Помилка Play Market з кодом 497 - чому виникає і як боротися

вступ

У продовження серії про помилки в роботі Google Play Market докладніше познайомимося з помилкою 497, в результаті якої неможливо встановити чи оновити додатки через Play Market. Виникає вона найчастіше на бюджетних смартфонах і планшетах, але іноді від неї страждають і власники просунутих флагманських пристроїв. Давайте детально розглянемо, через що виникає помилка Play Market 497, а також якими способами, від неї можна позбутися.

Причини виникнення

Компанія Google регулярно випускає оновлення для своїх програмних продуктів, включаючи операційну систему Android і її окремі компоненти. До них також відноситься магазин додатків Google Play Market. І може статися, що після того, як смартфон або планшет був запущений в продаж, було випущено кілька пакетів оновлень клієнта. Особливо часто цим страждають бюджетні пристрої, які дуже рідко отримують нові оновлення. Тому при спробі завантажити на девайс програмне забезпечення через застарілу версію клієнта Play Market, може виникати помилка 497. На щастя, пристроїв із застарілим програмним забезпеченням стає все менше, відповідно, така проблема з'являється рідше.

Найбільш часто помилка 497 з'являється при користуванні магазином додатків через бездротову мережу Wi-Fi, а також при спробі інсталяції популярних програмних продуктів, типу WhatsApp, Viber або Facebook. Якщо ви регулярно страждаєте від помилки 497, то скористайтеся рекомендаціями щодо усунення цього недоліку.

Способи виправити помилку 497 на Android-пристроях

Спосіб 1. Очистити кеш і дані Google Play Market

Є одним з найбільш універсальних способів позбутися від помилок в роботі Play Маркета, включаючи проблему з кодом 497. Для його реалізації виконайте наступні кроки:

  1. В меню планшета або смартфона перейдіть в Налаштування - Додатки - Все - Google Play Market.
  2. Натисніть кнопку «Стерти дані» або «Очистити кеш», а краще відразу обидві.
  3. Повторіть дії для додатка Диспетчер завантаження і Google Services Framework.
  4. Перезавантажте ваш девайс і спробуйте ще раз скористатися Play Маркетом.

Зазвичай вже на цьому етапі вдається досягти коректної роботи. Якщо ж збій продовжує заважати вашій роботі, то скористайтеся однією з наступних рекомендацій.

Метод 2. Видалення оновлення Play Маркета

Особливо актуально на бюджетних моделях. Між випуском і продажем може пройти деякий час, за яке версія Плей Маркета може втратити свою актуальність. Якщо врахувати, що з усіх продуктів Google саме Market оновлюється у фоновому режимі, без участі користувача, то поновлення можуть встановитися некоректно через те, що в цей момент ви будете намагатися їм користуватися. Видалення останніх оновлень Play Маркета призведе до його первісного вигляду, яким він був при першому запуску, що дозволить уникнути деяких помилок в роботі. Для цього:

Очистіть закачані поновлення програми

  1. Знайдіть у списку всіх додатків Google Play Market.
  2. Натисніть кнопку «Видалити оновлення».
  3. Перезавантажте пристрій.
  4. З'єднання з Інтернетом і зачекайте кілька хвилин, щоб система автоматично оновила магазин додатків.
  5. Будь ласка, спробуйте установки або оновлення софта.

Метод 3. Повторне проблемного додатки

Досить простий і надійний спосіб обійти помилку 497 Play Market. Позбувшись від застарілої версії продукту, ви позбудетеся від джерела проблеми. Єдиним великим мінусом можна вважати обов'язкове видалення всіх даних програми. Гаразд, якщо це якась робоча програма, але якщо це гра? Тоді обов'язково буде видалений весь прогрес. Тут ви вибираєте самі - або безпомилкова робота, або збережений прогрес.

Як можна видалити встановлений софт?

  1. Відкрити параметри програмного продукту, знайти той продукт, через який виникає проблема, а в його меню натиснути «Видалити».
  2. Дочекатися закінчення видалення (час залежить від розміру програми або гри).
  3. Увійти в Плей Маркет і повторно встановити віддалений продукт.

Після повторної установки проблема з помилкою 497 Play Market повторюватися не повинна. Якщо ж вона продовжує проявляти себе, не даючи вам спокою, то читайте далі.

Метод 4. Видалення оригінального apk.файла додатки

Для цього вам обов'язково знадобляться права рут, а також файловий менеджер з можливістю доступу до системного розділу файлової системи пристрою. Дотримуйтесь інструкції:

  1. У кореневому каталозі файлової системи увійдіть в папку System / app і знайдіть каталог, в якому зберігаються файли встановленої програми або гри.
  2. Про всяк випадок перезавантажте девайс.
  3. Увійдіть в магазин додатків і виконайте установку повторно.

Альтернативний варіант - скористайтеся, в разі продовження неполадки, будь-яким іншим магазином додатків, наприклад, Яндекс.Маркет.

Метод 5. Скидання налаштувань

Якщо ніякої спосіб не спрацьовує, то просто скиньте всі налаштування на початкові. Але будьте готові втратити всі дані.

Така операція безповоротно видалить все з вашого пристрою

висновок

На щастя, чим новіше смартфон або планшет, тим менше шансів зустріти помилку 497 Play Market. Сподіваємося, що інформація вам виявилася корисною і вам вдалося позбутися від проблеми. Залишайте після статті свої коментарі.