Як виправити неполадки динаміка в айФоні

З ростом популярності продукції компанії Apple, а в особливості iPhone, абсолютно логічним став і стрибок попиту на сервісні центри, які обслуговують цю продукцію. Щодня сотні користувачів приходять в салони з обслуговування телефонів і скаржаться на те, що в айФоні працює лише один з динаміків. Всі вони впевнені, що їх девайс має шлюб, і відчувають себе, щонайменше, обдуреними, адже заплатили чималу суму за придбання новенького iPhone 5s. Давайте ж розберемося, в чому справжні причини подібних неполадок, і постараємося їх усунути, не вдаючись до заміни всього девайса.

У більшості випадків проблему можна вирішити без покупки нового гаджета

Чому динамік не функціонує?

В першу чергу слід сказати про те, що у всіх iPhone, будь то модель 4, 4s, 5 або 5s, є всього один динамік. Знайти його можна на нижній торцевій стороні відразу за роз'ємом для зарядного пристрою. Слід зазначити, що поряд з входом для підзарядки знаходиться ще один отвір, яке є мікрофоном. Саме завдяки йому ми чуємо своїх співрозмовників під час телефонної розмови.

Що ж стосується несправностей, то найбільш поширеною причиною, яка призводить динамік на iPhone 5s в непридатність, є механічні пошкодження, отримані в результаті ударів або падінь телефону. Подібного роду поломки призводять до дорогого ремонту окремих запчастин девайса, а в самих крайніх випадках - заміні всього телефону. Нерідкі випадки, коли люди, самі того не відаючи, зменшують гучність динаміків до самого мінімуму.

Найпоширеніші причини поломок

Помітивши, що динамік на вашому айФоні не функціонує належним чином або відмовляється функціонувати зовсім, спробуйте такі заходи по відновленню його працездатності:

  1. Якщо ви слухали музику через навушники і помітили, що пристрій перестало видавати звук після того, як ви відключили аксесуар, спробуйте знову підключити його і потім різко висмикнути. При необхідності повторіть маніпуляцію кілька разів. Подібні порушення в роботі інструменту можуть бути пов'язані з тим, що iPhone 5s як і раніше думає, що в ньому знаходяться навушники. Якщо після виконання вказаних вище дій динамік все одно не працює, значить, буде потрібно провести заміну верхнього шлейфу, підключеного до аудіороз'єм.

  2. Якщо після установки стороннього софта ви стали помічати, що гучномовець працює погано, просто видаліть підозрілу програму. Очистивши пам'ять iPhone 5s від несумісних з його програмним забезпеченням додатків, ви повернете настройки до свого попереднього стану і усуньте проблему.
  3. Можливі проблеми в роботі динаміка і через попадання всередину iPhone бруду і пилу. Щоб виправити дефекти, досить просто почистити отвір інструменту.

  4. Якщо ж динамік працює, але робить це тихо, вивчіть, чи в порядку звукопроізводящій елемент. Якщо він не справляється зі своїм завданням, швидше за все, вам доведеться його замінити. Якщо ж елемент справний, перевірте наявність бруду в звуковому каналі і почистіть його.

  5. Якщо пристрій працює погано, постійно хрипить і видає сторонні шуми, значить, необхідна заміна всього динаміка, ніякі інші ремонтні заходи в цьому випадку не зроблять необхідного ефекту.

  6. Можливі випадки, коли проблеми зі звуком виникають внаслідок того, що в пристрій потрапляє занадто багато вологи. Причому це зовсім не означає, що телефон падав у воду, досить і простого скупчення конденсату через перебування Айфона 5s в місці з високою вологістю повітря. В такому випадку необхідно ретельно просушити телефон і, якщо це не вирішить проблеми, провести заміну зіпсованої запчастини.

У разі, якщо ви не можете самостійно визначити і усунути несправність роботи динаміка, довірте цю справу професіоналам в сервісному центрі. В якості тимчасового заходу ви цілком можете скористатися навушниками, які дозволять вам не тільки насолоджуватися улюбленою музикою, а й здійснювати дзвінки. Подібний лайфхак не врятує вас лише при використанні будильника. Якщо ви не хочете потрапити в незручну ситуацію і проспати відповідальний захід, помітивши неполадки в роботі свого Айфона, поспішіть в найближчий центр, обслуговуючий техніку Apple.