Самостійна прошивка смартфона Philips Xenium

Вступ

Дорогі читачі, ви вирішили дізнатися, як прошити телефон Philips Xenium. Відразу варто сказати, що конкретно телефон ви прошити не зможете, так як ми будемо працювати зі смартфонами компанії. Потрібно розуміти цю тонку грань між телефонами і смартфонами - останні мають набагато більшим функціоналом. Смарт Філіпс Ксеніум працюють під управлінням ОС Андроїд. Не будемо мучити вас очікуванням і відразу перейдемо до теми сьогоднішнього обговорення - прошивка Philips Xenium. Для початку розповімо вам про існуючі способи перепрошивки.

Як прошити смартфон Philips Xenium

способи прошивки

Всього існує два способи:

  1. Офіційне оновлення ПЗ смартфона за допомогою самого пристрою, без підключення до комп'ютера.
  2. Перепрошивка за допомогою сторонньої утиліти SP Flash Tool, яка встановлюється на ваш комп'ютер або ноутбук.

Виберіть спосіб, який підходить саме вам. Далі, прочитайте основні рекомендації та правила, необхідні для засвоєння користувачам.

Що потрібно знати перед прошивкою?

  1. Перш за все варто пам'ятати, що всі дії виконуються на свій страх і ризик. Кожен випадок строго індивідуальний, отже, проконтролювати роботу всіх пристроїв просто неможливо. Бажано зібрати інформацію з деяких джерел, вказуючи номер моделі апарата.
  2. При підключенні до комп'ютера або ноутбука використовуйте тільки оригінальний кабель USB.

  1. Зверніть увагу, що робота з програмою SP Flash Tool розглядається на прикладі пристрою Philips Xenium Для інших вам просто потрібні інші файли для скачування, хоча принцип дій такий же.
  2. Цими способами ви можете працювати саме зі смартфонами під управлінням операційної системи Android.
  3. Тепер ви можете приступити до прошивці свого пристрою!

Оновлення ПО «по повітрю»

Друзі, ми з вами спробуємо оновити версію операційної системи смартфона Philips Xenium. Якщо ви не знаєте значення поняття «по повітрю», то для вас розповімо. Це означає, що оновлення буде виконуватися безпосередньо з самого телефону без використання комп'ютера або шнурів.

  1. Оновлення викачуватиметься з серверів компанії. Розмір прошивки може важити більше одного гігабайта, тому подбайте про трафік свого інтернету. Зате власники безлімітних тарифних планів можуть не хвилюватися і спокійно займатися своїми справами. Завантаження повинна відбуватися через мережі Wi-Fi. Отже, першим кроком буде підключитися до доступної бездротової мережі.
  2. Беремо свій Phiilips Xenium і заходимо в меню налаштувань апарату.

  1. Тепер шукаємо «Інформація про пристрій», де є вкладка «Оновлення». Тут нам потрібна буде вкладка з назвою «Оновлення ПЗ», тиснемо кнопку оновити. Якщо ваш смартфон пише, що оновлення вже встановлені на ваш пристрій, значить, доступних прошивок для вашого апарат немає. Тобто, встановлена ​​остання доступна версія операційної системи. Інакше, ми з вами погоджуємося на скачування оновлень і чекаємо його закінчення.
  2. Під час оновлення виріб може перезавантажуватися кілька разів. Тому відразу не панікуємо, а просто набираємося терпіння. Коли все буде готово, ви побачите домашній екран апарату.
  3. Вітаємо! Ви успішно впоралися із завданням. Тепер у вас стоїть остання версія програмного забезпечення Android.

Прошивка з допомогою SP Flash Tool

Отже, як було зазначено вище, цей спосіб підходить для тих, хто хоче встановити модифіковану або заводську версію прошивки сторонніми способами. Що ж потрібно робити?

  1. Перш за все необхідно завантажити та інсталювати драйвера на комп'ютер для прошивки. Інакше у вас можуть виникнути проблеми при установці файлів на смартфон. До речі, можете відразу вимкнути свій апарат. Це вам стане в нагоді в восьмому пункті.

  1. Далі, скачайте архів з програмною утилітою SP Flash Tool. Розпакувати його необхідно в окрему папку на комп'ютері. Зверніть увагу, що на шляху до файлів повинні використовуватися тільки латинські букви, нічого більше. Тобто, назви папок, підпапок повинні бути англійською мовою. Наприклад, якщо ви розархівували документи на диск D в папку SP, то шлях повинен виглядати так: D: \ SP \.
  2. Тепер завантажуємо файли прошивки //yadi.sk/d/7Tgi5ceD33nA7j і так же розпаковуємо. Вимоги до архіву такі ж, як і в попередньому пункті.
  3. Друзі, можна запускати програму Flash_tool.exe. Вона знаходиться в папці з другого пункту. У вікні програми вам необхідно натиснути на кнопку Scatter-loading і в діалоговому вікні вибрати файл MT6589_Android_scatter_emmc.txt, що знаходиться в папці з прошивкою з третього пункту.
  4. Перевірте, що стоїть галочка навпроти пункту DA DL All With Check Sum. В іншому випадку поставте її вручну.
  5. Наступна перевірка доводиться на включені режими. У верхньому основному меню програми натискаємо на Options і дивимося, щоб стояли галочки на USB Mode і DA Download All.
  6. Ви на шляху до фінішної прямої - натискаємо на кнопку Download.
  7. Прийшла черга вашого смартфона: підключаємо апарат до комп'ютера по USB в вимкненому стані.
  8. Якщо все зроблено правильно, ви побачите зелений кружечок, що означає закінчення процесу перепрошивки пристрою.
  9. Тепер можна відключити телефон від вашого персонального комп'ютера і користуватися смартфоном.

висновок

Сьогодні ми з вами попрацювали над тим, як прошити або перепрошити смартфон Philips Xenium W8510. Якщо ви все зробили правильно, то можна вас привітати з успіхом! Ділимося їм з іншими користувачами в коментарях. Також розкажіть, чому саме вам подобається пристрій Xenium?