Перенесення рядків в одній комірці

Працюючи з таблицями в Microsoft Excel, користувачі стикаються з різними проблемами і ситуаціями. Буває, що доводиться працювати з блоком тексту, перебуваючи в одній області таблиці. На жаль, у багатьох користувачів така задача викликає певні труднощі. У цій статті розберемося як в Excel зробити перенесення тексту в осередку. Давайте ж почнемо. Поїхали!

Як відомо, навіть перебуваючи в одній комірці, натиснувши клавішу Enter, ви перенесете курсор вже на наступний рядок таблиці, що є неприйнятним в нашому випадку. Подібна задача виникає досить часто і вирішується простіше, ніж думають більшість користувачів. Щоб перенести текст в одній комірці, можна за допомогою комбінації клавіш Alt + Enter. Такий спосіб хороший в тому випадку, якщо вам потрібно виконати операцію один раз або кілька.

Ви можете зробити те ж саме за допомогою функцій Ексель. Використання функцій дозволяє істотно полегшити виконання більшості завдань в програмі. Наприклад, ввести в окремих осередках контактні дані (телефон, email, домашня адреса), щоб вони автоматично через підрядник збиралися в одній комірці.

Спершу зчепіть області тексту ( «телефон:» + «12345678»; «email:» + « »; «Адреса:» + «ул.А, будинок. 27-Г»). Робиться це шляхом додавання знака «&» (амперсанд) між адресами осередків.

Тепер необхідно скласти формулу, яка повинна мати такий вигляд: «= B1 & C1 & СИМВОЛ (10) & B2 & C2 & СИМВОЛ (10) & B3 & C3».

СИМВОЛ (10) - це перенесення рядка, який додається після кожної пари пов'язаних областей.

У тому випадку, якщо перенесений текст відображається некоректно, клацніть правою кнопкою миші по потрібній області і в меню оберіть пункт «Формат ячеек». У вікні, перейдіть на вкладку «Вирівнювання». У розділі «Відображення» відзначте пташкою пункт «переносити по словам».

Якщо необхідно написані в стовпчик слова перенести в клітинку так, щоб вони стояли в один рядок через пробіл, напишіть наступну формулу в спеціальному полі для функцій: «= ПІДСТАВИТИ (B2); СИМВОЛ (10);» «».

Щоб виконати операцію в зворотну сторону, поміняйте у формулі місцями «СИМВОЛ (10)» та пробіл ( "").

Існує спосіб, який дозволяє не вдаватися до використання формул. Спершу потрібно виділити текст і натиснути комбінацію клавіш Ctrl + H. У вікні в полі «Знайти» введіть 010 тримаючи клавішу Alt. Зверніть увагу, що під введений вами код перенесення рядка відображатися не буде. Далі, в області «Замінити на» введіть той символ, на який ви хотіли б замінити знак розриву рядків, в нашому випадку це пробіл ( ""). Ви можете знайти всілякі спеціальні знаки і символи, які відсутні на клавіатурі, в спеціальній таблиці Ексель.

Для тих, хто використовує VBA (Visual Basic) в Excel, також буде актуальний наступний спосіб. Позначивши потрібні області, викличте вікно макросів. Потім, в залежності від того, що потрібно зробити пропишіть одні або інші команди, як показано на скріншоті нижче:

Для зручності копіювання команди теж саме текстом нижче:

1. Міняємо прогалини на переноси в виділених клітинках за допомогою VBS:

Sub ПробелиНаПереноси ()

For Each cell In Selection

cell.Value = Replace (cell.Value, Chr (32), Chr (10))

Next

End Sub

2. Міняємо переноси на прогалини на в виділених клітинках за допомогою VBS:

Sub ПереносиНаПробели ()

For Each cell In Selection

cell.Value = Replace (cell.Value, Chr (10), Chr (32))

Next

End Sub

Де Chr (10) і Chr (32) - коди розриву рядків і пробілу відповідно.

Кожен з розглянутих способів по-своєму гарний і зручний. Використовуйте той, який більше підходить для вирішення поточної задачі. Як бачите, подібна проблема вирішується досить просто. Використовуйте функції Microsoft Excel, щоб автоматизувати виконання деяких операцій в програмі, щоб заощадити час, поліпшити продуктивність і ефективність роботи. Пишіть в коментарях чи допомогла вам стаття розібратися з питаннями, що виникли і продовжуйте дізнаватися щось нове про величезні можливості редактора таблиць Microsoft Excel.