Створення колонок в текстовому редакторі Microsoft Word

Вступ

Текстовий редактор Word володіє декількома інструментами, які дозволяють редагувати набраний текст відповідно до побажань користувача. Крім того, що в пропозиціях можна змінювати колір і розмір шрифту, стиль і спосіб виділення, слова і навіть фрагменти тексту, при необхідності, є можливість розташувати текст стовпчиками. За допомогою представлених в категорії «Головна» команд, можна всього в кілька кліків зробити так, щоб блоки інформації розміщувалися на одному аркуші в кілька колонок. У нижчеприведений статті розглянемо спосіб, що дозволяє зробити стовпці в документі текстового редактора.

Спосіб створення стовпців

Слід зазначити, що розміщення тексту, що набирається в Ворді можна налаштувати ще в момент створення документа. Користувач може, за власним смаком, вказати у властивостях стільки граф, скільки йому може бути необхідно. За допомогою вбудованого в програму інструментарію, можна зробити поділ як до набору пропозицій, так і після того, як файл вже буде сформований.

Зробити, наприклад, 2 графи в Ворді можна за допомогою розділу «Розмітка сторінки», скориставшись в підрозділі «Колонки» одним із запропонованих варіантів, або командою «Інші», що дозволяє самостійно налаштувати необхідну кількість граф.

Користувач може на свій розсуд вставити в документ графи зі стандартними розмірами або в спеціалізованому вікні «Колонки» налаштувати окремо ширину кожної окремо взятої колонки. Налаштовуючи параметри стовпців, можна вказати бажану ширину, а також відстань, яке знаходиться між двома сусідніми стовпцями. Інструментарій, розташований в Ворді, допомагає додатково встановити роздільну лінію. Важливо знати, що застосовані настройки можуть розташовуватися як на весь файл, до частини виділеного фрагмента, так і до області, що йде від курсора вниз до кінця відкритого документа.

принцип заповнення

Після того, як користувачу вдасться зробити стовпці в Ворді, він буде заповнювати їх пропозиціями. Слід зазначити, що принцип заповнення такий, що спочатку набирається текст в першій колонці, потім, у міру заповнення кожного попереднього розділу, курсор буде переходити на наступний розділ.

При виникненні необхідності не заповнювати один стовпець словами до кінця, і при цьому перейти до наступної графі, необхідно перед словами, які будуть розташовуватися в наступному стовпці, створити розрив. Здійснити цю маніпуляцію допоможе категорія «Розмітка сторінки», яка крім іншого інструментарію, містить команду «Розриви», розташовану в підкатегорії «Колонка».

висновок

За допомогою функцій текстового редактора Word, користувач може легко розділити раніше набраний текст на два розділи, поряд з цим є можливість розбити повідомлення на більшу кількість граф, вручну задавши певний розмір для кожної з них.