Як змінити час і дату на iPhone?

Смартфони стали невід'ємною частиною життя. Вони завжди під рукою, а в потрібний момент дозволяють легко дізнатися котра година. Однак купуючи новий iPhone, можна зіткнутися з деякими труднощів. Наприклад, ваш пристрій неправильно показує дату або час. За замовчуванням пристрій сам автоматично визначає ці параметри, синхронізуючи їх по мережі. Але іноді такі настройки потрібно змінити вручну. Цю процедуру провести не складно, якщо слідувати детальному керівництву.

Змінити дату і час на iPhone дуже легко

Як поміняти дату в iPhone

Нижче наводиться проста покрокова інструкція:

  1. Увімкніть iPhone;
  2. Натисніть на екрані значок «Налаштування»;
  3. Виберіть вкладку «Загальні»;
  4. Знайдіть розділ «Дата і час»;
  5. Вимкніть функцію автоматичного визначення часових параметрів, натиснувши на перемикач біля поля «Автоматично». Після його вимкнути пристрій перейде в режим ручного управління і з'явиться поле з цими параметрами;
  6. Натисніть на рядок «Часовий пояс». Виберіть місто із запропонованого списку, а також задайте свій часовий пояс;
  7. Під часовим поясом відображається день, місяць, а також рік. Внесіть необхідні зміни, прокручуючи запропоновані значення;
  8. Щоб вказати рік, слід прокрутити список по місяцях ближче до поточного року. Потім потрібно повернутися в розділ «Загальні» і повторити дію. Тепер можна встановити рік.

Як налаштувати час на iPhone

Тепер слід пояснити, як встановити час на iPhone. Це можна зробити одночасно зі зміною дати, так як ці дані знаходяться поруч.

Іноді потрібно відкоригувати тільки час. Деякі роблять помилку, намагаючись внести зміни через додаток «Годинник», але буде правильним коригувати час через «Налаштування». Коротка інструкція про те, як змінити час на iPhone, допоможе зробити це швидко. Отже:

  • Відкрийте меню «Налаштування»
  • Виберіть вкладку «Загальні»
  • Знайдіть «Дата і час»

Налаштування дати і часу на iPhone

  • Перед тим як змінити час на iPhone, вимкніть функцію «Автоматично встановлювати оновлення»
  • Виберіть зручний для себе формат часу, включаючи перемикач. Можна вибрати 24-годинний або 12-годинний формат.
  • Встановіть часовий пояс, орієнтуючись на своє місце розташування
  • Тепер виставте годинник і хвилини

Налаштування даних

Зверніть увагу

В iPhone не можна відразу перегорнути року. Прокрутка можлива тільки по днях, тому буде потрібно терпляче шукати поточний рік.

У деяких випадках не вдається виставити правильну дату через те, що в iPhone активований буддійський або японський календар. Щоб включити григоріанський календар, зайдіть в меню основних налаштувань, виберіть «Мова і регіон», далі натисніть «Календар». Відкриється список з трьох варіантів, відзначте потрібний. Потім поверніться в меню налаштувань і встановіть потрібні параметри.

Режим «Автоматично» визначає дані цілком коректно, тому установка тимчасових параметрів вручну потрібно не так часто. Зазвичай, у користувачів з цим не виникає труднощів.