Виправлення помилки файлу xlive.dll

файл xlive.dll

Отже, дорогі друзі, сьогодні ми будемо вирішувати наступну проблему: що робити, якщо xlive.dll відсутня? Відразу скажемо, що це питання дуже легко вирішується і ніяких особливих знань в області комп'ютерної техніки вам не буде потрібно. Однак для початку потрібно буде дізнатися про походження цієї помилки, щоб подібні речі більше не виникали на пристрої під час запуску ігор або програм.

Під час гри може з'являтися така помилка

Файл xlive.dll, як і будь-який інший файл з таким же дозволом, є частиною бібліотеки програмного забезпечення на комп'ютері, яка відповідає за запуск ігор середовища XLIVE. Тобто помилка з цим документом може привести до повної непрацездатності сервісу: ви не зможете запустити жодну гру на своєму комп'ютері або ноутбуці під керуванням операційної системи Windows. Тому давайте дізнаємося, як встановити xlive.dll на Windows 7 або будь-яку іншу версію. Зверніть увагу, що для усунення неполадок вам буде потрібно активне підключення до інтернету, так як далі ми будемо завантажувати деяку інформацію з глобальної мережі.

виправляємо помилку

Для вирішення цієї проблеми ви можете скористатися двома способами, які вам обов'язково допоможуть. Розглянемо обидва, щоб ви змогли вибрати найбільш підходящий для себе. приступимо:

  1. Скачайте і встановіть відсутній елемент на свій комп'ютер або ноутбук, а саме файл xlive.dll з офіційного сайту установника. Завантажений документ скопіюйте в бібліотеку свого пристрою. Якщо ви використовуєте 32-бітну версію операційної системи Windows, то файл потрібно буде помістити в папку system32, яка знаходиться на локальному диску, куди встановлена ​​ваша ОС в папці Windows. За замовчуванням система встановлюється на локальний диск C. І шлях розташування вашого файлу буде наступний: C: Windows / system32. Для користувачів ж 64-бітової версії ОС замість system32 служитиме папка SysWOW64. Після цього заново запустіть гру і перевірте, усунена проблема чи ні.
  2. Якщо попередній спосіб вам не допоміг, то, мабуть, бібліотека була сильно пошкоджена. Тоді встановити xlive.dll на Windows 7 або більш пізню версію буде недостатньо. Вам буде потрібно заново встановити всі компоненти X-Live Games, завантаживши офіційний інсталятор. Зверніть увагу, що після установки може знадобитися перезавантаження операційної системи. Ми рекомендуємо Вам зробити всі важливі дані, щоб уникнути втрати інформації. Тільки після цього ви можете перезавантажити комп'ютер або ноутбук.
  3. Також рекомендується оновити середу Microsoft Direct X. Вона також відповідає за запуск і відкриття ігор і програм на вашому пристрої. Завантажити інсталятор можна на офіційному сайті Microsoft, який автоматично знайде саму останню відповідну версію саме для комп'ютера або ноутбука.

Щоб вирішити проблему, поновіть Microsoft Direct X

Чи не вдалося виправити помилку

  1. Можливо, на комп'ютері або ноутбуці провели активну роботу віруси і шкідливі коди. Обов'язково скористайтеся спеціалізованим програмним забезпеченням для того, щоб видалити їх. Для цього встановіть антивірус на свій пристрій і проскануйте його.
  2. Якщо у вас є збої не тільки з цього файлу, то перевірте наявність встановлених оновлень, які випускаються для коректної роботи системи. Якщо ви давно не оновлювали операційну систему, то скористайтеся «центром поновлення», який доступний в меню панелі управління.
  3. При установці DirectX зі сторонніх ресурсів ви також можете не чекати вирішення питання, так як часто такі установники не перевіряють на серверах нові файли, які могли з'явитися в компонентах. Настійно рекомендується використовувати тільки офіційний веб-установник, що завантажується на сайті компанії Microsoft. Нагадуємо, що цей метод описаний вище, в третьому пункті.
  4. Якщо вам нічого не допомагає, то ви можете спробувати виконати операцію відновлення системи. Цілком ймовірно, що велика кількість збоїв і неполадок можна вирішити тільки таким методом.

Спробуйте відновити операційну систему

підсумки

Сьогодні ми з вами спробували вирішити таку проблему, як помилка xlive.dll. Виявилося, що все дуже просто можна вирішити: мало або завантажити окремий файл dll, або заново встановити компоненти X-Live Games на свій пристрій. Сподіваємося, що у вас все вийшло і ви змогли запустити гру. Розкажіть в коментарях, який спосіб допоміг саме вам.

Сподіваємося наші поради Вам допомогли