Навіщо потрібен Wi-Fi Analyzer

Якщо у вас вдома встановлений Wi-Fi-роутер, ви, мабуть, задавалися питанням, чому постійно змінюється рівень сигналу, а також чому в одній частині квартири інтернет працює краще, ніж в інший. На всі ці питання можна знайти відповіді за допомогою спеціального програмного забезпечення, яке буде корисно мати під рукою кожному користувачеві. Однією з таких програм є Wi-Fi Analyzer. У цій статті докладно розглянемо, що таке Wi-Fi Analyzer і як ним користуватися. Давайте розбиратися. Поїхали!

Wi-Fi Analyzer дозволяє точно визначати якість сигналу в різних ділянках приміщення, і знаходити вільні і зайняті канали. Утиліта доступна як для Windows, так і для Android. Користуватися аналізатором на смартфоні особливо зручно, так як він ніяк не ускладнює пересування всередині приміщення при перевірці якості прийому в певних точках.

Тепер перейдемо до того, як користуватися аналізатором. На головному екрані утиліти розташований графік, за яким можна визначити, які канали займає конкретна мережа. Як правило, відображається відразу кілька мереж - безпосередньо ваша і сусідні. Обов'язково звертайте увагу на те, скільки мереж займають певний діапазон каналів. Чим їх більше, тим більш імовірними будуть збої в роботі інтернету та інші проблеми, пов'язані з прийомом. Визначивши найбільш вільні канали, можна переналаштувати роутер на них, зробивши тим самим сигнал більш надійним і стабільним.

Вікно Wi-Fi Analyzer

Крім цього, утиліта дозволяє переглянути рейтинг каналів, які найбільш доцільно використовувати. Також в програмі дуже зручно реалізована перевірка рівня прийому. Спочатку необхідно вибрати бездротову мережу, для якої буде виконуватися сканування, а потім можна почати рухатися по приміщенню в пошуках кращої якості сигналу.

Wi-Fi Analyzer, крім усього іншого, ще можна використовувати для підбору паролів мереж. Так що, якщо вам це цікаво - можете спробувати. Але майте на увазі, що знадобиться ще і спеціальний додаток WIBR, призначене для злому самих паролів. У WIBR є можливість підключення власних словників і багато іншого.

Загалом, інтерфейс цієї утиліти буде простий і зрозумілий будь-якому користувачеві. Обов'язково скачайте собі Analyzer, мати таку утиліту на комп'ютері ніколи не завадить. Пишіть в коментарях чи допомогла вам ця стаття, розповідайте іншим користувачам про свій досвід використання цієї програми, і задавайте будь-які питання, що цікавлять по розглянутій темі.