Як позбутися від Webalta Toolbar

Багато користувачів скаржаться на програму Webalta, яка раптово з'являється на комп'ютері без всякого бажання власника ПК. Все, що вона робить - додає панель в браузер і рядок для пошуку. Особливої ​​шкоди від неї немає, але вона займає корисний простір як у вікні браузера, так і на жорсткому диску. У цій статті докладно розглянемо, що за утиліта Webalta Toolbar і як її видалити з електронної обчислювальної машини. Давайте розбиратися. Поїхали!

Для початку доцільно сказати, що незалежно від того, який браузер ви використовуєте, в ньому може з'явитися цей Toolbar. У користувачів, що зіткнулися із зазначеною проблемою, виникає логічне запитання: як Webalta потрапила на комп'ютер? В першу чергу відзначимо, що це не вірус і дану програму встановлюють самі користувачі. Так, саме так. Під час установки будь-яких додатків обов'язково звертайте увагу на пункт «Додатково» або «Розширені настройки». Як правило, саме там знаходиться список утиліт, які як би непомітно встановлюються на ваш ПК. Перейшовши у вікно розширених налаштувань, ви зможете зняти галочки з непотрібних додатків, в тому числі і Webalta. Як наслідок - запобігти появі вірусних програм на комп'ютері.

Будучи шкідливою програмою, Webalta витрачає ресурси вашого ПК.

У тому випадку, якщо паразит Toolbar вже потрапив на ПК, ви можете позбутися від нього за допомогою способів, які будуть детально розглянуті далі в статті.

Насамперед слід деінсталювати Toolbar з системи. Відкрийте «Панель управління», знайдіть там пункт «Видалення програми» і натисніть на нього. У списку, необхідно вибрати «Webalta Toolbar» і натиснути кнопку «Видалити». Тепер перезавантажте комп'ютер і переконайтеся, що утиліта зникла. Також для видалення ви можете утилізувати спеціальні програми, якщо з якихось причин вас не влаштовують вбудовані засоби Windows.

Наступним кроком буде чистка реєстру, яку необхідно виконати, щоб повністю позбутися від утиліти. Для цього відкрийте вікно «Виконати» (за допомогою комбінації клавіш Win + R) і пропишіть «regedit». Потрапивши в вікно Редактора реєстру, перейдіть в меню «Правка» і виберіть пункт «Знайти». В поле для пошуку введіть «webalta» і натисніть кнопку «Знайти далі». Тепер необхідно по черзі видалити кожен знайдений файл, пов'язаний з webalta. Просто клацаєте про вибраний елемент правою кнопкою миші і вибираєте «Видалити». Щоб оновити результати пошуку, натисніть клавішу F3. Потім знову видаліть все, що знайшлося. Виконуйте такі дії до тих пір, поки пошук не перестане знаходити що-небудь зв'язок із відповідним додатком.

Для чищення реєстру ви можете експлуатувати спеціальні утиліти, такі як CCleaner, які зроблять чищення набагато швидше, при цьому без вашої участі. Однак, зробити це вручну все-таки надійніше.

Навіть після виконаних операцій на комп'ютері все ще можуть залишитися непотрібні файли програми. Щоб позбутися від них, введіть «webalta» в пошуку Windows і зітріть всі знайдені системою фали.

Ця програма має цікаву особливість, яка дозволяє йому прописувати себе в браузерах. Це, в свою чергу, дає утиліті можливість завантажуватися навіть в тому випадку, якщо ви повністю видалили Toolbar і вичистили реєстр. Щоб виправити це, видаліть всі ярлики веб-оглядачів та створіть їх заново або скористайтеся іншим способом - відредагуйте існуючі. Виберіть ярлик браузера і відкрийте його властивості. Потім перейдіть на вкладку «Ярлик». Зверніть увагу на поле "Об'єкт". Після шляху до файлу веб-оглядача не повинно бути інших записів, якщо вони є, зітріть їх і натисніть «Застосувати».

Крім того, слід деінсталювати Toolbar з самого браузера. Щоб зробити це, перейдіть у вікно розширень використовуваного вами браузера, знайдіть непотрібне додаток і видаліть його.

Наведені в статті способи повинні позбавити вас від надокучливого вірусного Toolbar. Обов'язково будьте уважні при установці програм в подальшому, щоб знову не довелося позбуватися від непотрібних додатків. Пишіть в коментарях, чи допомогла вам стаття вирішити проблему, і задавайте будь-які питання, що цікавлять по розглянутій темі.