Як робиться скріншоти на Айпад?

Якщо у вас є iPad, і ви хочете продемонструвати рекорд в грі, запам'ятати інформацію про налаштування або текст з якогось сайту, збережіть знімок екрана. Його можна скопіювати на комп'ютер, викласти в мережу, відредагувати, відправити друзям. Ця корисна функція доступна в планшетах від Apple. Хоча складно зрозуміти без інструкції, як зробити скрін на Айпад.

Скріншот комбінацією кнопок

На планшеті немає очевидної клавіші PrintScreen. Але в ньому можна зберегти знімок, використовуючи вбудовані опції.

  1. Натисніть кнопку «Додому» ( «Home»). Вона знаходиться на передній панелі пристрою. Зазвичай з її допомогою ви закриваєте додатки і викликаєте Siri;
  2. Одночасно з «Додому» натисніть «Блокування / Вимкнення» ( «Sleep / Wake, On / Off»). Її можна знайти поруч з гніздом для навушників;
  3. Екран мигне, і пролунає звук спрацювала камери;
  4. Зайдіть в папку з фотографіями. Там буде скрін, збережений у форматі .png. Зробити це можна в будь-яких додатках. Головне, натиснути кнопки одночасно і швидко відпустити.

Програми для створення скріншотів

З вбудованими можливостями планшета треба постаратися, щоб зберегти скрін. Якщо не вчасно натиснути «Home» або зробити це занадто повільно, відкрите вікно згорнеться. Раптом ви хотіли відобразити рекорд в грі? Повторити його буде не так просто. А якщо надовго затиснути кнопку блокування, пристрій, взагалі, вимкнеться.

Легше скористатися додатками, доступними в AppStore. З ними ви зможете не тільки зробити скрін, але і відредагувати його. Ось деякі з цих утиліт.

Joxi

З Joxi ви моментально створите знімок екрана на Айпад. Через цю програму можна обмінюватися зображеннями. Вона надає своє хмара-сховище для файлів. Є функція відправки кількох картинок.

У Joxi доступні інструменти для редагування. З нею ви зможете обрізати скрін, додати до нього напис, зробити коментар, обвести або підкреслити щось маркером, вказати на певну область стрілкою, намалювати найпростіші геометричні фігури. Утиліту можна налаштовувати під свої потреби.

ScreenshotMaker

Якщо ви не знаєте, як зробити скріншот на Айпад, або хочете спростити цю задачу - скористайтеся програмою ScreenshotMaker. У ній є величезний інструментарій. Можна відобразити весь екран або тільки довільну область. Додати коментар, обрізати, масштабувати.

Ви самі вибираєте, куди зберігати скріншот і в якому форматі. Доступні png, bmp, gif, jpg. Можна зробити серію кадрів з певним інтервалом.

Існують і інші утиліти. У кожної свій інтерфейс і свій набір функцій. Встановлювати додатковий софт або користуватися вбудованими можливостями iPad - вирішувати вам.

А які програми для роботи зі знімками порадите ви?