Створення нового користувача в Windows

Не завжди одним комп'ютером користується лише одна людина. Досить часто за одним ПК можуть працювати різні люди або члени сім'ї. У таких випадках дуже зручно, коли у кожного користувача є своя обліковий запис. Таким чином хтось інший ніяк не зможе внести безлад у ваші файли, подивитися їх або видалити. Така можливість спочатку була присутня у всіх версіях операційної системи Windows, починаючи з найперших, не стала винятком і остання Windows 10. У цій статті докладно розглянемо, як створити нового користувача Windows. Давайте розбиратися. Поїхали!

Рахунок в Windows 10

У «десятці» є два види облікових записів:

  1. Аккаунт Microsoft, для якого потрібно мати адресу електронної пошти, щоб отримати можливість синхронізувати файли між пристроями.
  2. Локальная- звичайна обліковий запис користувача в своєму звичному всім вигляді.

Створити новий обліковий запис дуже просто. У Віндовс 10 це робиться через розділ «Параметри» в меню «Пуск». Там є пункт «Облікові записи».

Розділ Облікові записи

Відкривши його, виберіть «Сім'я і інші користувачі».

Розділ «Сім'я і інші користувачі»

Тут можна додати членів сім'ї, якщо у вас є акаунт Microsoft. Всі їхні дані також будуть синхронізуватися, крім цього дуже зручно налаштувати батьківський контроль. Для всіх інших випадків скористайтеся пунктом «Інші користувачі». Далі, необхідно буде ввести email-адреса або телефонний номер. Цей крок можна пропустити, клікнувши по пункту «У мене немає даних для входу цю людину». На наступному етапі вам пропонується створити обліковий запис Microsoft. Введіть всі необхідні дані або клікніть по розташованому нижче пункту, щоб перейти до наступного кроку без заповнення полів. Далі заповнення полів є вже обов'язковим. Після того як ви ввели ім'я і пароль для створюваного користувача, натисніть кнопку «Далі». Якщо ви хочете вибрати надати права адміністратора, перейдіть до розділу «Інші користувачі» і натисніть «Змінити ...». У вікні, встановіть відповідний тип.

Існує ще один спосіб. Щоб скористатися ним, натисніть комбінацію клавіш Win + R, і після того, як відкриється вікно «Виконати», введіть lusrmgr.msc. Клацніть по кнопці «OK». У вікні клацніть правою кнопкою миші по папці «Користувачі» і виберіть пункт «Новий ...». Потім потрібно заповнити всі необхідні поля. Зверніть увагу на пункт «Вимагати зміни пароля при наступному вході в систему». Поставте або зніміть галочку з нього виходячи з того, що вам потрібно. Після створення перейдіть до розділу «Властивості», щоб дати права адміністратора, якщо це необхідно.

Тепер ви знаєте, як створити новий обліковий запис в Віндовс. Як ви можете переконатися, робиться це дуже просто. Навіть недосвідчений користувач без праці розбереться. Пишіть в коментарях була корисною для вас ця стаття і задавайте будь-які питання, що цікавлять по розглянутій темі, якщо щось залишилося незрозумілим.