Включення і відключення геолокації на iPhone

Геолокація - зручний інструмент на iPhone, який дозволяє автоматично визначати місцезнаходження пристрою і його користувача. Відмітки про розташування використовуються для угруповання фото, щоб ви знали, де вони були зняті, могли поділитися відміткою на карті в соціальних мережах.

Більш того, цей параметр дозволяє відстежити телефон, якщо його вкрадуть, тому досить має значення для безпеки гаджета. Ми ж з'ясуємо, як відключити геолокацію на айФоні або, навпаки, активувати її при потребі.

Геолокація дуже корисна функція телефону

У чому недолік такої функції?

Хоча вона досить корисна і, в принципі, не заважає користувачеві, у неї є свій недолік. Як і будь-яка інша технологія, геолокація з'їдає свою «частку» заряду акумулятора, який тепер недовговічний при активному використанні смартфона.

Тому ми радимо відключати цю функцію, коли ви нею не користуєтеся, щоб трохи продовжити час автономної роботи гаджета. А краще просто активувати її тільки тоді, коли в ній є потреба.

У чому переваги такої технології?

Крім того, що вона допомагає відзначити фото, така опція смартфона допомагає в навігації. Наприклад, якщо ви перебуваєте в іншому місті, і вам потрібно знайти певне місце, це буде простіше зробити з картою, де в реальному часі відображається ваш маршрут і його проходження.

Маршрут і його проходження на карті iPhone

З іншого боку, часто автоматичне визначення адреси не до вподоби користувачам, які прагнуть тримати в рамках особистого простору свої маршрути і спосіб життя в цілому. Не всім подобається, коли під кожним фото, яке викладається в соціальних мережах, відразу ж відображається місце, де воно зроблено. Таке прагнення убезпечити своє місце розташування і трохи приховати особисте життя цілком, звичайно ж, має сенс.

Визначення місцезнаходження на айФоні

Відключення і включення визначення місця розташування

Щоб скористатися цією можливістю вашого смартфона, необхідно виконати наступні дії:

  • Зайдіть в меню налаштувань на смартфоні.
  • Внизу списку знайдіть пункт «Конфіденційність».
  • Виберіть «Служби геолокації».
  • У вікні, за допомогою повзунка ви можете активувати визначення вашого місцезнаходження.

Як вимкнути цю функцію? Для цього вам потрібно виконати ті ж дії, що описані раніше, але пересунути повзунок в бік виключення цієї опції.

управління функцією

Ви можете залишити цей пункт системи включеним, але використовувати його вибірково, не для всіх додатків. Для цього скористайтеся меню «Служби геолокації» - як знайти його, ви вже знаєте.

Нижче рядка включення або деактивації знаходиться список програм, де використовується визначення місцезнаходження пристрою. Виберіть один з них і побачите дві опції - «Ніколи» і «При використанні програми».

Налаштування геолокації в додатках

Відповідно, якщо ви виберете перший варіант, геолокація не працюватиме в програмі, якщо другий - вона буде активована при використанні програми. Таким чином, ви зможете більш точно налаштувати роботу свого пристрою, підкоригувати його під себе.

На цьому все - тепер ви знаєте, де в айФоні геолокація, зможете використовувати її для окремих програм або повністю відключити в системі.