Як виправити швидку розрядку батареї на Android

Що робити, якщо швидко сідає батарея на Андроїд? Це найбільш часто задається питання від власників гаджетів на операційній системі Андроїд. Звичайно ж, причина не в самій операційній системі Android, а в функціоналі, який в поєднанні з апаратним вмістом смартфонів надається користувачам. Зараз ми спробуємо розібратися, чому на смартфоні швидко розряджається батарея і що робити, якщо швидко сідає батарея на телефоні Андроїд.

Проблема смартфонів в тому, що вони швидко розряджаються

  • Перш за все необхідно змінити налаштування дисплея для більш економного використання.

Для цього:

  1. потрібно зменшити яскравість дисплея на 40-50% або скористатися автоматичним регулюванням яскравості дисплея. Ви можете це зробити, якщо зайдете в «Налаштування» - «Дисплей» - «Автонастройка»;
  2. зменшити час до автоматичного відключення екрану, це можна дуже швидко зробити також в настройках дисплея;
  3. на деяких телефонах Андроїд знизити споживання батареї допомагає установка темних шпалер робочого столу і теми оформлення, тому що чорні пікселі на екранах майже не мають потребу в харчуванні. Також не варто встановлювати на телефон «живі» шпалери і багато віджетів, вони тягнуть дуже велика кількість енергії через анімації та постійного оновлення.
  • Не потрібно залишати включеним Bluetooth, Wi-Fi, NFC, 3G без потреби.

Вимкніть Wi-Fi, Bluetooth і NFC

Включайте ці функції тільки тоді, коли ви ними дійсно будете користуватися і не забувайте вимикати, т. К. У включеному стані ці модулі бездротового зв'язку періодично виконують сканування в пошуках доступних мереж і з'єднань і дуже швидко розряджається акумулятор на Android. Це дозволить суттєво зберегти заряд.

  • Вимкніть вибросигнал, підсвічування сенсорних кнопок і Тактильна чутливість.

Використання мелодії дзвінка і вібрації одночасно дуже швидко розряджає акумулятор на Android. Краще використовувати їх окремо в міру потреби. А користування підсвічуванням кнопок і Тактильна використовуються в основному для зручності користувача і можна ними пожертвувати на користь економії заряду батареї.

  • Видаліть старі додатки і програми, якими ви давно не користуєтеся.

Видаліть зайві додатки

Старі програми і додатки можуть розряджати батарею, завантажуючи оновлення у фоновому режимі. Для цього ви можете використовувати програму «CleanMaster», яка є практично у всіх телефонах Android.

  • Використовувати спеціальні додатки для економії енергії вашого смартфона.

Утиліта Easy Battery Saver

Програми, такі як «EasyBatterySaver» «BatteryDr. Saver »і багато інших додатків для операційної системи Android, допоможуть вам відстежувати непотрібні джерела споживання заряду батареї, дадуть детальну інформацію про витрату акумулятора, якщо ви внесете потрібні налаштування. Ці додатки можна скачати безкоштовно в GooglePlayMarket, який є в кожному телефоні Андроїд.

  • Регулярно робіть оновлення програмного забезпечення для вашого телефону на операційній системі Android.

оновлення системи

Оновлення ПО проводиться регулярно, сам телефон пропонує вам його зробити, це не потрібно ігнорувати, т. К. Оновлення прошивки допоможе в економії енергії.

  • Вимкніть автоматичне оновлення додатків і віджетів.

Періодично всі програми перевіряють оновлення у фоновому режимі, що веде до марної підключенню до інтернету, як наслідок, дуже швидко розряджається акумулятор на Android.

  • Вимикайте телефон на ніч.

Не залишайте телефон заряджатися вночі

Небажано ставити телефон заряджатися на всю ніч, т. К. Це веде до зносу акумулятора. Якщо відключати або хоча б перемикати апарат в автономний режим, заряджаючи його перед сном, на ранок ви отримаєте заряджений девайс на 95-100%.

  • Провести калібрування батареї.

Багато власників пристроїв, стикаються з некоректним відображенням заряду батареї на Андроїд. З цією проблемою допоможе боротися калібрування батареї. Ви можете зробити це самостійно. Для цього потрібно повністю розрядити ваш девайс, витягнути батарею, кілька хвилин почекати, вставити назад і поставити телефон на зарядку, не включаючи його. Залишити на підзарядку приблизно на 8 годин. Після підзарядки знову витягнути акумулятор, через кілька хвилин поставити його назад і включити телефон. Калібрування виконана. Якщо ви виконаєте ці нескладні дії, то зможете збільшити час автономної роботи гаджета і продовжити термін служби самого акумулятора.

Мабуть, це все реальні причини, чому на смартфоні швидко розряджається батарея і кращі способи для продовження роботи акумулятора протягом дня. Але якщо ви не готові відмовитися від зручного функціоналу сучасних гаджетів, вам доведеться жертвувати зарядом батареї. В такому випадку краще вам носити зарядний пристрій з собою або придбати змінний акумулятор.