Заміна чисел словами в Excel

Кожен користувач, якому багато доводиться працювати з документами, хотів би спростити, автоматизувати свою роботу хоча б в якійсь мірі. Спеціальні засоби, реалізовані розробниками в редакторі таблиць Microsoft Excel, дозволяють це зробити. У цій статті розберемося як в Excel перетворити число в текст. Давайте ж почнемо. Поїхали!

Варто відзначити, що за замовчуванням функція перекладу числа в текст відсутній в програмі. Для того щоб така можливість з'явилася в Ексель, необхідно завантажити та встановити спеціальну надбудову «sumprop». Після того як ви скачаєте пакет, перемістіть файл «sumprop» в папку, шлях до якої можна знайти наступним чином. Відкрийте меню «Файл» і натисніть «Параметри». У вікні параметрів Excel перейдіть на вкладку «Надбудови». Внизу, в пункті «Управління» вкажіть «Надбудови Excel», потім натисніть кнопку «Перейти». У вікні, натисніть «Огляд». Далі, скопіюйте шлях до папки, в яку потрібно буде перемістити файл «sumprop». Після цього запустіть Ексель заново і ще раз відкрийте вікно надбудов (повторіть вищеописані дії). У розділі «Доступні надбудови» відзначте галочкою пункт «Сума прописом». Потрібна функція з'явиться в програмі.

Тепер розглянемо, як цим користуватися. У осередок введіть яке-небудь число і натисніть на кнопку «Вставити функцію». У вікні виберіть «Певні користувачем» в розділі «Категорія». У списку нижче ви знайдете функції «ЧіслоПропісью», «СуммаПропісью» і кілька її варіацій для валют (рублі, гривні, долари, євро). Зручно використовувати, якщо необхідно вказати будь-яку грошову суму словами, що дуже часто потрібно в різної документації.

Зверніть увагу, що після того, як ви застосували функцію до будь-якої осередку, все числа, які ви будете в неї вводити, відразу будуть перетворені в текст. Використовуйте «ЧіслоПропісью» або «СуммаПропісью» в залежності від того, які завдання стоять перед вами зараз.

Як бачите, немає нічого складного. Завдяки можливості установки пакетів розширень можна істотно збільшити функціональність програми. Навчившись правильно використовувати можливості Microsoft Excel, ви значно підвищите ефективність своєї роботи, заощадивши кілька годин копіткої праці. Пишіть в коментарях була стаття корисною для вас і задавайте питання, які могли у вас виникнути в процесі.