Самостійна прошивка телефону Білайн Смарт

вступ

Смартфони Білайн Смарт є відмінною пропозицією за невеликі гроші. Вони стоять максимум 3000 рублів, але при цьому забезпечують цілком стерпне якість за такі гроші. Так, вимогливому користувачеві можливостей апарату може виявитися недостатньо, адже оперативної пам'яті в ньому всього лише 512 мегабайт, а розмір екрану 4 дюйма при дозволі 800 × 480. Проте, якщо вам потрібна невимоглива «робоча конячка», або ви хочете зробити подарунок дитині, - це один з найкращих варіантів, доступних на ринку.

Єдиним недоліком цього телефону може виявитися те, що девайс заблокований на роботу тільки в мережі оператора «Білайн». Крім того, стандартна прошивка не завжди працює належним чином і час від часу може вимагатися перепрошивка смартфона Білайн Смарт. У цій статті ми надамо інструкцію, всі необхідні посилання і файли для того, щоб успішно перепрошити пристрій в разі його некоректної роботи. Крім того, ми поділимося інформацією, як розблокувати телефон для роботи в мережах всіх операторів.

Використовувати Білайн Смарт з іншими операторами? - Легко!

Вибір способу прошивки

Прошивка смартфона Білайн Смарт можливо декількома способами: за допомогою комп'ютера або через режим Recovery на самому смартфоні.

  • Через комп'ютер. Такий спосіб рекомендуємо вибирати, якщо вам потрібно використовувати стандартну прошивку. У більшості випадків він є найменш енерговитратним і найнадійнішим.
  • Через рекавери. Якщо ви хочете встановити призначену для користувача прошивку або яку-небудь модифікацію стандартної, це можна зробити за допомогою режиму Recovery. Для початку вам доведеться подбати про отримання root-прав і встановити сторонній рекавери, - наприклад, TWRP. Зате, витративши більше часу спочатку, надалі ви зможете обходитися без комп'ютера.

Що знадобиться для прошивки

Щоб прошити свій смартфон Білайн Смарт, потрібно подбати про те, щоб у вас були всі необхідні файли і програмне забезпечення для цього. Залежно від обраного вами способу прошивки, вам знадобляться відповідні файли.

Зміна ОС Білайн Смарт аналогічна перепрошивке інших Android-пристроїв

При прошивці через комп'ютер:

  • Драйвери для прошивки - знадобляться для того, щоб комп'ютер зміг коректно впізнати ваш пристрій.
  • ADB драйвери - стануть в нагоді в тих випадках, коли вам потрібно буде управляти своїм девайсом за допомогою командного рядка.
  • SP Flash Tool - є основною утилітою, за допомогою якої виконується безпосередньо прошивка мобільного пристрою.

При прошивці без комп'ютера:

  • Рут-права - для того, щоб можна було встановлювати спеціальне програмне забезпечення, а також призначене для користувача рекавери.
  • Кастомний (призначений для користувача) рекавери, так як вбудований рекавери від розробника не відповідає всім нашим потребам, адже він не надає можливим встановлювати патчі і сторонні прошивки.

Підготовчий етап

  1. Качаємо архів з усіма необхідними файлами і розпаковуємо його в папку на жорсткому диску комп'ютера.
  2. Перевіряємо вміст папки: в ній ви побачите утиліту SP Flash Tool, архів для отримання прав суперкористувача, scatter-файл з розміткою розділів файлової системи, драйвера для комп'ютера, образи призначеного для користувача recovery і оригінального (на випадок некоректної установки).
  3. Копіюємо архів BETA-SuperSU-v49.zip в корінь карти пам'яті телефону.
  4. Запускаємо програму SP Flash Tool, натискаємо Download - Scatter loading і вибираємо файл MT6572_Android_scatter.txt, після чого відзначаємо галочкою пункт Recovery, вибираємо файл TWRP в провіднику.
  5. Натискаємо Download, щоб почати процедуру прошивки.
  6. Відключаємо телефон Білайн Смарт і в вимкненому стані приєднуємо до комп'ютера.
  7. Система автоматично встановить драйвера і почнеться прошивка. Напис «Download OK» сповістить вас про успішне завершення процесу.
  8. Якщо з якихось причин вони не будуть встановлені автоматично, перейдіть в «Диспетчер пристроїв», знайдіть ваш девайс, двічі клікніть по ньому мишкою, перейдіть в закладку «Драйвер» - «Оновити драйвер» - «Виконати пошук драйвера на цьому комп'ютері вручну», вкажіть папку, куди ви розпакували архів, і повторіть пункти 4-6.
  9. Перезавантажуємо смартфон.
  10. Затискаємо кнопку підвищення гучності і включення і переводимо девайс в режим рекавери, вибравши відповідний пункт в меню Boot Mode.
  11. В меню TWRP виберіть «Встановити» і виберіть архів BETA-SuperSU-v2.49.zip, щоб отримати рут-права.
  12. Перезавантажитеся в меню пристрою, де ви побачите додаток Super SU.

