Правильна перенастроювання роутер

Буває, що ви придбали роутер з рук, а на ньому спочатку стояли неправильні настройки. Буває, що у вас змінився провайдер, і тому старі налаштування знову ж таки не підходять - підключення відсутня. У всіх цих випадках потрібно знати, як переналаштувати роутер.

Роутер TP-LINK

Зробити це досить легко - лякатися не варто. У більшості випадків можна обійтися без послуг професіоналів.

Що робити в першу чергу

Отже, для початку потрібно скинути всі налаштування роутера, які стояли на ньому до цього. Для цього у роутера є спеціальна кнопка, яка називається «Reset». Щоб натиснути на неї, потрібен якийсь тонкий предмет: зубочистка, стрижень від ручки, голка, скріпка, шпилька і т. П. Тиснемо на кнопку, утримуємо 10-15 секунд. Після цього роутер повністю перезавантажиться і буде готовий до перенастроювання.

Ця дія і наступні виконується практично на всіх моделях пристроїв. Після цього краще буде дізнатися або згадати такі речі:

  1. Пароль і логін. Вони або стандартні (admin | password), або пароль змінений на серійний номер. Якщо апарат встановлювали кур'єри від провайдера, то найчастіше вони ставлять саме серійник в якості пароля на Wi-Fi і на доступ до перенастроювання.
  2. Тип підключення:
  • Динамічний IP-адреса;
  • статичний;
  • L2TP;

Налаштування пристроїв

Щоб переналаштувати пристрої різних моделей часто потрібно зробити практично одні і ті ж дії. Почнемо саме з них:

  • Відкриваємо будь-який браузер на комп'ютері, до якого підключений наш апарат.
  • Використовуючи адресний рядок, вводимо: 192.168.0.1, 192.168.1.1. Найчастіше це саме ці адреси, якщо у вас на задній панелі роутера або в інструкції зазначений інший числовий код аналогічного формату, а ці не підходять, то спробуйте ввести його.
  • Далі відкривається вікно з полями «Логін» і «Пароль» (Login і Password), які необхідно заповнити відповідними значеннями. Якщо ми використовуємо певні типи підключення, наприклад, динамічний IP, то ці дані можуть бути зайвими, і авторизація відбудеться автоматично.

Вікно з полями пароль і логін

Потім алгоритм трошки змінюється для різних моделей.

TP-Link

Налаштуємо Wi-Fi для цього роутера:

  • Після авторизації ми потрапляємо в веб-інтерфейс, де необхідно вибрати вкладку «Бездротовий режим», а потім «Налаштування бездротового режиму».

Заходимо в Настройки бездротового режиму

  • Далі все досить просто. Вказуємо ім'я у відповідній графі, вірніше, придумуємо його, після відкриваємо закладку «Захист бездротового режиму».
  • Ставимо WPA / WPA2 як тип шифрування і придумуємо хороший пароль. Ці дві дії забезпечать надійний захист наших даних.

Ставимо WPA / WPA2

  • Тепер переходимо до вкладки системні інструменти, там знаходимо «Пароль».

вказуємо пароль

  • Використовуємо старий пароль і старий логін, щоб змінити їх на нові. Нові бажано записати, а потім не втрачати.

До речі

Прошивку роутера ви можете оновлювати, використовуючи офіційний сайт TP-Link. Для цього просто знайдіть там свою модель і скачайте для неї оновлення вбудованого ПЗ. Після підключіть через Ethernet-кабель пристрій до ПК. А потім у вкладці «Системні інструменти» виберіть пункт, який стосується поновлення внутрішнього програмного забезпечення.

Після цього знайдіть там кнопочку «Вибрати файл». Тепер просто виберіть той файл, який завантажили з офіційного сайту.

відновлення

У роутерах цієї фірми є одна досить зручна річ - можливість створення резервної копії. Для цього переходимо в Системні інструменти / Резервна копія та відновлення. Після чого натискаємо кнопку з відповідною назвою, файл з розширенням bin буде збережений в завантаженнях ПК. З нього потім можна повернутися до старих налаштувань.

D-Link

З цим пристроєм все так же просто, але є невеликі зміни. Щоб змінити пароль тут необхідно знайти вкладку «Система», а в ній «Пароль Адміністратора».

Налаштування Wi-Fi тут відбувається практично тим же чином. Тобто, вибираємо відповідний розділ, в закладках черзі ставимо ті ж самі дані, що ставили в інструкції вище. Ну, або не ті ж самі - вирішувати вам.

Щоб налаштувати інші сполуки, переходимо в розділ «Мережа». Тут натискаємо «Додати» і додаємо потрібний нам тип підключення.

Налаштування роутера D-LINK

У випадку з PPPoE потрібно ввести номер мережевої карти в поле MAC. Дізнатися цей номер можна за дзвінком в технічну підтримку або в стані підключення по локальній мережі. Решта значення вводяться так само: ім'я користувача, логін. Інші поля за замовчуванням

При PPtP і L2TP потрібно ввести ще два значення: «MTU»: 1372; ім'я сервісу: IP / ім'я провайдера або сервера. Інші налаштування залишаються такими ж.

При підключенні автоматичного IP знову вводимо номер мережевої карти, використовуючи поле MAC. А потім вибираємо автоматичний IP і DNS адресу у відповідних рядках. Після всіх цих дій у всіх випадках треба натиснути на Save і перезавантажити комп'ютер.

відновлення

Необов'язково щораз проробляти цю роботу, як і в випадку з TP-Link. Просто з розділу Система / Конфігурація вибираємо збереження поточної, а потім, коли знову знадобиться переналаштувати, вибираємо збережений файл на комп'ютері. Це не допоможе, якщо ви змінили провайдера, тоді вам потрібна повна перенастроювання.

Отже, як можна помітити, нічого складного в тому, щоб переналаштувати роутер, немає. Достатньо лише знати, як відкрити веб-інтерфейс, з якого все і виконується.