Створення красивої рамки в Фотошопі

Трохи про Adobe Photoshop

Напевно ви часто чуєте, як навколо говорять: «Фотошоп», «отфотошопіть» і ваша свідомість приблизно змалював деяке уявлення про те, що ж це за програма така чудова, яка дозволяє перетворити фото в твір мистецтва. Дійсно, програмне забезпечення Adobe Photoshop представляє своєму користувачеві величезну палітру інструментів для редагування зображень.

На перший погляд, при відкритті програми (якщо вона є на вашому комп'ютері або ноутбуці) може здатися, що вам ніколи не навчитися нею користуватися. Але як то кажуть, «ніколи не говори« ніколи »! Нічого складного в цьому немає, досить просто слідувати простим інструкціям, які можна знайти в інтернеті. І таким чином, ви потихеньку зможете робити прості маніпуляції з фотографіями і зображеннями.

Як зробити рамку в Photoshop?

Давайте тепер з вами перейдемо безпосередньо до того, як зробити рамку в Фотошопі самим. Якщо у вас немає цієї програми на комп'ютері, то вам слід її встановити. Після чого вже можна приступити до наступних дій:

  1. Відкрийте в Adobe Photoshop фотографію, на яку ви хочете поставити красиву рамку.

    Запустіть редактор і відкрийте картинку, яку хочете прикрасити

  2. Перейдіть в інтернет-браузер, яким ви користуєтеся. Вам знадобиться пошукова система.
  3. В поле пошуку в категорії «Картинки» напишіть «рамка для фото». Серед з'явилися результатів скачайте ту, яка вам сподобається. Звертайте увагу на те, що формат фотографії з рамкою повинен бути .png, а фон у неї повинен бути прозорим.
  4. Також ви можете просто в пошуковому рядку написати «скачати рамки для фотошопа». З представлених ресурсів ви зможете скачати цілі колекції рамок.
  5. Тепер відкрийте фото з рамкою в новому вікні програми Фотошоп.
  6. Наступним кроком буде накладення обрамлення на наше фото з пункту 1. У вікні з рамкою виберіть інструмент «Переміщення». Він знаходиться на лівій панелі інструментів в самому верху (чорна стрілочка з іконкою переміщення). Або натисніть клавішу V для швидкого виклику інструменту.
  7. Наведіть курсор на обрамлення і натисніть ліву кнопку миші. Тепер, не відпускаючи кнопку, ведіть курсор на вкладку з вашою фотографією. Вкладка знаходиться нижче основного верхнього меню. Якщо ви все зробили правильно, то ви потрапите на свою фотографію з пункту 1. Тепер перемістіть курсор в область фотографії та відпустіть ліву кнопку миші.
  8. На цьому етапі ми змогли вставити рамку. Але ви могли помітити, що розміри цих двох картинок не збігаються. Що ж робити? Під верхнім меню поставте галочку в полі «Показати елементи управління». Тепер навколо обрамлення є кнопки регулювання розміру. З їх допомогою слід регулювати зображення під необхідний розмір.
  9. Коли все зроблено, то можна зберегти отриманий результат. Для цього виберіть «Файл», далі натисніть «Зберегти як ...», а потім підберіть папку для файлу. В поле формату зображення слід вибрати .jpg.
  10. Готово! Можете показати своє творіння друзям або родичам. Або ж просто роздрукуйте готовий малюнок і наклейте в фотоальбом.

Використовуючи готові рамки з Інтернету, ви можете швидко прикрасити свою фотографію

Як намалювати рамку самому?

Тут вже вам доведеться трохи попотіти. Справа в тому, що гарні візерункові рамки для фото малюють професіонали, часто вдаються до допомоги планшета для малювання. І в більшості випадків це роблять художники. Простому ж користувачеві намалювати мереживну рамку не представляється можливим. Однак ви можете зробити просте обрамлення для своєї фотографії, але з власною текстурою і неабиякою формою. Для цього зробіть наступне:

  1. Для початку, все в тому ж браузері, знайдіть текстуру, яка вам до душі і яка стилістично підійде до вашого фото.
  2. Потім так само, як і в попередній інструкції, додайте її в нову вкладку Фотошопа.
  3. Тепер починається найцікавіше! Ви можете спробувати вирізати рамку самі, а можете скористатися допоміжними інструментами. Вони розташовані на панелі ліворуч, внизу, під чорною стрілочкою. За замовчуванням там зображений прямокутник. Натисніть на нього правою кнопкою миші і виберіть фігуру, яка в подальшому буде трафаретом.
  4. Далі намалюйте цю фігуру шляхом затиснення лівої кнопки миші на текстурі і перенесення її в інший кінець картинки.
  5. Розмір цієї фігури також можна змінювати, як і в попередньому прикладі (пункт 8).
  6. Для того, щоб підігнати розмір рамки, ви повинні зрозуміти, що простір, який заповнює фігура, в подальшому є ніщо інше, як ваша фотографія (пункт 1). І те, що ви залишите з текстури навколо цієї фігуру і є майбутня рамка.
  7. Після того, як ви підігнали розмір два рази швидко клацніть на фігуру (ніби ви відкриваєте папку на комп'ютері). Справа внизу у вкладці «Шари» ви побачите, що на даний момент ви знаходитесь на шарі фігури. Натисніть на цей шар правою кнопкою миші і виберіть пункт «Растеризувати шар».
  8. Далі, на лівій панелі знайдіть інструмент «швидке виділення». Натисніть на нього правою кнопкою миші і виберіть «Чарівна паличка».
  9. Тепер лівою кнопкою миші натисніть на фігуру.
  10. У вкладці шари перейдіть на шар текстури (натисніть на нього лівою клавішею мишки) і натисніть клавішу Delete. У вікні в полі «Використовувати» виберіть пункт «Основою колір» і натисніть ОК. Потім в тій же лівій панелі знайдіть інструмент «Ластик» і правою клавішею миші виберіть «Чарівна гумка» і натисніть лівою кнопкою миші на фон фігури.
  11. Тепер видаліть шар з фігурою. Якщо ви все зробили правильно, то на тлі фігури буде шахова текстура. Це означає, що в цьому місці прозорий фон.

    Виріжте фігуру з зображення текстури, залишивши порожній фон

  12. Готово! Ви змогли намалювати свою рамку і тепер ви можете додати її на будь-яку фотографію за принципом, викладеному в попередньої інструкції. Залишилося лише зберегти плоди вашої праці.
  13. Кількома «Файл», потім «Зберегти як ...», після чого вибираємо папку, а в поле формат слід взяти .png. Натискаємо ОК.

Трохи посидючості - і ви зможете зробити рамку самостійно

підсумки

Сьогодні ми з вами не тільки навчилися вставляти фото в рамку за допомогою програми Photoshop, але і навчилися самі створювати свої рамки. Тепер ви зможете надати якесь зачарування своїм старим фотографіям. Діліться прикладами своїх робіт в коментарях!