Як відновити адресу свого e-mail

Коли рідко користуєшся електронною поштою, адреса втрачається, особливо коли маєш кілька акаунтів. І якщо потрібно зайти в старий поштовий ящик, знадобиться згадати його, дізнатися e-mail за допомогою друзів, служби підтримки. Як дізнатися адресу електронної пошти, якщо забув? Є кілька способів, що залежать від виду поштової служби, чи пам'ятаєте ви свій логін, прив'язаний ваш аккаунт до телефону. Читайте нижче, як в різних випадках діяти, виберіть для себе відповідний спосіб того, як дізнатися свою електронну адресу. Для тих, хто його забув, ми склали детальну інструкцію.

Як повернути собі доступ до електронкою - ми розповімо нижче

Інструкція по відновленню e-mail

  1. Найпростіший спосіб - запитати у друзів, знайомих, яким ви писали з втраченого аккаунта. Вони скопіюють дані відправника з листа, отриманого від вас.
  2. Якщо збережений автоматичний вхід, але господар забув саме сам адреса, можна зайти в «Відправлені» листи і там самому подивитися інформацію про відправника.
  3. Якщо пам'ятаєте свій логін від e-mail, під яким реєструвалися, то вам достатньо додати до нього @, а потім - домен поштового сервісу, наприклад, mail.ru. Записуєте все без пробілів, разом. На деяких сервісах пропонують кілька доменів, просто перевірте кожен з них, якщо не пам'ятаєте, який був обраний вами при реєстрації. Знову ж таки за умови, що можете зайти в аккаунт, спробуйте відправити лист собі ж для перевірки. Як дізнатися свою електронну адресу, якщо забув домен, читайте нижче.
  4. Якщо ящик був прив'язаний до телефону або до іншого скриньки, можна скористатися функціями нагадування, наявними у сервісу. На жаль, на mail.ru така підказка не передбачена. В Яндексі теж немає окремого нагадування, правда, в вікні Відновлення доступу з'являється підказка, якщо раніше входили з цього ж носія (комп'ютера). Зате, наприклад, в Google це робиться досить швидко і без зайвих складнощів:

      • ви заходите на стартову сторінку mail.google.com;
      • клікаєте на посилання «Потрібна допомога»;
      • далі вибираєте «Я не пам'ятаю ім'я користувача»;
      • відновлюєте ім'я за допомогою прив'язаного телефону або іншу пошту, заповнюєте інформацію про себе. Якщо вказуєте мобільне оповіщення, вам пропонують вибрати SMS або дзвінок;

    Вкажіть пов'язаний з аккаунтом номер телефону для отримання адреси пошти

    • надійшов код вводите в спеціальне поле; Google після перевірки покаже вам вашу адресу, прикріплений до названого телефонним номером або скриньки.
  5. Можна звернутися в службу техпідтримки, можливо, вони зможуть надати вам допомогу по відновленню пошти. Наприклад, можуть допомогти при зміні номера телефону, прив'язаного до ящика. Вам буде потрібно вказати деякі відомості для підтвердження того, що саме ви є власником цієї пошти. Наприклад, на Яндексі це може бути ваш рахунок в сервісі Яндекс.Деньги, для юридичних осіб - адреса сайту компанії, номер лічильника Метрики.
  6. Якщо ви забули електронну адресу пошти компанії, зайдіть на офіційний сайт, де в розділі «Контакти» ви напевно його знайдете. Іноді контактну адресу розташовують внизу кожної сторінки.

Способів дізнатися свою електронну e-mail багато. Якщо вам не вдалося його відновити, просто заведіть новий, повідомте друзям, колегам про вироблений зміні пошти. Рекомендується записувати дані, щоб вони не загубилися, на паперовому носії, в хмарі, в мобільних нотатках. При втраті дотримуйтесь нашої інструкції, виберіть зручний спосіб відновлення відомостей.