Помилка Play Market з кодом 101 - чому виникає і як боротися

вступ

У продовження серії статей про неполадки в роботі магазину додатків Play Market звернемо увагу на помилку 101. Ця проблема може зустрічатися у різних користувачів на різних пристроях з різною версією операційної системи. Причому зустрічається ця проблема вже не один рік, тільки ось у розробників Google ніяк не доходять руки до її вирішення. Але оскільки вона регулярно псує нерви власникам Android-девайсів, має сенс розібратися, як можна її усунути.

Власники Андроїд-пристроїв часто можуть зіткнутися з помилкою 101 при спробі завантаження будь-якої програми з магазину Google

Виникає помилка Плей Маркет з кодом 101 при спробі завантажити деякі програми на свій пристрій. Причому найбільш часто помічаються проблеми з мессенджерами, такими як Facebook, WhatsApp, Viber або Skype. Додаток просто відмовляється встановлюватися, а на екрані з'являється спливаюче віконце з інформацією про збої. Досі невідома справжня причина походження неполадки, але вирішити її можна зовсім нескладно. Давайте розберемо два основні методи рішення помилки Play Market 101.

Метод 1. Очищення даних Play Market

Досить універсальний метод, що дозволяє впоратися з більшістю відомих неполадок і збоїв в роботі Плей Маркет. Згодом тимчасові файли програми накопичуються і можуть викликати різні збої. Щоб їх видалити, виконайте наступні кроки:

1. У меню планшета або смартфона перейдіть в Налаштування - Додатки - Все - Google Play Market.

2. натисніть кнопку «Очистити дані».

3. Перезавантажте пристрій і повторіть процедуру установки або оновлення.

У більшості випадків цих дій цілком достатньо. Але якщо помилка 101 продовжує з'являтися, скористайтеся наступним методом.

Метод 2. Видалення облікового запису Google

1. Відкрийте Налаштування - Обліковий запис - Google.

2. Тапніте на адресу своєї електронної пошти, натисніть кнопку меню і виберіть «Видалити аккаунт».

3. Обов'язково перезавантажте пристрій.

4. У цьому ж меню ще раз введіть дані облікового запису Google, після чого спробуйте повторно встановити програму або гру.

висновок

Сподіваємося, що наша стаття допомогла вам позбавитися від збою в роботі Плей Маркет з кодом 101. Якщо у вас є ще рішення, про які не йдеться в цьому матеріалі, поділіться ними в коментарях.