Прошивка або перепрошивка телефону, смартфона і планшета HTC

Смартфони і планшети є аналогами, а, точніше, «молодшими братами» настільних комп'ютерів, оскільки їх функціонування забезпечує теж операційна система. Більшість гаджетів створені на платформі Android.

Багатьох не влаштовує стандартна прошивка HTC Desire 310 і вони все ж вирішуються на її заміну

HTC Desire 310 є одним з таких сучасних девайсів, що користуються популярністю, але іноді провокують збій, який усунути банальним скиданням налаштувань просто не вдається. Щоб відновити працездатність смартфона, потрібно вивчити інструкцію, як прошити HTC Desire 310.

Основні рекомендації прошивки смартфонів

Якщо смартфон раптово став відмовлятися виконувати деякі дії, постійно зависати, власник може потерпіти лише пару днів. Однак після кількох днів такої некоректної роботи терпець уривається і приймається рішення здійснити повне скидання налаштувань.

Дуже добре, якщо такий крок буде вдалим, якщо після цього смартфон «оживе» і знову буде дивувати своєю швидкою роботою. На жаль, не всі можуть стати такими щасливчиками, тому доводиться піддавати свій девайс більш серйозним маніпуляціям.

Прошити HTC Desire 310 вдасться тільки після якісної підготовки, яка полягає в попередньому скачуванні безпосередньо самого файлу прошивки, а також ознайомлення з інструкцією, як це все здійснити.

алгоритм дій

Щоб перепрошивка HTC Desire 310 не супроводжувалася проблемами, завершилася абсолютної удачею, до неї слід підготуватися. Ті, хто вже має досвід поновлення або установки операційної системи на смартфон, однозначно заявляють, що це дуже відповідальна справа, яка пускати на самоплив категорично не можна.

Якщо рішення прийнято і вже ніхто не зможе вас утримати від спроби самостійно прошити HTC Desire 310, важливо зробити кілька нескладних, але відповідальних дій, які безпосередньо впливають на якість перепрошивки смартфона.

В першу чергу, подбайте про те, щоб девайс був повністю заряджений. Не слід покладатися на випадок і починати процес перепрошивки, коли заряд батареї відмінний від 100%. Навіть якщо акумулятор здатний довго тримати заряд, все одно зарядите смартфон.

В іншому випадку ви самі будете потім себе картати, якщо смартфон відключиться, а процес не буде ще завершений. Привід для розпачу буде досить серйозним, оскільки не просто операційна система не зможе встановитися, а й всі дані зі смартфона безслідно зникнуть.

До речі, прошивка мертвого девайса можлива, але вона вже пов'язана з деякими труднощами.

Корисно перед початком прошивки дізнатися, яка версія ОС вже встановлена ​​на смартфоні. Зробити це нескладно, якщо зайти в «Налаштування», перейти в підміню «Про телефоні». Саме там міститься інформація, яка вказує на конкретні версії Android і ядра, номер збірки, за якими легко визначити операційну систему.

І останнім відповідальним етапом підготовчої роботи є скачування потрібної прошивки, яка підходить для вашої моделі смартфона або планшета. Майстри і досвідчені користувачі настійно рекомендують скачувати такі файли тільки з джерел, яким можна повністю довіряти.

Про custom-прошивках

Бажаючи відновити операційну систему HTC Desire 310, прошивка до нього підбирається обережно, хоча допускаються не тільки офіційні варіанти, але і кастомниє в тому числі.

В інтернеті на тематичних форумах можна виявити багато пропозицій custom-прошивок, які іноді навіть виграють у програмному виконанні в порівнянні з офіційними версіями.

Окремі користувачі запевняють, що після установки кастомних версій «життя» смартфона продовжується. Дійсно, це підтверджується багатьма власниками смартфонів, але одночасно з цим існує і зворотний ризик того, що не тільки робота девайса не буде продовжена, але і акумулятор буде після прошивки дуже швидко розряджатися.

Пояснити, чому custom-прошивка користується все-таки величезною популярністю можна, оскільки в ній усунені всі недоліки, які є в офіційних версіях. Також програмісти в кастомниє версії впроваджують масу додаткових функцій, тому можливості смартфонів HTC значно розширюються і дуже сильно дивують тих, хто не наважується оновити ОС свого девайса.

Знову-таки, зовсім не важливо, який варіант прошивки було прийнято рішення скачати, важливо знайти джерело, на який можна покластися, яка не піднесе сюрпризи у вигляді вірусів, що завдають «смертельний» удар вашому коханому гаджету.

Способи прошивки смартфонів

Оскільки існують кілька варіантів прошивок, то і способи їх установки теж відрізняються. Прошивки можуть пропонуватися в zip-архівах, а також у вигляді декількох взаємодоповнюючих один одного файлів. Безумовно, кожен різновид прошивки вимагає певних навичок і відповідних знань.

