Підвищення ФПС в іграх

Індустрія комп'ютерних ігор розвивається інтенсивно останні кілька років. Ігри стають все більш масштабними, видовищними і крутими, що, зрозуміло, привертає все більшу кількість людей. Ігри стали популярним способом проведення дозвілля серед чоловіків і жінок всіляких віків. Але стрімкий розвиток індустрії - це не завжди добре, оскільки будь-які поліпшення вимагають відповідних потужних ресурсів вашого ПК. Все це призводить до того, що у деяких користувачів все працює не кращим чином - гальмує, зависає і так далі. У цій статті докладно розглянемо, як підвищити FPSв іграх. Давайте розбиратися. Поїхали!

Існує кілька способів підвищити FPS в іграх

Перш за все, необхідно розуміти, що таке FPS. ФПС - це кількість кадрів в секунду. Саме це значення використовується для визначення продуктивності відеосистеми ПК. Чим менше це число, тим складніше і неприємніше грати. Забезпечує рівну і плавну картинку відеокарта. Саме від неї багато в чому залежить якість зображення і FPS.

Причин, які можуть вплинути на ФПС, досить багато. Розглянемо кожну з них більш детально далі в статті.

Відразу потрібно сказати, що якщо на вашому комп'ютері встановлена ​​вбудована відеокарта, а не дискретна, то не варто сподіватися, що вам вдасться пограти, оскільки такі відеокарти розраховані на рішення самих звичайних завдань, таких як робота з офісними утилітами, перегляд фільмів і серфінг в інтернеті .

Драйвери відеокарти NVIDIA

Отже, якщо у вас щодо сучасна відеокарта, то перше, з чого варто почати - установка нових драйверів. Драйвери представляють собою набір утиліт, які регулюють взаємодію між пристроєм і операційною системою. Нові драйвери виходять досить часто. Встановлювати їх можна вручну або вибрати режим автоматичного оновлення. Також їх можна завантажувати як з офіційного сайту виробника, так і за допомогою спеціальних програм. Зверніть увагу, що завантажувати драйвери необхідно під конкретного виробника і конкретну модель. Тому, якщо ви до сих пір не в курсі, яка у вас модель відеоадаптера, обов'язково дізнайтеся її. Встановивши драйвери невідповідні, призначені для іншої моделі графічного прискорювача, ви ризикуєте тільки погіршити ситуацію. У багатьох випадках оновлення драйверів дозволяє вирішити проблему FPS.

Другий спосіб - змінити налаштування графічного прискорювача. У деяких випадках це також може допомогти. Робляться дані операції в спеціальних утиліти, які встановлюються разом з драйверами. Наприклад, «Панель управління NVIDIA». Відкривши утиліту, перейдіть в розділ «Параметри 3D» і виберіть «Управління параметрами 3D». Підвищіть необхідні настройки: вимкніть анізотропну фільтрацію, антіаліазінг (FXAA), вертикальну синхронізацію. Потім перейдіть до пункту «Якість фільтрації текстур» і встановіть «Висока продуктивність». Для відеокарт AMD все виглядає схожим чином. Така зміна налаштувань графіки допоможе підвищити ФПС на чверть.

Налаштування графічного прискорювача

Також проблема може бути викликана шкідливим програмним забезпеченням в системі. Тому обов'язково запустіть перевірку на віруси, якщо вищезгадані способи не дали бажаного ефекту.

Спробуйте прибрати непотрібні програми з автозапуску. Скачайте спеціальні програми для перевірки температури графічного адаптера. Якщо вона занадто висока, значить, потрібно почистити ноутбук або ПК від пилу, так як саме вона часто призводить до перегріву компонентів комп'ютера. У деяких випадках будуть корисні програми для прискорення ігор.

Всі розглянуті вище способи по-своєму корисні і гарні в різних ситуаціях. Один з них обов'язково вам допоможе. Тепер ви знаєте, як підвищити FPS в іграх. Пишіть в коментарях, чи допомогла вам ця стаття, діліться з іншими користувачами своїми методами вирішення проблеми низької частоти кадрів в іграх і задавайте будь-які питання, що цікавлять по темі цієї статті.