Створення автоматичної відповіді в Outlook

Microsoft Outlook - одна з найпопулярніших програм для роботи з електронною поштою. У ній є безліч дуже зручних і корисних функцій, які дозволяють істотно спростити процес обміну поштовими повідомленнями. Багато користувачів потрапляли в ситуацію, коли у них довгий час не виходило відповісти на чиєсь лист. Щоб людина, з яким ви ведете листування, не думав, що ви його ігноруєте, можна налаштувати автоматичну відправку листів. Ця функція дуже корисна і стане в нагоді кожному. В цей статті докладно розглянемо, як налаштувати автовідповідь в Outlook. Давайте розбиратися. Поїхали!

Microsoft Outlook - це одна з найпопулярніших програм для роботи з поштою. У ній передбачена можливість автовідповідача

Щоб налаштувати автоматичну відправку листів в Microsoft Outlook, запустіть програму і відкрийте розділ «Головна». Далі, клікніть «Нові елементи» і в випливаючим списку наведіть курсор на пункт «Повідомлення в форматі», а потім виберіть «Звичайний текст».

Після цього необхідно написати текст листа, який буде автоматично відправлятися. Потім перейдіть до меню «Файл» і натисніть «Зберегти як». Перед вами відкриється вікно, де потрібно ввести ім'я файлу і його тип. В поле «Тип файлу» вкажіть «Шаблон Outlook (* .oft)». Клацніть по кнопці «Зберегти».

Тепер знову відкрийте меню «Файл». Виберіть розділ «Правила й оповіщення». У вікні клацніть по кнопці «Нове». Перед вами з'явиться список, з якого необхідно вибрати шаблон. Опустіться до розділу «Почати з порожнього правила», виділіть пункт «Застосування правила до отриманих мною повідомленнями», потім натисніть кнопку «Далі».

На наступному етапі необхідно відзначити пташкою бажані умови відбору. Наприклад, висилати відповідь тільки на листи з певною позначкою (адресою, заголовком) або тільки на емейли з текстом і так далі. Потім позначте всі пункти, натисніть «Далі».

Тепер виберіть, що слід зробити з повідомленням. Наприклад, «Відповісти, використовуючи». У нижній частині вікна розташована посилання «». Клацніть по ній і вкажіть шлях до збереженому раніше файлу з шаблоном, натиснувши кнопку «Відкрити». Переконайтеся в тому, що шлях був зазначений правильно. Залишається натиснути кнопки для підтвердження і завершення операції. Готово. Після цього у всіх зазначених вами випадках буде автоматично відправлятися тільки що створене лист.

Для кожної окремої ситуації можна створити відповідний автовідпов. Це допоможе автоматизувати відправку поштових повідомлень, заощадити час і не втрачати зв'язок з друзями, клієнтами або колегами. Ви також можете зробити подібний автовідповідач на період відпустки.

Тепер ви знаєте, як зробити автовідповідь в Аутлук. Як бачите, робиться це дуже просто і швидко, при цьому ви істотно спрощуєте для себе ведення переписки. Пишіть в коментарях, чи була корисною для вас ця стаття, і задавайте будь-які питання, що цікавлять по розглянутій темі.