Що значить режим «Turbo» в браузерах, як включається і як працює

В сучасних браузерах можна включити функцію, звану режимом «Turbo». Розглянемо, що це означає, як режим Turbo включити або відключити. Він є в Яндексі, Opera, підключається в Chrome, а в Firefox і Vivaldi подібної функції немає, потрібно завантажувати додатки.

Для чого застосовується «Turbo»

Turbo корисний при низкоскоростном з'єднанні. Завдяки йому швидкість завантаження сторінок істотно зростає.

Для економії трафіку і збільшення швидкості завантаження в браузерах існує режим Turbo

З'явився цей плагін в 2009 році завдяки творцям браузера Opera. Багато користувачів в ті роки виходили у всесвітню павутину через телефонні модеми; режим Turbo дозволяв не тільки прискорити процес отримання інформації, а й заощадити кошти, так як тарифи передбачали оплату кожного прийнятого / відправленого мегабайта. Сьогодні, в епоху безлімітних доступів, прискорення завантаження все ж залишається актуальним при мобільних з'єднаннях, також в громадських місцях для Wi-Fi.

Принцип роботи

У різних браузерів працює ця функція аналогічним чином. При звичайній завантаженні інформації користувачем вона надходить з сайту безпосередньо на комп'ютер. При активації Turbo сторінки спочатку закачуються на сервер розробника браузера, наприклад, Opera Software, де проводиться стиснення мультимедіа, потім все відкривається у користувача у вкладці браузера. Це сприяє більш швидкій завантаженні. Звичайно, якість картинок, відео погіршується, але обсяг менше, і переглянути матеріал можливо на мобільних пристроях з повільною зв'язком, припустимо 2G.

Також через підключення до сайтів опосередковано через сервер Software з'являється можливість перегляду ресурсів глобальної мережі, заблокованих Роскомнадзором. Зазвичай доступ блокують саме на рівні інтернет-провайдера, що не дозволяє абонентам переглядати певні сайти. В даному випадку з входом через Opera Software підключення йде за допомогою сервера девелопера браузера, значить, вхід на заборонені провайдером сторінки не фіксується, відповідно, не блокується.

Також зверніть увагу, що на веб-сайтах, що визначають адресу IP, коли активна послуга дані будуть відображатися невірно, так як сервіс визначить адреса не ваш, а сервера, що забезпечує функцію Turbo.

Розглянемо, як включити Turbo режим в Opera і інших браузерах.

«Turbo» на Opera

Увійдіть в Opera в меню браузера (верхня панель, зліва). У списку знайдіть «Opera Turbo», поставте там галочку.

Другий спосіб включити - натиснути зліва внизу вікна на піктограму, яка зображує спідометр, потім клікнути на «Включити Opera Turbo».

Режим відмінно виробляє стиснення, чудово фільтрує трафік, сприяє безперешкодному входу на заборонені для Росії сайти.

Як відключити Turbo режим в Opera, якщо ви хочете переглянути відео, картинки в хорошій якості? Щоб відключити стиск мультимедіа, клацніть по картинці, виберіть у меню «Перезавантажити зображення у вихідному якості».

Активація Turbo на Яндексі

Розглянемо режим Turbo в Яндексі, як включити на постійну роботу або для певних ресурсів глобальної мережі.

«Яндекс Браузер» найшвидше завантажує сторінки навіть при самому повільному з'єднанні, в порівнянні з іншими браузерами.

Режим працює аналогічно «Opera Turbo», активується автоматично під час повільного з'єднання. При стисненні застосовуються ті ж самі сервери. Є можливість налаштувати плагін на постійну роботу.

В налаштуваннях можна проставити включення плагіна для всіх відвідуваних сторінок. Якщо потрібен він лише для певних сайтів, для активації Turbo на конкретній сторінці натисніть на ракету в адресному рядку. Або можете зайти в Налаштування та вибрати там необхідні вам параметри. Допомагає обходити заборони на перегляд сайтів.

Підключення в Chrome

Google Chrome не містить вбудований режим «Turbo», для прискореної завантаження сторінок слід завантажити, потім встановити офіційне доповнення «Економія трафіку». Чи включається режим Turbo в Google Chrome так:

  • Зайдіть в інтернет-магазин Webstore.
  • У пошуковий рядок введіть «Економія трафіку».
  • Знайшовши розширення від Google, додайте його в свій браузер.
  • Закрийте браузер, запустіть його.
  • У кутку вгорі праворуч відіб'ється значок розширення. Для його активації потрібно поставити галочку там в пункті «Економія трафіку».

Зазначений режим стискає до 70% непотрібного мультимедіа. Але вхід на заборонені веб-ресурси не відкриває.

Підводячи підсумки, відзначимо: швидкість завантаження вище, ніж у Яндекса. Забезпечує допуск росіян до заблокованих сторінок найбільш ефективно Opera. Google Chrome ж краще за всіх зменшує вагу завантажуються сторінок.