Зміна дати створення файлу

Буває, що у деяких користувачів виникає необхідність в зміні дати файлу. На перший погляд може здатися, що зробити це неможливо або як мінімум дуже складно. Такий висновок цілком логічний, адже стандартні засоби операційної системи Windows не дозволяють вносити подібні зміни. Насправді ж це цілком здійсненне завдання, з яким справиться навіть початківець, ще недосвідчений користувач. У цій статті докладно розглянемо, як змінити дату створення файлу. Давайте розбиратися. Поїхали!

Іноді користувачам може знадобиться змінити дату створення якого-небудь файлу

Як вже було сказано вище, внести подібні зміни в властивості файлу за допомогою стандартного набору засобів Windows вам не вдасться. Але, на щастя, існують спеціальні утиліти, які дозволяють зробити це просто і швидко.

Однією з найпопулярніших програм такого типу є FileDate Changer. Функціонал цієї утиліти дає можливість вносити найрізноманітніші зміни в властивості файлу. Завантажити FileDate Changer можна з різноманітних сайтів в інтернеті. Тільки звертайте увагу на сам сайт - якщо ресурс і його контент виглядає підозріло, то краще нічого звідти не завантажувати, щоб не занести в систему шкідливе програмне забезпечення.

Після того, як ви завантажили і встановили FileDate Changer, запустіть його. Користуватися цією програмою дуже просто. Спочатку необхідно вибрати файл, властивості якого ви хочете змінити. Щоб зробити це, вкажіть шлях у відповідному полі у верхній частині вікна утиліти. Потім введіть бажану дату і підтвердіть внесені зміни. Нижче ви можете відзначати додаткові параметри. Наприклад, є можливість застосувати встановлену вами дату до всіх файлів з папки.

Крім FileDate Changer, є й інші програми, які відмінно впораються з поставленим завданням. Set File date - якраз з таких. За своєю суттю вона аналогічна розглянутої вище утиліту, однак має більш широким функціоналом. Наприклад, ви можете здійснювати пошук не тільки по імені, але ще й по розширенню. Мінусом цього продукту є те, що Set File date в обов'язковому порядку потрібно встановлювати на комп'ютер, на відміну від FileDate Changer, який може працювати з USB-накопичувача (флешки).

Існує і альтернативний спосіб, який був придуманий самими користувачами. В цьому випадку можна обійтися без установки сторонніх програм. Полягає цей спосіб в тому, щоб відкрити настройки дати та часу операційної системи Windows і встановити там бажані значення. Потім створити новий файл і перенести на нього всю інформацію зі старого. Але, якщо ви вирішили використовувати саме цей підхід, слід бути уважними, щоб не забути повернути настройки дати та часу. В іншому випадку можуть виникнути проблеми з використанням деяких додатків. Також майте на увазі, що такий спосіб не дозволяє задати час створення з точністю до секунди, - як, наприклад, згадані вище утиліти.

Слід зазначити, що найбільш вірним підходом буде використання сторонніх утиліт. Знайти їх дуже просто, а працювати з ними легко і приємно. Мати подібні додатки на своєму комп'ютері просто про всяк випадок не завадить будь-якому користувачеві.

Тепер ви знаєте, як змінити дату створення файлу. Як бачите, в цьому немає нічого складного і вирішити подібну задачу можна буквально за кілька хвилин. Пишіть в коментарях, чи була корисною для вас ця стаття, діліться з іншими користувачами своїм досвідом виходу з подібних ситуацій і задавайте будь-які питання, що цікавлять по розглянутій темі.