Самостійна прошивка смартфонів DEXP

вступ

Смартфони російського розробника DEXP є досить привабливими через недорогий вартості і при цьому хороших характеристик. Їх стандартна прошивка цілком влаштовує більшість користувачів, адже за таку привабливу ціну краще співвідношення вартості і якості знайти дуже складно.

Компанія DEXP з кожним днем ​​стає все більш популярною в Росії

Проте, можуть виникати ситуації, коли через втручання в системні файли, через некоректне оновлення, або з інших причин працездатність девайса порушується. Кращим варіантом виправлення проблеми стане прошивка смартфона. На щастя, прошити телефон DEXP зовсім нескладно, так як розробник оснащує їх процесорами МТК, завдяки чому проблем практично ніколи не виникає. Ми пропонуємо на нашому сайті покрокове керівництво, як прошити телефон DEXP. Також ви можете скачати необхідні файли і прошивки для найпопулярніших моделей.

Варіанти прошивки смартфонів DEXP

На самому початку слід згадати, що телефон DEXP можна прошити як на офіційну прошивку, так і на призначену для користувача. Призначених для користувача прошивок існує досить багато, але не всі вони працюють стабільно. Від того, яку прошивку ви захочете встановити, буде залежати, яким способом вам потрібно прошивати телефон. Можливо два способи.

За допомогою комп'ютера

Таким способом встановлюються офіційні прошивки, а також деякі призначені для користувача. Вам буде потрібно встановити на свій комп'ютер або ноутбук утиліту SP FlashTools, драйвера для пристрою і завантажити файл прошивки, після чого, підключивши телефон до комп'ютера, за допомогою комп'ютерної утиліти завершити процес. Цей варіант є найпростішим. Найбільш складним моментом може виявитися установка драйвера на комп'ютер. Весь процес займає буквально кілька хвилин.

Через користувальницький Recovery

Даним способом встановлюється переважна більшість призначених для користувача нестандартних прошивок. Величезним його перевагою можна назвати незалежність від наявності комп'ютера, адже він не завжди може виявитися під рукою. Щоб прошити телефон DEXP через призначений для користувача Recovery, потрібно отримати рут-права, після чого встановити кастомними рекавери за допомогою спеціальної утиліти для смартфона Android. Після цього вам потрібно завантажити файл прошивки і встановити його через рекавери. Найбільш складним моментом може виявитися отримання root-прав, адже в деяких випадках утиліти для їх отримання спрацьовує некоректно.

Підготовка до прошивці

Перш ніж прошити телефон DEXP, потрібно до цього підготуватися. Розглянемо, що вам знадобиться, залежно від обраного способу.

При прошивці через комп'ютер

За великим рахунком, головним інструментом є спеціальна утиліта SP FlashTools (для моделей з процесором MTK) або UpgradeDownload (для моделей з процесором Spreadtrum). Саме з їх допомогою ми будемо встановлювати нову прошивку на наш телефон DEXP. У нас ви можете завантажити кожну з цих утиліт внизу сторінки.

Одразу попереджаємо, що «найсвіжіша» не означає «найкраща», крім того, в деяких випадках може знадобитися певна версія утиліти, найбільш стабільно працююча саме з конкретною прошивкою.

Другим обов'язковим компонентом є драйвера Windows для вашої моделі смартфона. Вони життєво необхідні для того, щоб комп'ютер коректно розпізнав ваш девайс і зміг правильно його прошити. У нас можна скачати драйвера для найпопулярніших моделей. Потрібно також завантажити файл прошивки, яку ви хочете встановити.

Крім того, обов'язково запасіться робочим USB-кабелем, за допомогою якого можна буде з'єднати пристрій з комп'ютером. У разі його несправності у вас може нічого не вийти.

При прошивці через Recovery

Якщо ж ви плануєте встановлювати користувальницькі прошивки, вам доведеться зробити кілька більшу кількість заходів. Зате в майбутньому ви взагалі зможете обходитися без комп'ютера.

Отримання рут-прав

Обов'язковою в такому випадку є отримання root-прав. При їх наявності ваші можливості істотно збільшуються. Найкращим варіантом стане використання мобільного застосування для Android або комп'ютерної програми King Root. Зупинимо свій вибір на мобільному додатку, так як воно має російськомовні меню, тоді як комп'ютерна програма існує тільки на китайській мові.

  • Викачуємо додаток на смартфон з офіційного сайту (//kingroot.net/);
  • Встановлюємо його на телефон, перед цим дозволивши установку з невідомих джерел в його налаштуваннях;
  • Заходимо в основне меню, де бачимо велику синю кнопку посеред екрану.
  • Натискаємо її і чекаємо закінчення процесу;
  • Буквально через хвилину-півтори додаток сповістить вас про успішне отримання root-прав.

Установка кастомними рекавери

  1. Отримавши рут-права, встановіть утиліту для зміни рекавери під назвою Flashify.
  2. Запускаємо її, на головній вкладці «Прошивка», яка буде відображена на екрані, натискаємо на «Образ рекавери»;
  3. Далі вам буде запропоновано вибрати файл або автоматично завантажити відповідну версію однієї з найпопулярніших версій призначених для користувача recovery. Найкраще попередньо завантажити робочу версію рекавери TWRP;
  4. Натискаємо кнопку «Виберіть файл», шукаємо за допомогою провідника файл recovery.img, підтверджуємо вибір;
  5. Менш ніж через хвилину додаток запропонує вам завантажитися в уже оновлене recovery.

Примітка. Відповідну версію TWRP можна скачати внизу сторінки.

