Відкриття файлу формату docx в Word 2003

Вступ

Щороку різні компанії-розробники програмних продуктів намагаються радувати потенційних споживачів свіжим ультрасучасним софтом, однак такий ентузіазм готові розділити далеко не всі. Універсальну налагоджену програму Office Word 2003 до якої звикло практичне більшість росіян, корпорація-творець не обслуговує вже протягом 2 років.

Зважаючи на цю обставину файл, який володіє розширенням .docx, створюється у версіях додатка, написаних починаючи з 2007 року, при цьому він не може без додаткового втручання з боку користувача відкритися в більш ранніх версіях. З цією проблемою дуже часто стикаються ті, хто, наприклад, користується на роботі програмою Word 2003, а вдома - Word 2007.

Якщо вам необхідно відкрити новий файл в старій версії Word - є кілька рішень

Кожен, хто хоча б один раз пробував відкрити .docx за допомогою Word 2003, навіть при наявності пакета сумісності стикався з повідомленням, яке попереджало про виникнення помилки, зокрема, користувач бачив на екрані табличку з написом: «Сталася помилка при відкритті файлу». Щоб справитися з цією нескладним завданням і відкрити файл docx в Word 2003, необхідно знати, що корпорація Microsoft оновлює свої програми кожні 3 роки, про що свідчить заміна 2003 версії 2007, потім 2010 і 2013.

Проблема криється в тому, що далеко не кожна сучасна приватна організація, не кажучи про державну, може йти «в ногу» з інноваціями Microsoft. На деяких підприємствах версія 2003 року працює чітко і злагоджено, немає необхідності встановлювати замість неї програму навіть 2007 року, не кажучи про більш пізні розробки. Помилка, що виникає при відкритті файлу, обумовлена ​​високою безпекою нових програмних продуктів. Колишній формат, зокрема, doc і xls, згодом замінили на docx і xlsx. Щоб позбутися раз і назавжди від неприємної ситуації, забути про зображення несумісності, слід вдатися до кількох порад, які допоможуть користувачеві з високою часткою гарантії.

Спосіб відкриття файлу з розширенням .docx в програмі Word 2003

Отже, якщо на комп'ютері встановлена ​​стара версія Microsoft Word, і файл з розширенням .docx в ній не бажає відкриватися звичайним способом, доведеться вжити додаткових заходів.

Скачайте додаток для Word з офіційного сайту Microsoft

В першу чергу слід спробувати встановити спеціалізований пакет сумісності, який допоможе ранньої версії програми відкрити документ, збережений в більш пізньому додатку. Відкрити файл docx в Word 2000, Office XP або 2003 можна відразу ж після того, як на ПК буде встановлено додаткове додаток, що є пакетом забезпечення сумісності. Завантажити таку програму можна з сайту офіційного виробника Microsoft. Слід врахувати, що після інсталяції користувач зможе безперешкодно відкривати практично всі існуючі формати файлів, навіть xlsx і pptx, які створювалися в Excel і PowerPoint відповідно.

Другий метод пов'язаний з утилізацією онлайн-конвертера, доступного при наявності інтернету в будь-який час доби. Цей варіант буде оптимальним для тих, у кого немає часу шукати якісний пакет сумісності і витрачати додатковий час на його інсталяцію. Безкоштовний зручний у використанні онлайн-конвертер допомагає відкрити docx в програмі, що створює файли з розширенням .doc. Правда, регулярно користуватися електронним ресурсом такого роду не дуже зручно, він стане в нагоді лише для швидкого одиничного перетворення форматів.

В поле Step 1 вкажіть шлях до конвертованості файлу, а в Step 2 - ваш E-mail

Доцільно згадати і одну важливу особливість сайту - його англомовність. Користувачеві, що не володіє хоча б базовими знаннями цієї мови, буде достатньо лише кількох хвилин, щоб відкрити потрібний файл. Щоб конвертувати новий формат в Word 2003, досить на Step 1 за допомогою команди «Обзор» вказати безпосередньо на той файл, який підлягає зміні, потім на Step 2 залишити свої контактні дані, зокрема, е-mail. Через кілька хвилин на пошті з'явиться нове повідомлення з посиланням, що дозволяє завантажити перетворений документ. Конвертація буде завершена після натискання на кнопку «Send». Вдале перетворення буде супроводжуватися повідомленням: «Success». Крім усього іншого, це послання вкаже на можливість попадання листи в папку «Спам», тому користувач повинен буде перевірити її вміст в разі, якщо лист з посиланням буде «йти» занадто довго.

Третій метод допомагає відкрити файл у форматі .docx за допомогою Open Office. Тим, хто не знає про існування зазначеного додатка, досить звернутися до користувачів, які вважають за краще Windows Linux стандартної ОС. Як показує практика, пакет зручний в експлуатації, він з легкістю допоможе перетворити docx файл і відкрити його. Незважаючи на кілька достоїнств і переваг, це додаток має один мінус - якщо відкривається docx файл оснащений складними вкладеними таблицями або громіздкою графікою, форматування документа зазнає значних змін. Файл відкриється без проблем і буде мати стерпний читабельний вигляд, проте його структура буде непривабливою.

Четвертий спосіб, що допомагає відкривати документи docx в Word 2003, пов'язаний з використанням і установкою спеціалізованих програм-конвертерів, таких як NW Docx Converter, які знаходяться у вільному доступі.

Для конвертації виконайте дії 1 і 2, показані на скріншоті

висновок

Функціонал текстового редактора Word 2003 не завжди допомагає користувачеві справлятися зі складними завданнями, наприклад, з легкістю відкривати документи, що володіють форматом docx. Однак, на допомогу можуть прийти спеціалізовані програми-конвертери і пакети сумісності, які за кілька секунд впораються з утворилася проблемою.