Додавання і видалення контактів в WhatsApp

Вступ

Дорогі читачі, сьогодні ми з вами розглянемо кілька питань: як видалити контакт з WhatsApp, як його додати і заблокувати. Також буде розглянуто випадок, коли ви є заблокованим абонентом у кого-то другого. Але для початку потрібно буде трохи освіжити пам'ять або ж дізнатися вперше про те, яким же чином з'являються користувачі в Ватсап. Насправді все дуже просто: програма автоматично синхронізується з адресною книгою в телефоні і показує вам лише тих абонентів, у яких авторизована утиліта для обміну швидкими повідомленнями по мережі. Тобто, якщо у вашого друга не буде встановлено і зареєстровано додаток Ватсап, то він не з'явиться в списку користувачів програми.

WhatsApp на телефоні

Як додати або видалити

Зі сказаного вище ви дізналися, як з'являються контакти в WhatsApp. Але що робити, якщо у вас виникла необхідність нового? Або ж видалити когось? Це все робиться дуже просто:

  • Ви можете додати абонента в свою телефонну книгу на пристрої стандартним способом. Якщо ця людина зареєстрований в програмі WhatsApp на своєму пристрої, то він з'явиться в списках. В іншому випадку ви можете відправити йому запрошення на установку цього програмного забезпечення.
  • Цю ж процедуру можна виконати і в самому додатку Ватсап. Наприклад, в програмі на айФоні потрібно буде вибрати вкладку «Контакти», що знаходиться в середині нижнього блоку меню, потім натиснути в правому верхньому куті кнопку плюса. Заповніть всі необхідні поля і збережіть абонента.

Додавання контактів в WhatsApp на айФоні

  • На апаратах Android потрібно зробити те ж саме. Винятком буде лише розташування вкладки: вона знаходиться в верхньому барі.

Додавання на Android

  • Для того щоб видалити контакт з WhatsApp вам потрібно буде стерти цю людину з адресної книги на вашому смартфоні. Тільки в такому випадку він зникне зі списку контактів в програмі. У самому клієнті ви цього зробити не зможете.

Блокування номерів

Тепер обговоримо те, як заблокувати контакт в WhatsApp. Це робиться через сам додаток, тому для початку запустіть його за допомогою ярлика на робочому столі вашого пристрою. Якщо ви використовуєте смартфон iPhone від компанії Apple, то прийдіть у вкладку контактів, як в другому пункті попереднього блоку. Виберіть потрібного вам абонента і натисніть по ньому пальцем один раз. Таким чином ви потрапите на сторінку користувача. Прокрутіть до кінця вниз і тапніте по кнопці «Заблокувати контакт». Підтвердіть виконуються дії, при необхідності.

Видалення на iPhone

На Android-смартфонах процес відрізняється:

  • Зайдіть в меню (три точки в верхньому барі вкладок), потім відкрийте настройки месенджера.

Натискаємо на Налаштування

  • І натисніть на пункт "Налаштування".

Натискаємо на Приватність

  • Тут нам потрібно буде натиснути на «Заблоковані» і вибрати кнопку з зображенням плюсик і чоловічка, розташовану в правому верхньому куті. Далі, з адресної книги вкажіть тих людей, які ви хочете внести в чорний список.

Багатьох мучить таке питання: як дізнатися чи зрозуміти, що тебе заблокували в WhatsApp? Згідно з умовами та політиці конфіденційності розробників цього месенджера, ви не можете відразу зрозуміти, що вас заблокував та чи інша людина. І тим більше ви не можете просто побачити список тих людей, які внесли вас в чорний список. Однак, існує кілька критеріїв, за якими це можна визначити:

  1. Немає можливості зателефонувати будь-якого конкретного людині за допомогою функції дзвінка через месенджер.
  2. Користувач не читає ваші повідомлення. Тобто, вони до нього не доходять, що позначається однією галочкою біля вашого повідомлення. Якщо там буде дві, то вас цей абонент не вносив в чорний список.
  3. Ви не можете побачити, що клієнт поміняв свою фотографію: у вас завжди буде стара.

Зверніть увагу, що ці критерії не завжди відображають істину. Може бути, що ваш співрозмовник просто не запускає програму. Для перевірки ви можете відправити йому повідомлення з іншого номера і подивитися, чи дійде воно до нього. Також подивіться звіт про відправку, спробуйте подзвонити. Ці дії допоможуть вам точніше визначити, заблокували вас або ж немає.

висновок

Тепер ви знаєте не тільки як додати людини в WhatsApp, але і процес його видалення, і блокування. Були розглянуті приклади для додатка на айФоні і на пристроях під управлінням операційної системи Android. Друзі, чи все у вас вийшло зробити? Ділимося виконаною роботою в коментарях!