З цієї причини рекомендується спочатку визначитися з обраних способом, а після цього вивчити інформацію, як перепрошити HTC Desire 310.

Використання zip-архіву

Перед тим як запустити процес установки нової версії операційної системи на смартфон, потрібно зробити бекап системи, що дозволяє в разі невдалих дій повернути попередній стан системи. Також дуже важливо отримати Root права, хоча це також небезпечно, оскільки гарантійні права відразу ж втрачаються.

Хоча, втім, нічим особливим при отриманні Root прав власник смартфона не ризикує, оскільки і сам процес прошивки вже анулює гарантійні зобов'язання виробника. Це важливо враховувати, якщо ризик великий, то відмовтеся від самостійних дій і віддайте смартфон в сервісний центр, якщо щось в його роботі вас не влаштовує.

Отже, щоб зробити backup, простіше попередньо проинсталлировать спеціальний додаток, що значно спрощує всі наступні дії. Успішним прикладом такого додатка є ClockWorkMod.

Запустивши програму, на екрані з'являється перелік деяких підменю, серед яких обов'язково знайдіть «Backup & restore», клікнувши по ньому, відкриється наступне вікно, в якому вибирайте сміливо «backup», підтверджуючи свій вибір кнопкою «Yes».

На завершення традиційно зробіть перезавантаження системи, скориставшись параметром меню «Reboot system now».

Якщо все зроблено без відхилень, на карті пам'яті з'явиться папка, в якій буде зберігатися резервна копія операційної системи, із зазначенням дати і часу створення цієї копії.

Тепер, коли підготовчий етап успішно завершений, можете сміливо переходити безпосередньо до прошивці смартфона.

Прошивка міститься в zip-архіві, має назву, що складається з латинських букв і цифр. Її переміщують на карту пам'яті.

Тепер від'єднайте смартфон від комп'ютера і від зарядки, вимкніть девайс і запустіть режим відновлення системи. Якщо ви абсолютно нічого не знаєте, де знаходиться такий режим і як його запускати, потрібно про це заздалегідь потурбуватися і знайти відповідь на форумах або в інструкції до гаджету.

Після цього потрібно обов'язково стерти всю інформацію про попередньої операційної системи, в цьому допоможе параметр «Wipe». Після того як все остаточно буде видалено, повертайтеся сміливо в основне меню і шукайте параметр «Flash Zip from SD Card». Його назва може трохи відрізнятися, але в ньому має бути обов'язково присутня щось схоже на zip-архів.

Тепер відкрийте попередньо завантажений ROM-файл, збережений на карті пам'яті, запустіть його і виконуйте вказівки, які з'являтимуться на екрані смартфона.

По завершенні обов'язково перезавантажте девайс, скориставшись вже знайомим параметром «Reboot system now».

Використання трёхфайловой прошивки

Якщо дуже не хочеться зв'язуватися з відкриттям Root доступу, можна скористатися іншою пропозицією, скачавши заздалегідь трёхфайловую прошивку на смартфон HTC. Встановити її на гаджет допоможе додаток Mobile Odin Pro.

Спочатку створіть папку, вкладіть в неї заздалегідь викачані три файли, що мають формати CSC, CODE, Modem.

Тепер запустіть додаток Mobile Odin Pro, відкрийте в ньому спочатку «CODE», після підтвердження своїх дій шляхом натискання «Ok», відкривайте наступний файл «Modem». Знову підтверджуйте «Ok».

Залишається лише запустити сам процес, натиснувши на параметр «Flash Firmware». Тривалість прошивки може бути різною, але в більшості випадків становить близько десяти хвилин.

Після завершення процесу не забудьте перезавантажити пристрій, щоб всі зміни вступили в силу.

Використання TAR-архіву

Додаток Mobile Odin Pro допомагає також встановити нову версію операційної системи на смартфон в тих випадках, коли прошивальний файл укладений в TAR-архів.

Принцип роботи з додатком ідентичний, як і в разі роботи з трёхфаловой прошивкою. Спочатку відкривається TAR-архів, а потім запускається «Flash Firmware».

Тривалість прошивки також становить близько десяти хвилин, але в окремих випадках може бути трохи збільшена.

Отже, можна прошити власноруч свій улюблений смартфон, який став «вередувати» і відмовлятися виконувати те, що запитує власник. Досить знайти підходящу прошивку, переконатися в її коректності.

Особливо це важливо для тих, хто має в наявності китайський Android, який, на жаль, не прийме будь-яку прошивку. Доведеться трохи попотіти, щоб роздобути версію, адаптовану під такі китайські гаджети.

Пам'ятайте завжди і про те, що, прошиваючи свій девайс, ви серйозно ризикуєте. Найпростіше, що може вас очікувати, так це втрата всіх даних.

Однак на цьому ризик не зупиняється, можна вивести зі строю свій смартфон, якщо проігнорувати деякі рекомендації по установці. З цієї причини рекомендується прошивати обережно, дотримуючись строго описаним вище алгоритмом.