Як позбутися від банера під назвою «МВС»

В інтернет-просторі існує безліч найрізноманітніших шкідливих програм і файлів. Одні завдають більшої шкоди системі, інші менший. Однією з найнебезпечніших шкідливих програм є вірус МВС, з яким стикалися деякі користувачі. MVD - це вірус-вимагач, який блокує ПК. У цій статті докладно розглянемо, як розблокувати комп'ютер або ноутбук від вірусу МВС. Давайте розбиратися. Поїхали!

Вірус-вимагач МВС

При спробі відкрити будь-який наявний у вас браузер на екрані з'являється банер, який повідомляє про те, що ви заблоковані МВС Росії, так як робили якісь протизаконні дії в мережі. В іншій версії ви просто побачите банер «доступ заблокований». Нижче вам пропонується внести оплату штрафу за якесь правопорушення, щоб отримати можливість знову повноцінно користуватися комп'ютером.

Зрозуміло, ніякого штрафу немає і протизаконних дій теж. На щастя, подібна проблема вирішувана. Більш докладно про це далі в статті.

Дія вірусу MVD засноване на зміні мережевих налаштувань вашого ноутбука, а саме DNS-адреси. Таким чином, намагаючись зайти в інтернет, ви автоматично перенаправляються в прописаному в параметрах мережі адресою, при цьому інші веб-сторінки для вас недоступні.

Які ж дії необхідно зробити в такому випадку? Потрібно повернути мережеві параметри до колишнього вигляду. До тих пір, поки це не буде зроблено, позбутися від надокучливого банера не вдасться. Робиться це в такий спосіб. Відкрийте «Центр управління мережами і загальним доступом». Потім виберіть своє підключення в розділі «Перегляд активних мереж» і клацніть по пункту в рядку «Підключення». У вікні, натисніть кнопку «Властивості». Тепер потрібно вибрати пункт «Протокол Інтернету версії 4 (TCP / IPv4)» і знову клікнути «Властивості». Потрапивши в вікно властивостей TCP / IP, зверніть увагу на розділ DNS-серверів. Там ви побачите дивні й підозрілі цифри. Все, що потрібно зробити - включити автоматичне отримання адреси DNS-сервера. Не забудьте натиснути «ОК», щоб застосувати внесені зміни.

Після цього можна запустити браузер і спробувати зайти на якісь інші сайти. Якщо вийшло, значить, проблема вирішена, якщо ж банер з'явився знову і не дає перейти на інші ресурси, то перейдіть до налаштувань мережі і включіть автоматичне отримання IP-адреси. Нижче виберіть пункт «Використовувати наступні адреси», щоб задати їх статично. В якості пріоритетного DNS-сервера вкажіть «8.8.8.8». Збережіть параметри і закрийте вікно. Далі, запустіть командний рядок. Робиться це в такий спосіб:

  • Натисніть комбінацію клавіш Win + R, щоб відкрити вікно «Виконати»;
  • У відповідному полі для введення пропишіть cmd і натисніть «ОК» або клавішу Enter.

Потрапивши в командний рядок, виконайте команду ipconfig / flushdns. Як тільки команда буде виконана, можна закрити вікно командного рядка і знову спробувати зайти на який-небудь сайт.

Всі вищеописані дії допоможуть розблокувати комп'ютер від вірусу МВС. Але не варто зупинятися на цьому. Обов'язково поновіть антивірус (або скачайте його, якщо з якихось причин він відсутній) і запустіть повну перевірку системи. Всі знайдені потенційно небезпечні файли необхідно видалити. Чи не використовуєте піратські версії антивірусних програм, оскільки вони можуть містити в собі шкідливі файли і функціонувати належним чином. Користуйтеся безкоштовним ліцензійним антивірусним ПЗ.

Пройшовши всі ці кроки, ви приберете MVD з системи і зможете нормально користуватися ноутбуком. В майбутньому будьте обережні при відвідуванні підозрілих сайтів і скачування файлів звідти, щоб не наражати на систему небезпеки в подальшому.

Тепер ви знаєте, як розблокувати комп'ютер і видалити вірус МВС. Пишіть в коментарях чи допомогла вам ця стаття вирішити проблему і діліться з іншими користувачами своїм досвідом боротьби з MVD.