Виділення тексту в Microsoft Word

Виділення тексту - це, мабуть, найпопулярніший інструмент з усіх і основа роботи в редакторі Microsoft Word. Багато хто вважає, що немає нічого простішого, ніж виділити частину документа, в якійсь мірі вони праві, проте, слід зазначити, що, розібравшись навіть з таким простим інструментом, ви станете швидше вирішувати деякі завдання, працюючи з документами. Уміння правильно використовувати цей інструмент допоможе вам значним чином підвищити ефективність роботи в Ворді. У цій статті докладно розглянемо, як виділити весь текст в Word і поговоримо про те, як правильно це робити. Давайте розбиратися. Поїхали!

Якщо вам необхідно виділити весь документ, то замість того, щоб використовувати курсор миші і чекати поки ви дійдете до кінця документа, просто в панелі інструментів, в розділі «Редагувати», натисніть на кнопку «Виділити», а в списку варіантів виберіть «Все ». Зробити це можна ще простіше, скориставшись комбінацією клавіш Ctrl + A.

Також є легкий спосіб, щоб відзначити весь рядок. Знову ж можна зробити ще швидше і простіше, ніж при підході, який більш популярний серед користувачів. Поставте курсор в ліве поле сторінки так, щоб він відобразився в іншу сторону і клікніть один раз лівою кнопкою миші. Готово! Один клік і завдання виконане. Цей спосіб ви можете використовувати, щоб відразу захопити кілька рядків підряд. Для цього тримайте затиснутою ліву кнопку миші, плавно переміщаючи її вниз.

Тепер розглянемо більш складні завдання. Наприклад, маркувати блок тексту. Встановіть початкову точку, клікнувши по ній. Потім затисніть Shift і аналогічним чином встановіть кінцеву точку маркірується області. Готово. Справу зроблено.

Для моментального виділення одного слова потрібно двічі клацнути по ньому мишкою.

Все перераховане вище можна зробити навіть без допомоги мишки. Детальніше про це далі в статті.

Щоб відзначити рядок, встановіть курсор в її початок (за допомогою стрілок на клавіатурі), затисніть кнопку Shift і натисніть клавішу End. Те ж саме можна повторити і в іншому напрямку, в цьому випадку замість End необхідно натиснути Home.

Для виділення абзацу використовується комбінація клавіш Shift + Ctrl і стрілки. Тримаючи Shift + Ctrl, натисніть стрілку вгору або вниз в залежності від того, де стоїть курсор. Ця ж комбінація застосовується і в разі, якщо потрібно відзначити слово. Тільки замість стрілок вгору / вниз використовуйте вліво / вправо.

Тепер ви знаєте все, що потрібно, щоб максимально швидко і ефективно виділяти текст в Microsoft Word. Як бачите, в цьому немає нічого складного, а в ефективності розглянутих способів ви зможете переконатися на практиці, заощадивши чимало часу. Пишіть в коментарях чи допомогла вам ця стаття і задавайте будь-які питання, що цікавлять по розглянутій темі.