Заміна захисного скла Айфона

З часів надходження в продаж перших сенсорних смартфонів їх міцність і довговічність значно зросла. Корпуси стали виготовляти з більш міцного пластику або алюмінію, деякі моделі отримали пило- та вологозахист, а також всі смартфони отримали захисні стекла, що запобігають пошкодженню екрану при різному фізичному впливі. Не виняток і смартфони від компанії Apple, які, починаючи з iPhone 5, стали забезпечуватися захисними стеклами Gorilla Glass. У зв'язку з цим з'явилася нова проблема, пов'язана з їх заміною. У цій статті докладно розглянемо, як замінити захисне скло iPhone. Давайте розбиратися. Поїхали!

Захисне скло захищає телефон при падінні

Отже, для лагодження свого девайса вам знадобиться наступне:

  • Саме захисне скло;
  • Ніж або спеціальні лопатки;
  • Звичайний фен;
  • Двосторонній скотч;
  • клей;
  • розчинник;
  • Ватні палички.

Зібравши і підготувавши весь необхідний інвентар, можна переходити безпосередньо до самої процедури заміни.

Новий захист для телефону

Зверніть увагу, що скло розташовується максимально близько до дисплея, тому діяти потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити його. Якщо скло має сильні пошкодження, обережно відокремте все шматочки, які легко відшаровуються, після чого візьміть фен і почніть поступово прогрівати екран по контуру. Не слід прогрівати одну точку більш десяти секунд, в іншому випадку ви пошкодите дисплей. В результаті цих дій клей, що фіксує скло, трохи розтопиться, що дозволить вам зняти ще кілька шматочків.

Найбільш акуратним слід бути в області кнопки Home і Вгорі. Після повного видалення шару захисного скла залишаться тільки гумові накладки на динамік і датчик, кнопка Home і сітка динаміка. Всі ці елементи необхідно буде приклеїти до нового склу.

Тепер ви можете включити iPhone і перевірити працездатність екрану. Якщо все працює як треба, приберіть залишки клею, використовуючи розчинник. Не варто мочити екран, щоб не пошкодити його. Закінчивши чистку, акуратно приклейте до дисплея перераховані вище елементи. На сліди старої клейкої стрічки нанесіть шматочки вже нової, рівно по рамці Айфона. Додайте клей і максимально обережно і повільно встановлюйте нове захисне скло. Кнопка Home повинна правильно увійти, звертайте на це особливу увагу. З іншим не повинно виникнути проблем.

Головне, купуйте скло чітко під свою модель айфона, щоб уникнути будь-яких проблем в процесі установки.

Та ж сама операція у випадку з більш старими моделями, наприклад, 4S, буде на порядок складніше і дорожче. Там знадобиться ще викрутити спеціальні гвинти, підчепити екран разом зі склом і потім від'єднати шлейф за допомогою прогріву.

Як ви можете переконатися, при належному вмінні і необхідному інвентарі всю процедуру заміни можна виконати самостійно в домашніх умовах. У цій справі дуже важлива точність і акуратність, поспішати тут не варто, так як будь-який поспіх може спричинити за собою неприємні наслідки.

Пишіть в коментарях була корисною для вас ця стаття, діліться власним досвідом проведення подібних операцій і задавайте будь-які питання, що цікавлять по темі статті.