Повна розбирання Айфона

Будь-яка техніка, на жаль, не вічна. З усіма пристроями, рано чи пізно, починаються проблеми або вони і зовсім виходять з ладу. Не виняток і суперпопулярні смартфони від компанії Apple. Незважаючи на високий рівень якості iPhone, у них теж бувають збої в роботі. Зрозуміло, в більшості випадків винні самі користувачі. Мабуть, кожен хоч би раз кидав телефон на підлогу, а у деяких пристрій ще встигло побувати в воді. Якою б не була проблема з вашим айфоном, її можна виправити. Якщо ви не бажаєте звертатися в сервісні центри або інші контори, що надають послуги ремонту телефонів, ви можете зробити це самостійно, в домашніх умовах. Все, що потрібно - мати необхідний інвентар і деяку вправність. У цій статті розберемося, як самостійно розібрати iPhone. Давайте ж приступимо. Поїхали!

Якщо ви розбираєте свій iPhone, то робите це виключно на свій страх і ризик

Перш за все, потрібно визначитися з усіма необхідними інструментами. Спеціальний набір з усіма інструментами можна без проблем замовити в інтернет-магазині. У ньому як мінімум повинні бути:

  • викрутка Pentalob на п'ять пелюсток;
  • хрестоподібна викрутка;
  • пластикова лопатка, за допомогою якої підчіплюються певні деталі (можна використовувати щось подібне);
  • вакуумна присоска (або проста присоска, як на маленьких іграшках або брелоках в машину).

В принципі цього буде достатньо, щоб без зайвих проблем розібрати Айфон.

Тепер перейдемо безпосередньо до самої процедури розбирання.

  1. Почати потрібно з нижньої панелі. Викриття гвинти, розташовані біля Лайтнінг-коннектора, використовуючи п'ятипелюстковий викрутку. Це актуально для iPhone5 / 5S і новіших. Якщо у вас iPhone 4 / 4S, то скористайтеся звичайною хрестоподібної викруткою.
  2. Розібравшись з гвинтами, використовуйте присосок, щоб підняти екран. Робиться це знизу, поруч з кнопкою «Home». Якщо це не виходить зробити легко, допоможіть собі пластикової лопаткою. Зверніть увагу, що вкрай не рекомендується застосовувати для цих цілей викрутку, оскільки їй ви можете пошкодити корпус. Використовуйте предмети з м'якших матеріалів. Пластик підходить ідеально.
  3. Піднімати екран слід обережно, так як в iPhone 5S, на відміну від старіших моделей, дисплей з'єднаний шлейфом з материнською платою. Так що, якщо у вас саме 5S, поспішати не варто. Скористайтеся пластиковою лопаткою і акуратно відключіть шлейф. Після цього можна спокійно піднімати верхню панель.
  4. Піднявши верхню панель разом з дисплеєм так, щоб вона розташовувалася під прямим кутом, викрутити ще два гвинти, використовуючи хрестоподібну викрутку. Обережно подденьте лопаткою і зніміть повністю всю верхню панель.
  5. Тепер, коли ваш Айфон розділений на дві половини, відкрутіть гвинти, які тримають кнопку «Home» і дістаньте її.
  6. У верхній частині пристрою все трохи відрізняється в моделях 5 і 5S. В iPhone 5 на кріпленні є динамік, закріплений двома шурупами і пружинними контактами. При необхідності дістаньте фронтальну камеру, яка прикріплена шлейфом. В iPhone 5S зняти динамік, датчик наближення і камеру можна тільки того, як ви зніміть спеціальну фіксуючу пластину.
  7. Наступний крок - зняти металеву захист, закріплену гвинтами.
  8. Тепер можна зайнятися корпусом смартфона. Щоб не отримати удар струмом, виймайте акумулятор. За допомогою лопатки від'єднайте шлейф, яким акумулятор з'єднаний з материнською платою. Далі піддягніть сам акумулятор і потягніть за ярлик. Зверніть увагу, що він може бути приклеєний, тому не бійтеся докласти трохи сили.
  9. На наступному етапі потрібно дістати головну камеру. У 5-ої моделі вона надійно закріплена шурупами, а ось в 5S знаходиться в незакріпленому стані.
  10. Після цього дістаньте материнську плату. Спершу від'єднайте модуль коннектора антени від плати. Потім викрутити гвинти, які тримають плату, а також контакти біля внутрішньої стінки. Тепер обережно витягніть материнку.
  11. Зніміть спеціальну плівку з процесора. А потім і сам процесор.
  12. Внизу корпусу розташовані роз'єм під навушники, Wi-Fi-антена (в 5-му айФоні) і мікрофон. Всі ці елементи прикріплені до Лайтнінг-коннектор. Приберіть клей за допомогою лопатки. Зверніть увагу, що окремо ці елементи не підлягають заміні, поміняти їх можна тільки все разом, навіть якщо з ладу вийшов якийсь один з них.
  13. Вгорі ви знайдете вібромотор, а також GPS і Wi-Fi-антени.
  14. Готово. Ви повністю розібрали свій iPhone.

Розбирання iPhone 4S і новіших моделей відбувається аналогічним чином, з незначними зазначеними вище відмінностями.

Майте на увазі, що всі дії подібного роду ви проводите на свій страх і ризик. Після самостійного розкриття пристрою гарантія буде анульована. Тому не варто намагатися самостійно лагодити свій смартфон, якщо ви не впевнені в своїх силах.

Тепер ви знаєте, як розібрати iPhone в домашніх умовах. Пишіть в коментарях чи допомогла вам ця стаття розібратися і діліться з іншими користувачами своїм досвідом розбирання / збірки смартфонів Apple, якщо такий є.