Процес прошивки смартфона

  1. Можна скористатися архівом програмного забезпечення з попереднього розділу.
  2. Встановлюємо необхідні драйвера, переписуємо IMEI-код пристрою, розпаковуємо архів з програмним забезпеченням в корінь диска C або D.
  3. Запускаємо SP Flash Tool, тиснемо Download - Scatter loading, шукаємо відповідний Scatter-файл з прошивки.
  4. В меню утиліти переходимо у вкладку Format і послідовно натискаємо Auto Format Flash - Format whole flash except Bootloader - Start.
  5. Вимикаємо смартфон і витягуємо на кілька секунд батарею, після чого вставляємо назад.
  6. З'єднуємо девайс з комп'ютером за допомогою USB-кабелю, після чого будуть відформатовані всі дані.
  7. Повторно виконуємо дії з пункту №5.
  8. Прошиваємо апарат: вкладка Download, натискаємо Download only - Start, затискаємо обидві кнопки гучності і клавішу живлення, не відпускаючи їх, з'єднуємо смартфон з комп'ютером.

    Дотримуйтесь інструкцій при здійсненні процедури

  9. Після визначення комп'ютером пристрою відпускаємо всі кнопки, після чого почнеться прошивка.
  10. Ще раз повторюємо дії з пункту 5 і запускаємо апарат.
  11. Відновлюємо IMEI, так як телефон Білайн Смарт інакше може не працювати: в додатку «Телефон» набираємо комбінацію * # * # 3646633 # * # * - CDS Information - Radio Information - Phone 1 - біля напису AT + вводимо EGMR = 1, 7, " IMEI вашого телефону »(д олжно вийти AT + EGMR = 1, 7, " 12345678912345 ")
  12. Перезавантажуємо смартфон Білайн Смарт і насолоджуємося результатом своєї роботи.

Розблокування Білайн Смарт для використання в будь-якій мережі

Якщо ж вам не потрібно повністю прошивати смартфон, так як він працює цілком нормально, можна розблокувати його для роботи в мережах будь-якого оператора. Виконати це можна декількома способами.

спосіб 1

Беремо паспорт, телефон Білайн Смарт, йдемо в найближчий салон стільникового зв'язку «Білайн». Абсолютно безкоштовно, буквально протягом декількох хвилин, ви отримаєте код розблокування. Після перезавантаження смартфона буде запитано код відновлення, який ви введете і зніміть блокування.

спосіб 2

Відправляємо електронне повідомлення на адресу, вказавши паспортні дані, своє прізвище, ім'я, по батькові, модель смартфона, IMEI-код і контактний номер, на який прийде повідомлення з кодом розблокування. Шаблон листа ви зможете скачати внизу сторінки.

Отримати код ви зможете одним з декількох способів

спосіб 3

  1. Відкриваємо програму звонилки і вводимо наступну комбінацію: * # * # 3646633 # * # *, після чого відкриється інженерне меню.
  2. Переходимо в Connectivity - CDS Information - Radio Information - Phone, після чого вводимо AT + EGMR = 1, 7, "357351070596198" і тиснемо Send.
  3. Вставляємо карту іншого оператора і перезавантажуємося.
  4. Після запиту вводимо код 49954789.
  5. Щоб відновити рідний IMEI, повторюємо пункти 1-2, тільки вводимо команду AT + EGMR = 1, 7, "IMEI вашого телефону».
  6. Перезавантажуємося.

висновок

Прошивка і розблокування смартфона Білайн Смарт не є чимось складним, і якщо ви хоч трохи дружите з комп'ютерами, у вас все чудово вийде. Як би там не було, цілком можливо обійтися без походу в сервісний центр. У коментарях напишіть нам, чи вдалося вам прошити або розблокувати свій телефон Білайн Смарт.

Корисні файли і посилання:

  • Архів з програмним забезпеченням (//yadi.sk/d/QKyyz34933wSsa)
  • Прошивка Білайн Смарт 3 (//yadi.sk/d/G-0qCEKr33wSy6)
  • Прошивка Білайн Смарт 4 (//www.needrom.com/download/beeline-smart4/)
  • Прошивка Білайн Смарт 5 (//yadi.sk/d/JSwwf86N33wSzm)