Альтернативний варіант установки для користувача рекавери

  1. Завантажуємо архів.
  2. Розпаковуємо його вміст в диск C, щоб вийшла папка C: \ Platform-tools.
  3. Качаємо відповідну версію рекавери, перейменовуємо файл в recovery.img і копіюємо його в ту ж папку.
  4. Переводимо телефон DEXP в режим fastboot, при включенні утримуючи кнопку гучності вгору.
  5. Далі на комп'ютері запускаємо командний рядок від імені адміністратора і послідовно вводимо наступні команди:

cd C: \ Platform-tools

fastboot flash recovery recovery.img

Щоб зайти в рекавери, потрібно одночасно затиснути кнопку включення і гучності вниз.

Прошивка смартфонів DEXP

При установці через комп'ютер

  1. Встановлюємо драйвера на комп'ютер. Якщо ви користуєтеся Windows 8 або 8.1, вам потрібно відключити перевірку цифрового підпису. Для цього натисніть Win + C - Параметри - Зміна параметрів комп'ютера - Загальні - Особливі варіанти завантаження. Комп'ютер повинен перезавантажитися, після чого натисніть Діагностика - Вибіркова завантаження. Після повторної перезавантаження, коли відобразиться список з 9 пунктів, натискаємо F7 і встановлюємо драйвера звичайним способом.

Далі звернемо увагу на особливості прошивки, залежно від встановленого процесора. Спочатку розглянемо прошивку смартфона з процесором MTK.

  1. Розпаковуємо в потрібну папку архів з комп'ютерною програмою SP Flash Tool, а також прошивкою. Найкраще розпакувати файли в корінь диска C і D.
  2. Запускаємо файл flash_tool.exe з папки з розпакованої утилітою.
  3. У занедбаному вікні тиснемо Download - Scatter-loading і шукаємо файл MT65xx_Android_scatter.txt в папці з прошивкою, після чого всі необхідні файли будуть визначені автоматично, а також знімаємо галочку з PRELOADER.
  4. Відключаємо телефон, з'єднуємо його допомогою кабелю з комп'ютером і натискаємо Download.
  5. Чекаємо, поки процес завершиться, про що ми будемо сповіщені зеленим кружком з написом Download OK.
  6. Чекаємо включення телефону і починаємо їм користуватися.

Примітка. Замість Download можна натиснути Options - Firmware-Upgrade, попередньо поставивши галочку на DA DL All With Check Sum. Прошивка почнеться відразу після підключення апарату.

Тепер звернемо увагу на моделі з процесором Spreadtrum.

  1. Запускаємо утиліту UpgradeDownload.exe, натискаємо першу кнопку зліва і вибираємо папку з прошивкою.
  2. Натискаємо третю з лівого краю кнопку Play.
  3. Відключаємо девайс, підключаємо його до комп'ютера, одночасно затиснувши обидві кнопки гучності.
  4. Чекаємо закінчення прошивки і починаємо користуватися апаратом.

При установці через рекавери

Тонкощі можуть відрізнятися залежно від прошивки, але принцип наступний:

  1. Переводимо пристрій в режим рекавери.
  2. Переходимо в розділ «Очищення», відзначаємо всі пункти, крім карти пам'яті.
  3. Повертаємося в головне меню, натискаємо «Встановити», вибираємо файл з прошивкою, робимо свайп, підтверджуючи операцію.
  4. Чекаємо завершення.

висновок

Сподіваємося, що на нашому сайті ви змогли з'ясувати всі свої питання стосовно прошивки смартфонів DEXP. Насправді, це складно лише на перший погляд. Якщо слідувати інструкції, проблем і складнощів у вас виникнути не повинно. У коментарях просимо вам вказати, чи вдалося вам прошити свій телефон DEXP.

Прикріплені файли

драйверпрошивкаTWRP
DEXP Ixion ES150 DEXP_spreadtrum drivers.zip (//yadi.sk/d/PgD_TaT733wYzR)ES150_v1.1.1_31.08.2016.rar (//yadi.sk/d/9qjqKO-f33wamr)TWRP 2.8.7.0 es150.img (//yadi.sk/d/0tDodGMf33wasU)
DEXP Ixion E140E140_R01_11.03.2016_V1.2.rar (//yadi.sk/d/54mldmo_33wcy8)TWRP 2.8.7.0 e140.img (//yadi.sk/d/sTGze34J33wcja)
DEXP Ixion XL 5DIXLdrivers xl5.zip (//yadi.sk/d/JjotxlQd33ws5u)XL5 1.8H від 10.02.2015.zip (//yadi.sk/d/TdSsCxVe33ws7j) XL5 1.8W від 10.02.2015.zip (//yadi.sk/d/zRh2tUhQ33ws8r)TWRP 2.8.7.0 xl5.img (//yadi.sk/d/-B7vSb2Z33wsDT) TWRP 3.0.2.0 xl5.img (//yadi.sk/d/WgLEchb633wsJL)
DEXP Ixion E145E145 Drivers.zip (//yadi.sk/d/i2aUiXw733wtyr)E145_R01_16.10.2015_V1.0.zip (//yadi.sk/d/7uz89y4O33wu7F) E145_R01_31_05_2016_V1.1.zip (//yadi.sk/d/fV5aqG3D33wuBo)TWRP 3.0.2 e145.img (//yadi.sk/d/3OUeRl5i33wuH9)

SP FlashTools: найновіша (//yadi.sk/d/pf-ghvK-33wur4) на момент публікації статті і найстабільніша (//yadi.sk/d/39ZpFFjI33wus9), судячи з відгуків в інтернеті.

UpgradeDownload (//yadi.sk/d/SpaH13Xq33wvo4).

Flashify (//yadi.sk/d/IawueZQX33wvvw).