Швидке і ефективне видалення go.mail.ru з комп'ютера

Вступ

Серед іншого «сміття», який приходить на комп'ютер користувача з Всесвітньої мережі, є безліч непотрібних додатків, одним з яких є пошукова система go.mail.ru. Програма без відома власника девайса здатна вбудовуватися в браузер, змінюючи при цьому його налаштування і видаючи при завантаженні стартової сторінки своє посилання, що переходила безпосередньо на сайт go.mail.ru. Не варто думати, що узялася нізвідки програма з часом зникне. До подібного роду вірусів слід ставитися максимально обережно і при першому ж виявленні постаратися видалити з комп'ютера вірус, який згодом може принести безліч неприємностей.

Творці шкідливих програм ставлять під загрозу пошукові запити користувачів

Серед типових троянів і черв'яків, які ховаються під простими рекламними сайтами, є шкідливі програми, які здатні негативно впливати на серфінг користувача в Інтернеті. Творці подібного роду вірусних програм мають непоганий зиск на те, що «стежать» за пошуковими запитами користувачів, на комп'ютері яких з'явився go.mail.ru.

Призначення вірусного пошукача

Перш, ніж видалити з комп'ютера вірусний пошуковик, слід розібратися з тим, як він потрапляє на комп'ютер користувачів. Винуватцем проникнення шкідливої ​​програми є інсталяційний пакет, який пропонують розробники Мейла. Саме в ньому поряд з основною програмою під час установки на жорсткий диск користувача проникають різні непотрібні пошуковики, такі як //go.mail.ru і Аміго. Разом з ними у кожного, хто спробує поставити собі «фірмовий» пакет додатків, додатково з'являться Guard Mail і Мейл Агент. І справа не в шкоді, який може бути нанесений користувачам, а в отриманні прибутку. Компанія Мейла, як і інші організації, зацікавлена ​​в своєму програмному продукті і намагається якомога активніше просувати розроблений софт через інтернет.

Видалити з комп'ютера go.mail.ru потрібно хоча б через те, що він здатний видавати при пошуку інформації ті результати, які йому цікавіші. Незважаючи на те, що сам додаток не рахується вірусним, спосіб його поширення як раз такий. Search самостійно проникає на ПК, автоматично копіює свої дані і моментально підміняє раніше встановлені налаштування будь-якого браузера.

Природно, такий стан справ не влаштовує ні одного користувача, який хоче на своєму персональному девайсе самостійно вибирати потрібний йому пошуковик. Варто зазначити, що не всі прибирають go.mail.ru після його самостійного появи на комп'ютері. Ця пошукова система є третім пошукачем по числу користувачів.

Позбавляємося від Go.mail.ru

Видалити з комп'ютера go.mail.ru потрібно хоча б для того, щоб убезпечити себе від інших розширень і плагінів, розроблених компанією mail.ru. Програмний пакет до верху заповнений непотрібними користувачеві рекламними троянами і черв'яками. Крім зміни стартової сторінки користувач може незабаром помітити проблеми і збої, що виникають в роботі раніше продуктивної операційної системи Windows. Всього за кілька днів вірусні програми змінюють настройки автозавантаження, firewall і всіх системних служб. Комп'ютер починає працювати повільно, так як додаткові процеси сильно перевантажують всю систему.

Видалити з комп'ютера //go.mail.ru досить просто. Особливістю програми є її простота, яка не "в'їдається» в програмне забезпечення пристрою. Озброївшись будь-яким adware-клінера, який всього за кілька хвилин просканує весь девайс, можна з легкістю виявити непотрібну програму, розпізнати її, ідентифікувати як вірус і видалити.

Дуже ефективний у боротьбі з рекламними вірусами Unhackme. Разом з ним можна встановити на ПК AdwCleaner, здатний швидко очистити всі браузери від автоматично встановлених плагінів і розширень. Щоб скачування очищаючих програм було безболісним і не принесло додаткових вірусів, краще брати необхідні додатки на офіційних сайтах.

Робота цих програмних пакетів вельми проста і доступна, користувачеві потрібно лише просканувати свій девайс і видалити все непотрібне без збереження резервної копії змін.

Після того, як буде видалений go.mail.ru, слід очистити реєстр пристрою. Вручну цього, природно, робити немає необхідності, краще вдатися до допомоги CCleaner. Для цього потрібно перейти на вкладку Реєстр, за допомогою кнопки «Пошук проблем» виявити всі несправності системи і натиснути «Виправити». Резервну копію змін залишати не потрібно.

Після виконаних маніпуляцій доведеться видалити ярлик браузера, який був заражений, а на Робочий стіл скинути новий, який знаходиться в папці-інсталятор на жорсткому диску, на якому встановлена ​​ОС. В налаштуваннях браузера необхідно вказати головну сторінку.

висновок

Всі сучасні рекламні віруси можна почистити вручну, однак немає гарантії, що на комп'ютері не залишиться нічого, що могло б згодом заважати користувачеві нормально працювати на комп'ютері. Тому краще скористатися другорядними програмами, такими, як adware-клінери, які здатні швидко виявити і видалити всі наявні на пристрої віруси.