Швидка і проста конвертація docx в doc

Природно, продукти програмного забезпечення не стоять на місці, вони постійно допрацьовуються і удосконалюються. З появою більш зручних інформативних комплексів старі версії відходять на задній план. Однак зараз складається така ситуація, коли в організаціях і фірмах далеко не відразу поспішають встановлювати нові програми і системи, через що іноді з'являється необхідність конвертувати файл у форматі docx в попередню версію.

Кожному користувачеві, якому доведеться справлятися з цим нескладним завданням, належить вибрати більш оптимальний для нього варіант - спосіб, яким буде відбуватися перетворення форматів. Конвертувати docx в doc можна кількома різними методами.

Ситуація, яка передує заміні розширення, відбувається після спроби відкрити документ docx в Microsoft Office, який передує версії 2007 року. До сих пір не всі активні користувачі текстових редакторів знають, що в новій версії Ворда є можливість переглядати, зберігати і редагувати файли двох розширень. Слід врахувати одну умову - під час збереження файлу, який пізніше доведеться відкривати, наприклад, у версії Microsoft Office 2003, необхідно завчасно вибрати doc, в іншому випадку під час закриття створеного документа він збережеться з розширенням docx. Незважаючи на те, що багато користувачів стикаються з цим суттєвим, на перший погляд, непорозумінням, творці програмного продукту не поспішають позбутися проблеми. Швидше за все, в цьому є своя економічна вигода, яка підштовхне організації швидше перейти на нову версію продукту, а не намагатися постійно конвертувати docx в doc.

Способи можливого перетворення

Тим, хто зіткнувся з необхідністю перетворити docx в doc, допоможе будь-який з нижчеописаних методів. Важливо тільки покроково зробити все зазначені дії.

Сайти-конвертори

При наявності постійного доступу до Інтернету можна скористатися спеціалізованими сайтами-конверторами. Важливо відзначити, що серед різноманіття представлених платформ для конвертації зустрічаються як безкоштовні, так і платні сайти. Щоб з docx зробити doc, можна вдатися, наприклад, до допомоги сайту doc.investintech.com, що працює в постійному онлайн-режимі. Сайт допоможе легко і швидко змінити розширення. Після переходу на відповідну сторінку користувач повинен знайти клікабельно кнопку «Browse», після натискання на яку слід вибрати той документ, який потребує подальшої конвертації. Протягом декількох секунд відбувається завантаження на сайт, при цьому автоматично змінюється формат. Щоб отримати назад свій змінений файл, потрібно його завантажити за допомогою активної кнопки Download.

Іншими словами, сайти-конвертёри працюють всього в два кліка, чим суттєво економлять час на додаткове відкриття / закриття документів і їх завантаження в кеш. Конвертація складається з завантаження файлу docx і скачування зміненого файлу doc.

Програмні комплекси Microsoft Office 2003 і 2007

Якщо на комп'ютері користувача встановлено програмні продукти компанії Microsoft, випущені в 2003 і 2007 роках відповідно, то змінити формат буде достатньо просто. Після відкриття файлу в версії 2007, в одному з пунктів спадаючого меню ( «Зберегти як») слід вказати на бажання користувача зберегти документ doc, в результаті збережений з іншим форматом файл можна буде відкривати і редагувати в Office версій 1997-2003 років.

інші програми

Слід зазначити, що перетворити docx в doc можна навіть без спеціалізованого програмного продукту, наприклад, в тому випадку, якщо принципово лише наявність тексту, присутнього в документі, то можна за допомогою такого текстового редактора, як Wordpad, відкрити файл, скопіювати його вміст і надалі зберегти його у форматі doc.

Пропозиція від творця ПП

Щоб документ в форматі docx зробити з розширенням doc, необов'язково вдаватися до допомоги сторонніх сайтів-конверторів. Офіційний сайт-творець допомагає конвертувати формати за допомогою спеціального пакета, призначеного для сумісності двох різних версій текстового редактора. Користувачеві потрібно зайти на сайт microsoft.com і завантажити потрібний пакет (microsoft.com/ru-ru/download/details.aspx?id=3).

Після завантаження та подальшої установки доповнення можна запустити програму Word 2003, в діалоговому вікні вказати місце розташування документа з розширенням docx і відкрити його. Перетворення займе менше хвилини, а перед користувачем відкриється потрібний текст. Важливо відзначити, що додаток від виробника дозволяє відкривати і зберігати документи в тому форматі, який необхідний користувачу.

висновок

З усього вищесказаного слід зазначити, що перетворити один формат документа в інший не так вже й складно, треба лише кілька хвилин вільного часу і мінімальні навички роботи з комп'ютером.