Що робити, якщо при установці Net Framework з'явилася помилка 0x80070643?

Помилка 0x80070643 може з'явитися як при скачуванні Net Framework через Центр оновлень Windows, так і при установці цієї утиліти безпосередньо. Ця проблема має бувають різні причини. І деякі з них не залежать від дій користувача. Некоректна завантаження, випадкове видалення або зміна системних файлів, шкідливе ПЗ, конфліктуючі програми - все це може привести до плачевних наслідків. Якщо ОС «виявить», що щось не так, вона, швидше за все, видасть вікно з написом «Installation failed with error code» і кодом помилки. У більшості випадків її можна виправити самостійно.

Microsoft NET Framework дуже поширена програмна платформа

Як проявляється помилка 0x80070643 і чому вона виникає?

При виникненні цього збою відповідне сповіщення може і не з'явитися. І навіщо з нею розбиратися, якщо вона не заважає? Справа в тому, що це повідомлення «вискочить» при запуску будь-якої програми, пов'язаної з Net Framework. І воно буде постійно набридати, заважати нормальній роботі. Подібна помилка здатна негативно вплинути на операційну систему. Ось основні ознаки появи error 0x80070643:

  • Спостерігаються критичні зависання системи, які тривають кілька секунд.
  • Комп'ютер сильно «гальмує».
  • Занадто великий час відгуку при введенні тексту з клавіатури або використанні миші.
  • При запуску деяких утиліт з'являється діалогове вікно «Installation failed with error code 0x80070643».
  • Таке ж оповіщення іноді «вискакує» при виключенні або включенні комп'ютера.
  • Або при оновленні Net Framework (буде повідомлення на кшталт «У процесі установки сталася фатальна помилка»). Це не означає, що в цій ситуації не можна нічого зробити. Просто операційна система не змогла позбутися від проблеми своїми силами, і їй потрібна допомога з боку користувача.

Оповіщення «Installation failed with error code» може з'явитися через:

  • Вірусу, який пошкодив системні дані.
  • Помилки в реєстрі.
  • Неповної або перерваного завантаження програми Net Framework.
  • Некоректного зміни, пов'язаного з нею ПО.
  • Неправильної реєстрації поновлення MSI.
  • Установки додатка з віддаленого робочого столу.

Всі фактори перерахувати неможливо. Ця утиліта може перестати працювати з різних причин. Але всі вони зводяться до одного - пошкоджені або недоступні важливі файли або ресурси.

Як виправити помилку 0x80070643 при установці Net Framework?

Якщо в процесі установки сталася фатальна помилка 0x80070643, її можна прибрати декількома способами. Конкретний алгоритм вирішення проблеми залежить від причин її появи. Якщо ви не знаєте, чому Net Framework не включається, спробуйте все методи по черзі. Спочатку розписані найпростіші варіанти.

Перед виправленням помилки:

  • Запустіть антивірус і почніть перевірку. Якщо error 0x80070643 виникла через шкідливих програм, їх треба усунути. Інакше проблема з'явиться знову. Заражені файли можна видалити, вилікувати або відправити в карантин. Головне, щоб вони не нашкодили системі.
  • Оновлення все драйвера.
  • Проведіть очищення системи. Для цього скористайтеся вбудованим в ОС додатком. Його можна відкрити через Пуск - Програми - Стандартні - Службові. Заодно зможете видалити тимчасові файли, які займають пам'ять. Також є спеціалізований софт для чищення сміття. Наприклад, CCleaner або CleanMaster.
  • Видаліть і повторно програму, при запуску якої з'являється повідомлення «Installation failed with error code». Якщо помилка «вилітає» просто так і не відноситься до будь-якої утиліти, спробуйте інші способи.
  • Перевірте системний диск. Для цього клікніть по ньому правою кнопкою миші, виберіть «Властивості», перейдіть на вкладку «Сервіс» та натисніть «Виконати перевірку».

