Де подивитися версію в Internet Explorer

Internet Explorer від Microsoft є одним з найпопулярніших браузерів, так як він встановлений на кожному комп'ютері під керуванням Windows. При тому, що значна кількість користувачів вважає за краще користуватися іншими продуктами, наприклад, Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox і так далі, IE все також тримає свої позиції, займаючи особливе місце на ринку. Крім звичайних функцій браузера, Internet Explorer грає свою роль в роботі операційної системи Windows. Так, в залежності від поточної версії IE на вашому ПК, деякі служби, компоненти системи і утиліти можуть працювати некоректно. У цій статті докладно розглянемо, як дізнатися версію Internet Explorer. Давайте розбиратися. Поїхали!

Про те, як дізнатися, чи актуальний ваш переглядач

Щоб дізнатися поточну версію браузера, запустіть IE керування у іконці параметрів в правому верхньому куті вікна. Якщо іконка шестерінки відсутня, натисніть клавішу Alt і виберіть «Довідка». Також в старіших версіях є окрема вкладка «Довідка». У меню клікніть по пункту «Про програму». Після цього з'явиться вікно, що містить всю необхідну інформацію про браузер.

Поширений для Windows-додатків спосіб

Другий спосіб ще простіше. Клацніть по ярлику правою кнопкою миші і виберіть в меню «Властивості». Далі натисніть на пункт «Розташування фала». Після того, як ви потрапите в папку з виконуваним файлом, перейдіть вже до його властивостей, за допомогою правої кнопки миші. У вікні зайдіть на вкладку «Докладно». У пункті «Версія» ви знайдете всю необхідну інформацію.

У властивостях exe-файлу можна дізнатися необхідну інформацію

Номер версії складається з декількох частин - чисел, розділених точками. Звертати увагу варто тільки на перші цифри номера. Всі інші цифри показують різні незначні оновлення, виправлення та інше.

Якщо у вас встановлена ​​операційна система Windows 10, не засмучуйтеся. Хоча браузером за замовчуванням є новий продукт від Microsoft - Edge, Internet Explorer нікуди не подівся. Знайти його можна через пошук Windows, або в Microsoft Edge - там є спеціальне меню, в якому ви знайдете кнопку для запуску IE. Зверніть увагу, що Windows 10 має останній Інтернет Експлорер, при цьому нові версії більше не виходитимуть, оскільки Microsoft вирішили розвивати свій новий продукт - Edge.

Тепер, при необхідності, ви легко зможете дізнатися версію в Internet Explorer. Застосовуйте найбільш зручний для вас спосіб із запропонованих. Пишіть в коментарях, чи допомогла вам стаття вирішити проблему, і залишайте свою думку про браузерах від Microsoft.