Як включити лінійку в Word

Microsoft Word - це текстовий редактор, який активно використовують практично всі користувачі ПК. Саме він дозволяє створювати текстові документи, а також переглядати їх і редагувати.

У різних версіях Microsoft Word порядок активації може відрізнятися

Елемент «Лінійка», який обов'язково входить в текстовий редактор, сприяє правильному редагування текстових файлів. Завдяки йому вдається виставити необхідні заходи, табуляцію, що відповідають вимогам.

Однак в деяких випадках цей елемент може піти, в зв'язку з цим редагувати документ буде досить важко, тому користувачі намагаються знайти інформацію, як включити лінійку в Ворді.

Microsoft Word 2003

Лінійка є обов'язковим елементом Ворда, тому, виявивши її відсутність при відкритті текстового файлу, слід виконати кілька нескладних операцій і повернути назад необхідний інструмент.

Зараз існує вже кілька версій Ворда, тому порядок дій в різних версіях може трохи відрізнятися. Саме з цієї причини користувач повинен спочатку з'ясувати, які функції та видання Office встановлений на комп'ютері, і тільки після цього ознайомитися з рекомендаціями досвідчених користувачів, як зробити лінійку в Ворді.

Порядок включення в Ворді 2003

Спочатку слід відкрити Microsoft Office. Якщо функціональний елемент дійсно відключений, користувач буде бачити тільки біле поле, на якому неможливо правильно визначити межі полів, величину відступу абзацу.

Ліквідувати цю проблему нескладно, ознайомившись з інформацією, як відкрити розмітку в Ворді.

У верхньому рядку меню необхідно знайти «Вид». Клікнувши лівою кнопкою мишки по ньому, відкрити список, що випадає. Серед перерахованих можливостей є пункт «Лінійка», за яким також слід клікнути лівою кнопкою миші.

Відразу ж після цього зовнішній вигляд відкритого текстового файлу зміниться, тому що у верхній частині і з лівого боку з'явиться шуканий елемент, орієнтуючись на який буде простіше виконувати редагування.

Microsoft Word 2010

Microsoft Office 2010 після установки на комп'ютер відкривається без лінійного інструменту, який дозволяє контролювати відступи, границі. Але, якщо виконати необхідні кроки по його установці, в подальшому файли будуть відкриватися вже з додатковою функцією.

Порядок включення в Word 2010

Порядок дій по додаванню лінійки в Ворді 2010 року має схожість з порядком дій у версії 2003. Відрізняється лише розташування шуканих підміню.

Щоб відобразити додаткову лінійчату функцію, слід знайти у верхній панелі інструментів меню «Вид», клікнути по ньому. Нижче відкриється список додаткових функцій, які вже активовані або можуть бути додатково включені в Ворді 2010. Серед них знаходиться пункт «Лінійка», біля якого необхідно встановити галочку, підтверджуючи своє бажання бачити інструмент після кожного запуску текстового файлу.

Існує і другий варіант вирішення проблеми. Для цього слід звернути увагу на праву частину документа, де розташований повзунок, що дозволяє пересувати відкритий документ. У верхній частині, безпосередньо над бігунком, розташована маленька кнопочка, що представляє собою маленький прямокутник з поділами. Натискаючи на неї, вдається швидко відкривати і закривати цю додаткову функцію.

Як бачите, вирішити проблему, пов'язану з відсутністю розмітки, можна всього за пару кліків.