Установка, оновлення та видалення NET.Framework

Купуючи комп'ютер, користувачі досить часто стикаються з деякими труднощами при установці програмного забезпечення. Окремі програми не бажають встановлюватися без попередньої інсталяції NET.Framework. Не розуміючи, чому це відбувається, вони починають проводити повторне встановлення ПО, але всі дії будуть завершуватися постійними невдачами.

У користувачів дуже часто виникають проблеми з NET.Framework

Пояснити це абсолютно просто, оскільки частина програм і додатків можуть інсталюватися тільки на платформу NET.Framework, що є продуктом Microsoft. Початківці користувачі можуть вперше почути термін «фреймворк», що це таке вони тим більше не розбираються, тому щоб вирішити проблему, що створилася спочатку слід ознайомитися з додатковою інформацією.

процес установки

Як і будь-яке інше програмне додаток, NET.Framework можна встановити, якщо є в наявності завантажувальний файл, який можна знайти, скориставшись Інтернетом. Тільки при здійсненні пошуку важливо пам'ятати, що для коректної роботи додатків бажано інсталювати найновіші версії будь-якого програмного продукту, в тому числі і платформи NET.Framework.

Закачавши інсталяційний файл, перш ніж приступити до практичних дій, недосвідченим користувачам рекомендують вивчити інформацію, як встановити NET Framework. Це дозволить уникнути серйозних помилок.

алгоритм установки

В даний час практично кожен комп'ютер, оснащений операційною системою Windows, вже має проинсталлировать платформу певної версії. Однак, незважаючи на це, частина додатків відмовляється встановлюватися. Це трапляється через те, що встановлена ​​версія застаріла.

Щоб усунути такі проблеми, важливо встановити версію NET.Framework, рекомендовану розробниками програмного додатку, який потрібно встановити на ПК.

Сам процес установки нескладний, якщо не пропускати жодного кроку алгоритму. Спочатку слід зберегти завантажений попередньо завантажувальний файл на комп'ютер, потім натиснути правою клавішею миші по ньому, а у вікні, вибрати рядок «Запуск від імені адміністратора». Деякі версії NET.Framework неможливо встановити, якщо не вибрати цей важливий параметр.

Після цього почнеться розпакування файлів завантаження, після чого на екрані з'явиться значок NET.Framework, який орієнтує користувача на те, що процес інсталяції запущено.

У наступному вікні важливо поставити галочку навпроти фрази «Я прочитав і приймаю умови ліцензійної угоди», після цього натиснути на кнопку «Встановити».

Далі слід запастися невеликим терпінням і просто спостерігати, як платформа встановлюється на комп'ютер. Процес установки супроводжується сірої рядком, яка поступово заповнюється зеленим кольором. Як тільки вона повністю стане зеленою, установка завершується, а система запропонує здійснити перезавантаження.

Перезавантажити комп'ютер дуже важливо, оскільки більшість програм і додатків в цьому гостру потребу, інакше система просто не буде бачити внесених змін.

процес видалення

В результаті некоректної установки попередньої версії Фреймворк або пошкодження його системних файлів, виникає необхідність заново здійснити інсталяцію NET.Framework.

Багато користувачів можуть перебувати в омані, вважаючи, що видалити Фреймворк можна легко і швидко. Однак, приступивши до практичних дій, стикаються з труднощами, які самостійно вирішити не вдається, тому користувачі намагаються розшукати інформацію, як видалити NET Framework в разі потреби.

алгоритм видалення

Процес видалення Фреймворк може супроводжуватися декількома способами. Один з них виконується досвідченими користувачами вручну, при цьому повністю видаляються всі системні файли, чиститься кеш, реєстр. Користувачам, які не мають достатнього досвіду і не озброєні необхідними знаннями, але прагнуть все проробляти самостійно, найкраще скористатися деякими утилітами, що автоматизують процес деінсталяції.

Якщо ж є бажання видалити Фреймворк, не вдаючись до сторонніх ресурсів, слід уважно вивчити алгоритм деінсталяції.

Для видалення NET.Framework 2.0 з кеша Windows необхідно запустити команду «Виконати», яку легко відшукати, вибравши меню «Пуск».

У вікні, в пропонованій рядку слід написати «installer». Ця команда викликає інсталятор Windows. У новому вікні, слід відшукати стовпець «Коментарі», які необхідно уважно переглянути, щоб знайти «Microsoft .NET Framework 2, 0 RTL x86 enu». Саме цей коментар слід видалити.

Далі знову слід запустити команду «Виконати», але на цей раз прописати «system32», що дозволить відкрити системну папку, в якій слід виявити підпапку «URTTemp» і файл mscoree.dll.

Втретє, запустивши команду «Виконати», вноситься «microsoft.net». В результаті цього, можна побачити наступне папка «Microsoft.NET», в якій знаходиться кілька підпапок, серед яких важливо знайти, а потім відкрити «Framework». Уже в ній потрібно ще знайти одну підпапку «v2.0.50727», яку також слід видалити.

Наступним кроком передбачається очищення реєстру, який відкрити можна, виконавши команду «regedit». Рядки реєстру, де згадується Фреймворк, підлягають видаленню.

Далі настійно рекомендується відключити брандмауер і антивірусне програмне забезпечення. Тепер необхідно повністю очистити вміст папки «Temp».

І тільки тепер, коли успішно були виконані всі кроки алгоритму, користувач може бути впевнений в тому, що «сліди» Фреймворк успішно видаляється назавжди, відповідно, можна приступати до нової установці платформи.

процес оновлення

Трапляється і так, що, навіть розуміючи, що таке NET Framework, встановивши його на комп'ютер, користувачі все ж стикаються з певними проблемами. Пов'язані такі труднощі з тим, що встановити Фреймворк вдалося користувачеві успішно, але тільки це сталося досить давно. За досить тривалий час з'явилися нові версії Фреймворк, на які орієнтовані нові додатки. Природно, в цьому випадку встановити їх не вдасться, оскільки платформа не відповідає висунутим вимогам.

Саме в зв'язку з цим виникає бажання дізнатися, як оновити NET Framework.

проблеми оновлення

Бажаючи відновити NET.Framework, користувач також може зіткнутися з проблемами, оскільки сам принцип поновлення дещо відрізняється від такого ж процесу, але орієнтованого на інше програмне забезпечення.

Зокрема, багато програм досить запустити, далі клікнути по рядку «Оновити», як будуть додатково змонтували тільки відсутні файли, також оновляться бази, після чого програма відразу ж позначиться новою версією.

На жаль, застосувати таку ж схему до NET.Framework не вдасться. Розробники вказують на те, що в реальності можна тільки видалити старі версії і встановити нову, яку попередньо вдалося закачати і зберегти на жорсткому диску.

У зв'язку з цим, якщо є таке бажання, важливо скористатися спочатку алгоритмом видалення, а потім відразу ж алгоритмом установки платформи.

Отже, усвідомлюючи, наскільки важлива актуальна версія платформи NET.Framework, користувач може самостійно здійснити ряд послідовних дій, завершивши які вдасться досягти поставлених цілей.