Створення малюнків в Word

Текстовий редактор Microsoft Word володіє дуже широким спектром можливостей. Крім вирішення основних завдань, таких як робота з тестом, списками, формулами та іншими, даний програмний продукт дозволяє вирішувати ще й деякі побічні завдання. Якраз про одну з таких і поговоримо в цій статті, а саме докладно розглянемо, як малювати в Word. Давайте розбиратися. Поїхали!

У редакторі є можливість створення довільних фігур

Буває, що потрібно намалювати нескладну геометричну фігуру прямо в документі. На жаль, не всі користувачі успішно можуть впоратися з цим завданням. Насправді все робиться дуже просто.

Для початку перейдіть на вкладку «Вставка». Потім в стрічці інструментів, в блоці «Ілюстрації» ви виявите пункт «Постаті». Після натискання на нього з'явиться список зі всіляких геометричних форм, який поділений на групи:

  • лінії;
  • прямокутники;
  • Основні фігури;
  • Фігурні стрілки;
  • Фігури для рівнянь;
  • Блок-схема;
  • Зірки і стрічки;
  • Виноски.

Загалом, все, що тільки може вам знадобитися. Комбінуючи їх між собою і вибираючи різні стилі, можна намалювати дуже навіть красиву, зручну і наочну схему або креслення. У самому низу зазначеного списку знаходиться пункт «Нове полотно». Натиснувши на нього, перед вами відкриється чистий аркуш, на якому ви можете малювати все що завгодно. В панелі інструментів ви знайдете все необхідне, наприклад: вибір тіней фігури, об'єму (ефекти), кольору контуру і колір заливки. Вставивши необхідну фігуру, ви можете вибрати її стиль в спеціальному блоці в панелі інструментів. Додати текст на схему або фігуру можна в сусідньому блоці, з назвою «Текст». Створювати «Нове полотно» необхідно в тому випадку, якщо ви хочете створити монолітний малюнок з декількох складових. Якщо вам це не потрібно, то можна вставити фігуру прямо в лист. Тут ви також можете вибирати колір, змінювати розмір фігури і переміщати її.

Функція малювання в Microsoft Word реалізована не на вищому рівні і не замінить вам графічний редактор. У ньому ви не зможете намалювати будь-якої складний малюнок. Однак, з рішенням нескладних графічних завдань Word впорається відмінно. Намалювати всілякі схеми і красиво їх оформити - ось те, для чого і реалізовувалася ця функція в Word. Подібні завдання виникають досить часто, і дуже зручно, що не потрібно вдаватися до експлуатації ще однієї програми, а можна зробити все прямо в текстовому редакторі, просто переключившись на іншу вкладку.

Тепер ви будете точно знати, що потрібно робити, якщо знадобиться зробити креслення в Word або намалювати якусь схему. Пишіть в коментарях, чи допомогла вам ця стаття, і задавайте будь-які питання по розглянутій темі.