Установка, видалення і оновлення програми Outlook

Вступ

Отже, нашому дорогому читачеві захотілося дізнатися, як видалити, відключити, встановити, оновити або ж відновити Outlook на своєму комп'ютері або ноутбуці. Звичайно, свою допомогу ви легко знайдете і зможете зробити будь-який з цих дій самостійно, без звернення до майстра в спеціалізованому центрі.

Програма Microsoft Outlook входить до складу стандартного пакету офісних програм Microsoft Office

Зверніть увагу, що в деяких випадках (при скачуванні файлів з інтернету і оновленні) вам буде потрібно можливість виходу в глобальну мережу. Подбайте також про своє трафіку, якщо у вас стоїть не безлімітний тарифний план, а тариф з певним фіксованим обсягом даних для завантаження.

Установка Microsoft Outlook

Якщо ви хочете дізнатися, як встановити Outlook, який є продуктом офісного пакета компанії Microsoft, то вам потрібно слідувати певній інструкції, щоб не допустити будь-яких помилок. Отже, приступимо:

  1. Для початку вам необхідно придбати або скачати цифрову версію офісного пакета Microsoft. Купити версію коробочки ви можете у офіційних дистриб'юторів в магазинах вашого міста. Наприклад, М. Відео, Ельдорадо, DNS і інші представники. Якщо ви хочете завантажити копію з інтернету, то можете скористатися офіційним сайтом компанії, де досить легко знайти сторінку для скачування пакета. Зверніть увагу, що офіс пропонується користувачам на платній основі. Тому вибирайте найбільш підходящий вам тарифний план і оплачуйте покупку. Зверніть увагу, що якщо вам потрібен тільки Outlook, то викачуємо його окремо.
  2. Отже, тепер у вас є інсталяційний диск, флешка або образ, завантажений з інтернету. В останньому випадку вам потрібно буде або записати образ на зовнішній носій (диск DVD-R, DVD-RW) або скористатися послугами спеціальних утиліт, які дозволяють створити віртуальний диск. До таких програм відноситься досить популярне і зручний додаток Deamon Tools. Загалом, вставляємо інсталяційний диск в дисковод або запускаємо образ з віртуального носія.
  3. На самому початку перед вами буде вітальне вікно компанії Microsoft, яке підготує вас до установки програмного забезпечення. Слідуючи підказкам в діалоговому вікні, ви легко зможете самі налаштувати ваші параметри. Тиснемо «Далі» і чекаємо закінчення процесу установки.
  4. Після інсталяції може знадобитися перезавантаження комп'ютера. Тепер ви можете користуватися всіма послугами, які пропонує вам утиліта. Ну а ми вас вітаємо, адже таким легким чином ви змогли самостійно встановити Outlook на свій комп'ютер або ноутбук.

Видалення Microsoft Outlook

Видалити Outlook можна так само легко, як і встановити Outlook. Тому давайте крок за кроком зробимо це разом:

  1. Натискаємо на кнопку «Пуск» на нижній панелі інструментів і переходимо у вкладку «Панель інструментів» праворуч.
  2. У пункті «Програми» нам потрібно буде вибрати видалення програм. Вибираємо за допомогою лівої кнопки миші.
  3. У списку необхідно відшукати утиліту Microsoft Outlook, якщо вона встановлена ​​окремо, і натиснути кнопку «Видалити» на верхній панелі інструментів. Якщо Аутлук знаходиться в загальному пакеті офісних програм, то натискаємо на Microsoft Office і тиснемо «Змінити». Отже, як ви могли зрозуміти, наша міні-інструкція трохи розділилася на дві частини: коли Аутлук встановлений окремо, і друга - коли він входить в загальний пакет офісу.
  4. У першому випадку ми просто слід підказкам на екрані комп'ютера або ноутбука і просто видаляємо нашу утиліту.
  5. У другому випадку потрібно буде трохи попрацювати. Отже, клікнувши на «Змінити» ми викликаємо меню програми установки. За замовчуванням стоїть вибір на першому пункті «Додати або видалити компоненти». Ми залишаємо як є і натискаємо «Продовжити». У списку додатків офісу шукаємо наш Outlook. Тиснемо по маленькій стрілочці лівою кнопкою миші, потім вибираємо пункт «Компонент недоступний» і потім натискаємо на кнопку в правому нижньому кутку.
  6. Тепер потрібно дочекатися, поки завершиться настройка. Цей процес займає деякий час. Тому можете відійти ненадовго і відпочити, влаштувавши собі невелику перерву.
  7. Готово, ви змогли відключити Outlook на своєму комп'ютері або ноутбуці.

Оновлення Microsoft Outlook

Оновити Outlook можна за допомогою вбудованого в операційну систему Windows 7 центру оновлень:

  1. Запустіть вже знайому вам панель управлінь через меню «Пуск».
  2. Заходимо в пункт «Система і безпека», де в списку ви побачите центр оновлень.
  3. У цьому центрі буде доступна кнопка пошуку оновлень. Тиснемо на неї.
  4. Коли система завершить пошук, встановіть оновлення саме для Outlook, зазначивши їх галочкою. Готово! Можете запустити оновлення.

Зверніть увагу, що так оновити Outlook вийде не зовсім. Тобто, ви отримаєте нові компоненти для існуючої версії програми. Якщо у вас стоїть Outlook 2010, то і оновлення будуть саме для нього. Якщо ж ви хочете поставити, наприклад, Outlook 2016, то вам доведеться завантажувати новий образ або купувати новий інсталяційний диск.

Відновлення Microsoft Outlook

Тепер перейдемо до того, як відновити Outlook:

  1. Переходимо в панель управління комп'ютера і знаходимо «Видалення програм».
  2. У списку встановлених додатків шукаємо Microsoft Office.
  3. Кількома по ньому лівою кнопкою миші і потім по кнопці «Змінити» на верхній панелі інструментів.
  4. З'явиться вікно установки офісного пакету. Вибираємо «додати або видалити компоненти». У новому переліку, що шукаємо Microsoft Outlook і натискаємо на маленьку чорну стрілку біля намальованого диска. У міні-вікні натискаємо на «Запускати з мого комп'ютера».
  5. Потім тиснемо на «Продовжити» або «Далі» в правому нижньому кутку і чекаємо закінчення процесу налаштування офісу. Ця дія може зайняти деякий час, тому не квапте події.
  6. По завершенні може знадобитися перезавантаження комп'ютера або ноутбука. Після цього можете продовжувати роботу з органайзером Аутлук.

Підведемо підсумки

Друзі, сьогодні ми з вами обговорили чимало питань. Ви дізналися, як видалити, відключити, встановити, оновити або ж відновити Outlook на своєму комп'ютері або ноутбуці. Як бачите, це зовсім не важко зробити, для цього не потрібно звертатися до майстрів, друзям, родичам і просити допомоги. У вас цілком достатньо сил для самостійності. Сподіваємося, що у вас все вийшло без проблем з першого разу. Якщо раптом з якоїсь невідомої причини стався збій і щось пішло не так, то тоді вже можна включати режим тривоги і звертатися в спеціалізовані центри комп'ютерної діагностики. Не забуваємо ділитися своїм досвідом і думкою в коментарях.