Як прибрати розділи з документа в Ворді

Працюючи в текстовому редакторі Microsoft Word, вам напевно доводилося створювати кілька документів в одному файлі так, щоб кожен з них мав своє, окреме від інших частин форматування. Для цього в Ворді існують розділи. Навчившись правильно працювати з ними, ви зможете оформляти більш складну документацію, звіти, статті і, взагалі, використовувати програму більш професійно. У цій статті докладно розглянемо, як видалити розділи в Word, а також поговоримо про те, як, взагалі, з ними працювати. Давайте розбиратися. Поїхали!

У деяких випадках потрібно розділити текст на окремі частини з різним форматуванням

Перш ніж перейдемо до видалення, розглянемо процес додавання. Спочатку необхідно відкрити вікно колонтитулів. Робиться це подвійним кліком по верхній або нижній області листа або перейдіть на вкладку «Вставка» і в блоці «Колонтитули» натисніть «Нижній колонтитул», потім виберіть «Змінити». Тепер поставте курсор в кінці листа, після якого буде додано розрив. Відкрийте вкладку «Розмітка сторінки». У блоці «Параметри сторінки» натисніть «Розриви». У списку, в групі «Розриви розділів» виберіть «Наступна сторінка». Усе. Готово. В останніх версіях Microsoft Word у вкладці «Вставка» є окрема кнопка «Розрив сторінки», яка знаходиться на самому початку стрічки інструментів. У цьому випадку досить поставити курсор в кінець листа і клікнути по цій кнопці.

Зверніть увагу, що видалення розділів має відбуватись строго у певному порядку. В іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати весь текстовий файл. Перш ніж почати видалення, необхідно провести настроювання орієнтації сторінок одного документа так само, як і в другому. Аналогічним чином слід вчинити і з колонтитулами. Для цього треба зайти в режим редагування і клацніть на кнопці «Як в попередньому розділі». Ця кнопка з'явиться на вкладці «Конструктор» в блоці «Переходи». Алгоритм дій наступний:

  • Активувати режим відображення всіх знаків. В панелі інструментів, в блоці «Абзац» є спеціальна кнопка. Після її натискання всі абзаци, прогалини та інше будуть позначені;
  • У своєму документі відшукайте рядок «Розрив розділу»;
  • Видаліть цей рядок.

Важливий момент. Видалення розриву виконується так, що, якщо документ містить два розділи, то буде видалений той, який стоїть останнім, з нього ж і буде перенесено форматування. Обов'язково враховуйте цей момент при роботі з документами в Ворді.

Тепер ви будете знати, як додавати і видаляти розділи в редакторі Microsoft Word. Ці знання дозволять вам підвищити ефективність роботи в програмі. Пишіть в коментарях була стаття корисною для вас і задавайте питання, що цікавлять по розглянутій темі.