Оновлення та прошивка ТВ-приймачів GS-8300, GS-8300M, GS-8300N, DRS-8300

Користувачі ТВ-приймачів від компанії Триколор нерідко стикаються з різними проблемами і системними неполадками, у зв'язку з чим стає актуальною тема перевстановлення програмного забезпечення зазначених пристроїв. Для цього зовсім не обов'язково нести свій ТВ-приймач в ремонт або шукати сервісний центр, адже все це можна без проблем зробити самостійно в домашніх умовах. У даній статті розберемося, як прошити або перепрошити ресивери GS-8300, GS-8300M, GS-8300N, DRS-8300. Давайте ж почнемо. Поїхали!

Як перепрошити ресивери GS-8300, GS-8300M (N), DRS-8300

Перш ніж починати оновлення, необхідно переконатися, що версія ПО вашого ресивера - 1.1.170, а версія модуля - 0.8.32. Це стосується ТВ-приймачів GS-8300, GS-8300M, GS-8300N. Версія програмного забезпечення ресивера DRS-8300 повинна бути 1.0.14 і 0.8.32 для модуля. Щоб перевірити поточну версію встановленого ПО, перейдіть в розділ меню «Статус».

Щоб оновити програмне забезпечення ресивера, дістаньте кабель живлення з розетки і увімкніть його назад. Потім перейдіть на канал «Триколор ТВ». Після цього ви побачите вікно, яке повідомить про наявність нової версії ПЗ. Натисніть «Так», щоб продовжити. Після підтвердження вибору буде запущено процес оновлення, який може зайняти деякий час. Як правило, 5-10 хвилин. Зверніть увагу, що в процесі оновлення категорично не рекомендується вимикати ресивер, так як це може негативно позначитися на його роботі.

Як тільки установка нової версії програмного забезпечення буде завершена, пристрій перезавантажиться. Щоб визначити пульт, вам знадобиться натиснути на ньому кнопку «STANDBY», коли на екрані з'явиться відповідне повідомлення.

Далі запуститься «Майстер установки». У першому вікні потрібно буде вказати мову. Потім вибрати оператора, який надає вам послуги ТБ. У наступному вікні виконайте настройку антени. Натисніть кнопку "Далі". Перед вами відкриється список регіонів, за якими можна зробити пошук каналів. Вкажіть свій регіон. Після цього запуститься пошук каналів і одночасно з ним оновлення модуля.

Коли процедура поновлення буде завершена, збережіть список знайдених каналів. У тому випадку, якщо канали знайшлися, а модуль так і не оновився, необхідно перейти на канал «Триколор ТВ», попередньо зберігши знайдені канали. Через пару хвилин буде запущено оновлення модуля програмного забезпечення.

Як тільки процедура буде завершена, перейдіть в розділ меню «Статус» і перевірте, що версія змінилася.

Тепер розглянемо, як прошити приймач GS-8300 через комп'ютер. Зверніть увагу, що після перепрошивки девайса всі налаштування і канали будуть видалені. Насамперед потрібно завантажити прошивку DRE Burner. Потім розпакуйте скачаний архів. Вимкніть приймач і підключіть його до електронної обчислювальної машини за допомогою кабелю RS-232.

Далі необхідно провести установку утиліти GS Burner і запустити її. Перебуваючи в головному вікні GS Burner, натисніть кнопку «Open File» і вкажіть шлях до файлу з прошивкою. Потім виберіть той com-порт, до якого ви підключили ресивер, і натисніть кнопку «Upload», попередньо включивши сам пристрій. Розпочнеться процедура перепрошивки приймача. Під час цього на самому приладі буде горіти жовтий індикатор. У разі, якщо перевстановлення ПЗ буде виконано невдало, ресивер завантажиться зі старим програмним забезпеченням.

Якщо перепрошивка пройде вдало, ви побачите повідомлення «Completed» внизу вікна. Після цього можна відключати девайс від комп'ютера і починати його експлуатувати.

Далі розберемо процедуру прошивки ресивера GS-8300 або GS-8300M / N за допомогою карти пам'яті. Для цього вам знадобиться взяти чисту SD-карту (чисту, оскільки приймач в будь-якому випадку отформатирует її) і завантажити оновлення на ПК. Файл повинен називатися «update» і мати розширення «.otm». Потім перенесіть файл на SD-карту і вставте її в вимкнений прилад. Тепер можна включити пристрій. Після запуску ресивер самостійно почне оновлюватися. Якщо це не відбувається, відкрийте меню, перейдіть в розділ «Умовний доступ» і встановіть «Модуль: DRE crypt NPR». По завершенні процедури прошивки дістаньте карту пам'яті з приймача і перезавантажте його. Готово.

Тепер ви знаєте, як самостійно в домашніх умовах перепрошити ресивери моделей GS-8300, GS-8300M, GS-8300N, DRS-8300. Як ви можете переконатися, робиться це дуже швидко і просто. Пишіть в коментарях, чи допомогла вам ця стаття розібратися в питанні, діліться з іншими користувачами своїм досвідом прошивки ТВ-приймачів і питайте, якщо у вас залишилися які-небудь питання по темі.