Що таке SkyDrive і як ним користуватися

Проблема дискового простору не припиняє втрачати свою актуальність. Обсяг жорстких дисків збільшується з кожним новим поколінням ноутбуків і комп'ютерів, така ж ситуація з флешками, картами пам'яті і іншими накопичувачами. Однак, існує технологія так званого хмарного зберігання даних, яка в недалекому майбутньому зможе замінити нам навіть жорсткі диски. На сьогоднішній день цю технологію можна назвати новою і в світі вже досить багато користувачів, що використовують її. Є ряд сервісів, що надають послуги хмарного зберігання на даних, але зупинимося детально на одному з них. У цій статті розберемося що таке SkyDrive і як ним користуватися. Давайте ж почнемо. Поїхали!

SkyDrive - це дуже зручний і корисний сервіс, якщо ви хочете мати доступ до ваших файлів на кожному кроці

Як ви вже зрозуміли, SkyDrive - це хмарний сервіс зберігання даних від найбільшої компанії-розробника операційної системи Windows і різного софту - Microsoft. Принцип «хмари» полягає в наступному: файли, які ви помістили в хмару, зберігаються не фізично на вашому комп'ютері (фізично - значить записані безпосередньо на жорсткий диск комп'ютера), а на сервері компанії. Працює це за принципом камери схову. Сервіс виділяє вам деякий простір на своєму сервері, до якого є доступ тільки у вас. Там ви можете зберігати будь-які свої файли, все залежить від обсягу сховища.

Це дуже зручно, адже крім економії дискового простору ви ще можете отримати доступ до цих даних через смартфон, планшет або інший комп'ютер. Загалом, переваг використання цієї технології безліч.

Що ж стосується самого SkyDrive, то цей сервіс впроваджений в операційну систему Windows, починаючи з 8. У Windows 10 його перейменували в OneDrive. Так що SkyDrive і OneDrive це одне і те ж. За замовчуванням вам надається близько 7 гігабайт простору в хмарі, що цілком собі непогано, особливо з огляду на пропозиції конкурента iCloud.

Якщо безкоштовних 7 гігабайт вам виявиться мало, ви можете розширити місце до 20, 50 і 100 ГБ, зрозуміло, за гроші. За такий набір переваг ціна досить невелика, тому воно однозначно того варте. Так, за 310 рублів в рік ви отримаєте 27 ГБ, за 780 рублів - 57 ГБ, а за вже пристойну суму в 1570 рублів цілих 107 ГБ. Скільки вам потрібно хмарного простору, вирішуйте самі, все залежить від ваших потреб. Більшості користувачів досить стандартних семи гігабайт, деякі докуповують ще 20 за символічні 310 рублів на рік.

SkyDrive (OneDrive) дуже зручно використовувати для зберігання фотографій. Так, ви можете зробити класні фотографії, перебуваючи у відпустці, а потім перенести їх в «хмару», де їх відразу ж зможуть подивитися ваші родичі. Не варто переживати, адже ваші фото зможуть побачити тільки ті користувачі, яким ви надасте доступ, так що стороннім ваші дані будуть недоступні.

Як вже говорилося вище, управління файлами можна здійснювати з будь-якого пристрою, перебуваючи в будь-якому місці. Тому там ви можете зберігати будь-які важливі звіти або документи. Флешку можна втратити, а до SkyDrive (OneDrive) можна отримати доступ коли і де завгодно. Потрібно тільки розширення для браузера або додаток для смартфона, завантажити яке не складає ніяких труднощів.

Також існує корпоративна версія цього сервісу, яка називається SkyDrive Pro. Звичайному користувачеві вона ні до чого і підходить більше для використання в компаніях.

Щоб отримати можливість користуватися хмарним сервісом від Microsoft, необхідно створити обліковий запис і зайти під нею в SkyDrive. На щастя, робиться це дуже просто і не займає багато часу.

Якщо у вас встановлена ​​Windows 8, то процес перенесення файлів в «хмару» виглядає наступним чином:

  • Запустіть сам SkyDrive;
  • Клацніть по вікну правою кнопкою миші, щоб внизу з'явилася панель;
  • Виберіть пункт «Відправити»;
  • У вікні, потрібно буде вибрати ті файли, які ви хочете перенести;
  • Виділивши потрібні файли і папки, натисніть кнопку «Додати в SkyDrive»;
  • Готово.

Щоб завантажити дані з «хмари», перейдіть в SkyDrive, виберіть потрібні файли, потім натисніть кнопку «Завантажити».

У Windows 10 все відбувається ще простіше. Потрібно просто відкрити папку OneDrive, яку ви знайдете, перейшовши в «Мій комп'ютер», і перемістити туди бажані папки і файли.

Те ж саме можна зробити через браузер. Спочатку потрібно увійти в свій профіль, а далі все робиться схожим чином, як було описано вище.

Якщо є бажання видалити SkyDrive, то зробити це повноцінно не вийде, але його можна відключити. Для цього можна за допомогою комбінації клавіш Win + R, щоб відкрити вікно «Виконати», потім пропишіть там gpedit.msc. Після цього відкрийте розділ «Конфігурація комп'ютера», далі «Адміністративні шаблони», «Компоненти Windows» і, нарешті, SkyDrive або One Drive. У вікні вкажіть стан «Заборонити використання OneDrive для зберігання файлів». Потім з'явиться ще одне в вікно, в якому знадобиться поставити галочку навпроти пункту «Включити». Натисніть кнопку «ОК» для підтвердження змін.

Простіший варіант - відкрити параметри комп'ютера і перейти в «Сховище файлів». У розділі «За замовчуванням зберігати документи в OneDrive» переведіть перемикач в положення «Викл».

Тепер ви знаєте про те, що собою являє хмарний сервіс від компанії Microsoft - SkyDrive. Користуватися ним дійсно зручно і в багатьох ситуаціях він реально спрощує життя. Пишіть в коментарях чи сподобалася вам ця стаття і задавайте будь-які питання, що цікавлять по розглянутій темі.