Додавання рядків і стовпців в Microsoft Excel

Microsoft Excel в першу чергу був створений саме для комфортної роботи з таблицями. Створюючи складні, великі таблиці, дуже важко заздалегідь визначити точну кількість рядків і колонок. Тому може виникнути необхідність в їх додаванні вже після того, як таблиця була сформована. Багато користувачів, припустившись помилки, витрачають величезну кількість часу, створюючи все заново, просто тому, що не вміють правильно утилізувати вбудовані інструменти Excel або навіть не знають про їх існування. У даній статті розберемося з тим, як вставити рядок або стовпець в Excel між наявних рядків або стовпців. Давайте ж почнемо! Поїхали!

У більшості випадків користувачі редагують таблицю вже після її створення

У разі, якщо потрібно додати стовпець між двох інших, відкрийте вкладку «Головна» і в блоці «Осередки» на панелі інструментів натисніть на кнопку «Вставити». У меню, клікніть по пункту «Вставити стовпці на лист». Далі клікніть правою клавішею миші по першому заголовку колонки. У списку виберіть «Вставити». Готово!

Якщо знадобилося додати не одну колонку, а відразу дві, то робиться це аналогічним чином, тільки потрібно буде виділити не один заголовок, а два.

Для додавання рядка між двох наявних необхідно виділити область несуміжних осередків. Потім все робиться так, як і в попередньому випадку. Зайдіть на вкладку «Головна» і натисніть кнопку «Вставка», в списку, виберіть пункт «Вставити рядки на лист».

Існує альтернативний спосіб, який полягає у виділенні мишкою заголовків необхідних рядків, що позначають діапазон. Після цього скористайтеся вищезгаданої функцією вставки.

Зверніть увагу, що нові рядки будуть додаватися над зазначеними вами. Враховуйте це правило, працюючи з таблицею. Замість спеціальних кнопок на панелі інструментів Microsoft Excel ви можете експлуатувати комбінації клавіш Ctrl, Shift, +, не забувши попередньо виділити необхідну область. Це допоможе уникнути зайвих «кліків» і дозволить дещо прискорити роботу.

Щоб видалити непотрібні рядки або колонки, відзначте діапазон несуміжних осередків, а потім на вкладці «Головна» натисніть кнопку «Видалити» і виберіть пункт, відповідний або видалення стовпців, або видалення рядків. Також ви можете скористатися комбінацією клавіш Ctrl + -, попередньо зазначивши потрібну область, щоб заощадити час.

Як бачите, тут немає нічого складного. Розібравшись з даними питаннями, ви зможете значно ефективніше працювати з таблицями будь-якого розміру. Пишіть в коментарях, чи допоміг вам матеріал, викладений у статті, і задавайте питання, які у вас виникли по розглянутій темі.