Способи відкриття фотографій в Adobe Camera Raw

Хто з сучасних людей не любить фотографувати? Цифрові знімки стали практично однією з важливих складових нашого життя: мобільні зручні Селфі, вишукані фотосесії і просто аматорські кадри. Люди люблять якісні, гарні фотографії, за допомогою яких відображають важливі події, свою сім'ю, унікальні місця. І все частіше для створення таких знімків використовуються дзеркальні фотоапарати, а всі отримані кадри проходять графічну обробку.

Відкриваємо фотографії в Adobe Camera Raw

Як відкрити RAW в Фотошопі задають багато любителів фотографувати і коригувати картинку. Здавалося б, що може бути простіше, але насправді, ця проблема є кілька нюансів.

Що таке RAW?

Для відповіді на питання як відкрити камеру Рав в Фотошопі, спочатку потрібно розібратися, що це взагалі за формат такий і чому він потрібен? «RAW» з англійської мови перекладається як сирої, необроблений, і в нашому випадку означає формат цифрової фотографії, який містить необроблені дані. Файли цього формату зазвичай отримують при використанні дзеркальних цифрових камер, бездзеркальних, напівпрофесійних з незмінною оптикою. Обробка фотокартки в форматі Рав дає можливість модифікувати параметри кадру: експозицію, насиченість, баланс білого, різкість, яскравість, контрастність. Всі зміни можна вносити ще перед редагуванням. Ця функція дає можливість отримати підсумкову фотографію, не втративши ні занадто темні, ні світлі ділянки кадру.

Файли формату Рав підтримуються великою кількістю графічних програм.

Чому Фотошоп не відчиняє RAW? Насправді в Photoshop можна відкривати фото формату рав, однак, для цього використовується відразу три програми в зв'язці - конвертер Camera RAW, утиліти Adobe Bridge, Adobe Photoshop. Ці утиліти пов'язані між собою і є єдиним механізмом редагування і обробки растрових картинок і знімків.

Як в Фотошопі відкрити Camera RAW?

Перейдіть в головне меню редактора, виберіть меню «Файл» і команду «Відкрити». У віконці, що з'явилося вибираєте необхідний файл Рав. Виділіть її мишкою та натисніть кнопку «Відкрити». Так файл відкриється відразу ж в конвертері. Цей спосіб застосовується і для відкриття відразу декількох файлів.

Відкриття RAW через Adobe Bridge

Як завантажити один знімок

Для відкриття одного зображення в конвертері необхідно виділити фото в вікні міні-зображень Adobe Bridge за допомогою кліка лівої кнопки миші, після використовувати Ctrl + R. Або клікаєте на мініатюрі картинки правої, з меню необхідно вибрати команду «Відкрити в Camera RAW». В такому випадку картинка з'явиться у віконці конвертера, не використовуючи Фотошоп, готова до перетворень.

Відкривши фото формату Рав, ви далі можете його редагувати і коригувати самими різними способами, домагаючись необхідно результату.

Як завантажити кілька знімків відразу

Для завантаження кількох зображень в Camera RAW необхідно вибрати їх у вікні зі слайдами Adobe Bridge, натиснувши одночасно клавіші Ctrl / Shift і виділивши за допомогою мишки, потім натисніть Ctrl + R. Після клікаєте правою кнопкою, вибираєте команду «Відкрити в Camera RAW», можна ще використовувати натискання іконки діафрагми, яка знаходиться під головним меню.

Після скоєння вищеописаних дій у вас в конвертері з'являться всі вибрані вами зображення. Їх зменшені копії будуть доступні в лівій частині вікна, що дозволяє зручно перемикатися між картинками. Якщо стрічка мініатюр вам заважає в роботі, то можна її кордон перемістити в ліву частину інтерфейсу редактора, при цьому вона згорнеться, а обрана картинка буде розтягнута на весь екран.

Як правильно закрити фотографію після редагування?

Щоб правильно закрити фото, зберігши всі виконані зміни і коректування, натисніть на кнопку «Готово», яка розташовується в нижній частині вікна програми. Якщо ви бажаєте зберегти знімок без збереження редагування в Рав-форматі, то просто потрібно вибрати «Скасування». У разі необхідності повернення в Фотошоп і перенесення туди фотокартки зі збереженням усіх зроблених налаштувань необхідно використовувати команду «Відкрити зображення».

Працювати з файлами розширення Рав дуже зручно і просто за допомогою Фотошопа. Цей редактор в зв'язці з конвертером дозволяє змінювати, редагувати і обробляти ваші фото і зображення для отримання бажаного результату, робити їх більш яскравими, насиченими і цікавими.