Як працювати з SWF файлами

Паралельно з розвитком технологій і комп'ютерів відбувається розвиток форматів файлів. Нові формати з'являються для зручності користувачів, пропонуючи можливості для роботи з даними, мультимедіа і так далі. Все це призводить до того, що, зустрівшись з новими форматами, не завжди зрозуміло, як їх використовувати. Розберемося, як і чим відкрити файл SWF.

Small Web Format - формат відео, який використовується для flash-анімації, векторної графіки, а також аудіо в Інтернеті. Прості онлайн-ігри, різні інтерактивні додатки також використовують це розширення. Small Web Format хороший тим, що має досить малий розмір. Це дозволяє набагато швидше завантажувати відео і масштабувати векторні зображення без зайвих спотворень.

Існує кілька способів відкрити SWF файл. Кожен з них розглянемо докладніше.

через браузер

Ви завжди можете відкрити Small Web Format, використовуючи будь-який браузер, будь то Chrome, Mozilla, Opera або будь-якої іншої, але тільки за умови, що в ньому встановлений Flash-плеєр. В останніх версіях Google Chrome він встановлений за замовчуванням в самому браузері. Якщо у вашому браузері Flash Player відсутня, скачайте його з офіційного сайту Adobe.

Щоб відрити SWF файл, просто перетягніть його в браузер. Якщо з якоїсь причини нічого не відбувається, спробуйте оновити Flash Player.

За допомогою програм на комп'ютері

Зрозуміло, ви можете використовувати спеціальні програми для відтворення відео, наприклад, дуже популярний KMPlayer. Ця програма підтримує безліч сучасних форматів, включаючи Small Web Format. Тим користувачам, хто працює з UNIX-подібними системами, стане в нагоді програма Gnash. Ще один непоганий програвач, реалізований у вигляді розширення для браузерів, - Swfdec. Працює він як на UNIX, так і на BSD-системах.

Деяким користувачам, які займаються додаванням інформації на сайт, буде також корисно дізнатися, як редагувати файли такого формату. Для цього може використовуватися програма SwiX, що має досить простий російськомовний інтерфейс, розібратися з яким не складе особливих труднощів. Крім SwiX, є Sothink SWF Quicker. Ця утиліта має набір фільтрів, анімаційних ефектів і вбудовані інструменти для роботи з векторною графікою. На жаль, Sothink SWF Quicker офіційно доступна тільки в платній версії.

Тепер ви будете знати, чим відкрити SWF файл, і як з ним працювати. Пишіть в коментарях, чи допомогла вам стаття розібратися з питаннями, що виникли, і питайте, якщо щось було незрозуміло.