Відновлення Net Framework

Щоб прибрати оповіщення «В процесі установки сталася фатальна помилка», зробіть наступне:

  1. Закрийте всі активні програми і завершите пов'язані з ними завдання. Це можна зробити через Диспетчер завдань. Для його виклику натисніть Ctrl + Alt + Del. Забороняється відключати системні процеси.
  2. Перейдіть в меню «Пуск».
  3. Далі в «Панель управління»
  4. Відкрийте «Програми та засоби» (якщо у вас налаштоване відображення за категоріями, виберіть «Видалення програм»)
  5. Знайдіть в списку пункт «Microsoft .Net Framework» і клацніть на нього.
  6. Натисніть кнопку «Видалити / Змінити». Та ж опція є в контекстному меню, яке можна викликати правою кнопкою миші.
  7. У вікні маркером відзначте «Відновити» і натисніть «Далі».
  8. Дочекайтеся, поки пройде відновлення.
  9. Перезавантажте ПК.
  10. Оновлення Net Framework через Windows Update.

Виправлення реєстру і мережевих помилок.

У більшості випадків повідомлення зі словами «Installation failed with error code» свідчить про наявність несправностей в реєстрі. Щоб їх усунути вручну і при цьому нічого не поламати, треба бути веб-майстром. Але є програми, які роблять це автоматично.

  • WinThruster. Пошук неробочих і «порожніх» посилань на відсутні дані. Виправлення пошкоджених записів реєстру. Створення резервної копії перед скануванням.
  • Net Adapter Repair All In One. Шукає мережеві помилки. Через них може не завантажуватися потрібне оновлення. Утиліта не усуває несправності сама, а залишає вибір за користувачем.
  • Registry Repair. Проста утиліта зі зрозумілим інтерфейсом. Якщо сповіщення «Installation with error» з'явилося через проблеми з реєстром, ця програма їх знайде. Вона розпізнає записи, які зробили віруси-рекламщики і шпигунське ПЗ. Всі зміни можна відкотити.
  • Reg Organizer. Дозволяє переглядати reg-файли ще до їх додавання до реєстру. Можна повністю видалити який-небудь додаток відразу з усіма записами.

Чистка реєстру позбавить вас від багатьох багів. Комп'ютер буде краще працювати.

спеціалізовані програми

Можна скористатися засобом відновлення Net Framework. Воно знаходиться на офіційному сайті компанії Microsoft. Розповсюджується безкоштовно. Але російська мова не підтримує. Доступний тільки англійська.

Однак користуватися цим засобом легко. У нього мінімальний функціонал. Після відновлення треба знову запустити оновлення програми.

Відновлення системи

Найефективніший варіант при збої установки Net Framework - повернути операційну систему в той стан, який був до помилки. Тоді не буде з'являтися вікно з оповіщенням «Installation failed with error code». Але те, що привело до несправності в перший раз, може знову її викликати. Тому після відновлення проскануйте реєстр, перевірте, чи немає вірусів, і позбудьтеся від сумнівних програм, які ви встановлювали перед появою проблеми. Можливо, якась із них і стала причиною помилки.

Тепер розберемося, як відкотити ОС.

  1. Перейдіть в Пуск - Програми - Стандартні - Службові - Відновлення системи.
  2. Відзначте пункт «Інша точка відновлення» і підтвердіть.
  3. Виберіть дату до появи несправності. Поруч з нею зазначено дію, яке в той момент сталося (оновлення, видалення, інсталяція і так далі).
  4. Якщо ви не знаєте, в який точно момент виникла помилка, натисніть на кнопку «Пошук торкається програм». Відобразитися список утиліт, які відкотяться в результаті відновлення.
  5. Це відносно довгий процес. Буде потрібно перезавантаження.

Ваші особисті папки, дані, документи, картинки, відео та інше порушені не будуть. Зміняться або втечуть тільки додатки, що впливають на роботу ОС.

Помилка 0x80070643 при установці Net Framework не така страшна, як здається. Для її виправлення не треба питати поради у знайомого системного адміністратора або відносити комп'ютер в «лагодження». Можна обійтися чищенням реєстру і засобами відновлення.