Як дізнатися модель iPad?

Коли користувач бачить опис нової цікавої технології, він завжди сподівається, що його пристрій підійде для роботи з нею. Будь це новий додаток, новий аксесуар або що-небудь подібне - у нього є системні вимоги, список сумісності пристроїв. Якщо говорити про лінійку планшетів Apple, то вона, хоч і не дуже широка, але все ж досить різноманітна. Вже є кілька девайсів поточного покоління, але до цих пір актуальні їх моделі в попередньому поколінні. Справа в тому, що підтримка планшетів йде кілька років, і після виходу нових одиниць вона не закінчується. Власники таких iPad будуть отримувати оновлення, зможуть встановлювати додатки і так далі.

Для установки додатків або оновлення прошивки потрібно дізнатися точну версію пристрою

Але деякі додатки і аксесуари сумісні не з усіма пристроями. І тоді з'являється необхідність дізнатися, який у вас iPad. Як правило, програми можна встановити, можливо, з деяким падінням продуктивності, а ось чохли, штативи, об'єктиви та інші речі робляться під конкретний планшет і можуть не підійти. Тому питання визначення моделі може стати вельми серйозним, і користувачеві добре б дізнатися і запам'ятати, яку саме модель у нього пристрій, щоб не довелося підбирати аксесуари методом тику.

способи визначення

Зазвичай користувач знає, який у нього планшет, так як цю річ, особливо коли мова йде про продукцію з емблемою у вигляді надкушеною яблука, вибирають адресно. Але може скластися і по-іншому. Наприклад, це був подарований апарат. Або про сімействі забули, а може, людина просто знайшов цей планшет. Хіба мало, які ситуації можуть бути? Так ось, щоб визначити версію пристрою, можна скористатися кількома способами.

Перший, найпростіший, це якщо iPad прив'язаний до iTunes на вашому комп'ютері, дізнатися яка у нього модель можна в налаштуваннях. Як правило, у відомостях про пристрій пишеться особливий код, значення якого потрібно подивитися в табличці відповідності. Ось вона:

кодсімейство пристроїв
A1432, A1454, A1455iPad Mini
A1474, A1475iPad Air
A1489, A1490iPad Mini другого покоління, з дисплеєм Retina
A1219, A1337«Класичний» перший iPad
A1395, A1397друге покоління
A1403, A1416, A1430третє покоління
A1458, A1459, A1460Четверте покоління

Виходячи з знайденого вами значення ви, власне, можете визначити версію свого iPad. Як бачите, кодів дійсно чимало, як і версій, але вони унікальні, і з їх допомогою ви ідентифікуєте пристрій без коливань.

Так як визначити модель iPad може бути потрібно не тільки тоді, коли під рукою є комп'ютер з iTunes, розробники прошивок передбачили можливість дізнатися його і на самому приладі. Для цього розблокуйте планшет і зайдіть в меню. Серед всіх іконок програм вам потрібно буде знайти «Налаштування». Весь контент там структурований, так що шукати потрібний пункт довго не доведеться. Якщо у вас англійська прошивка, то знайдіть пункт «General». Тут зібрані основні налаштування і інформація про пристрій, і серед іншого якраз знаходиться номер його версії. Власне, він вказаний в рядку «Model». Запишіть комбінацію звідти і звірте її з таблицею. Можете навіть просто забити її в пошуковик і у видачі результатів пошуку з'явиться потрібний вам відповідь. Якщо ж прошивка російськомовна, то дізнатися модель iPad, як ви розумієте, можна точно також. Тільки замість англійських написів будуть росіяни. Шукайте вкладку «Загальні» і в ній рядок «Версія». Це стосується планшетів серії mini і Air. З приводу iPad все трохи по-іншому. Ви точно також заходите в налаштування, знаходите там вкладку «Загальні», але тепер вже шукаєте пункт «About» або «Інформація про пристрій». На цих планшетах є відомості про прошивці, версії операційної системи, IMEI тощо, в тому числі і потрібний нам код пристрою, вони все зібрані в цьому централізованому сховищі. Саме тут ви і знайдете код, за яким можна визначити версію пристрою.

Цей спосіб підійде тоді, коли ви можете розблокувати планшет, і він в цьому випадку досить простий. Але що робити, якщо планшет ви, скажімо, десь знайшли або забули код розблокування? Як шукати про нього інформацію, не знаючи яка в нього модель? На задній кришці iPad, як правило, можна побачити, що це за модель. Насправді, на ній є відповідна гравірування прямо поруч з написом «iPad». Вона невеликого розміру, але, придивившись, ви розрізните той самий код.

Ну, і останній на сьогодні варіант самий, мабуть, технологічний: ви можете запитати у Сірі, якщо вона працює на вашому планшеті, який у мене iPad. Так як вона вміє визначати контекст розмови, вона зрозуміє, що мова йде про конкретний пристрої, і може видати вам потрібне значення. При цьому врахуйте, що це ви зможете провернути тільки на власному планшеті, тому що інакше інтелектуальний захист голосового асистента не стане з вами працювати.

Післямова

Ви, безсумнівно, звернули увагу на те, що безпосередньо версію пристрою ніде не пишуть. Виявляється, що звичні нам назви - це насправді імена сімейств, а не конкретних пристроїв. Кожен код вказує на унікальність пристрою, який відрізняється від «сусідів» по ​​сімейству технічними характеристиками або зовнішнім виглядом. Але, керуючись нашої статтею, ви без проблем визначите модель iPad. Як би там не було, зазвичай для представників одного сімейства аксесуари, зроблені сторонніми виробниками або самої Apple, підходять. Так як за фактом покоління розділені, в одному сімействі будуть планшети з однаковими розмірами корпусу і роз'ємами. Тому визначивши сімейство, ви вже зможете підбирати собі корисні і потрібні речі для планшета в магазинах, не переживаючи про те, підійдуть вони чи ні. А що стосується додатків, в AppStore зазвичай явно зазначено, чи сумісне воно з вашим пристроєм.