Як робиться перезавантаження iPad

Планшетні комп'ютери міцно увійшли в наше життя. Поступово вони скасували необхідність в щоденному використанні персонального комп'ютера, так як для середнього користувача є зникаюче мало завдань, які не можна було б виконати з Айпада. Звичайно, якщо мова заходить про щось великоваговому і ресурсомісткість, планшетом не обійтися. Але ж ми говоримо про середньостатистичному користувача, який серфить по інтернету, спілкується в месенджерах, соцмережах, дивиться відео, перевіряє пошту, грає в казуальні ігри. Якщо для користувача при цьому не є принциповим великий екран, і він вважає за краще робити все це, сидячи на дивані, а не за столом, то Айпада більш ніж достатньо.

Відновити роботу гаджета зможе навіть школяр

Втім, незважаючи на відмінну якість «заліза» в планшетах компанії Apple, навіть у них іноді виникають проблеми з продуктивністю. Нештатний режим роботи пристрою може вимагатися перезавантаження. Але крім зависання, вона може знадобитися і в інших ситуаціях, цілком невинних.

Коли потрібно перезавантажуватися

Безперебійна робота пристрою - те, до чого прагнуть виробники, і чого хочуть користувачі. У теорії це так і повинно бути, але реальність розставляє все по своїх місцях: Аптайм (термін роботи без перезавантаження і виключення) мобільного пристрою типу Айпад обмежений; це пов'язано з роботою додатків, які займають пам'ять. Якщо весь обсяг пам'яті зайнятий, то планшет зависає. Перед тим як перезавантажити iPad, перевірте, чи не можна вивантажити з пам'яті якесь із запущених додатків. Можливо, і вдасться обійтися без аварійного завершення роботи. Справа в тому, що при таких діях дані, збережені в пам'яті, не будуть збережені, і ви втратите результат роботи. Якщо вийшло перезавантажити iPad штатно, то це дуже добре.

Штатна перезавантаження, до речі кажучи, виконується за однією схемою на всіх пристроях Apple: натисніть і утримуйте кнопку живлення до появи віконця з запрошенням до вимикання харчування. Натисніть на цю кнопку, він вимкнеться, і потім знову утримуйте її, щоб включити пристрій назад. Якщо робити це регулярно (скажімо, раз в 1-2 дня), то пам'ять пристрою завжди буде вільна, і в інтерфейс не буде лагов. iPad НЕ буде зависати і буде працювати в штатному режимі.

Перезавантажувати Айпад, як ви розумієте, можна не тільки, якщо він завис. Після установки важкого додатки, оновлення системних налаштувань або прошивки також може знадобитися перезапуск. Але це все штатні режими, які не вимагають екстреного ресета девайса. Але перезавантажити iPad або iPad міні, якщо він завис намертво, - це трохи інша справа.

позаштатна ситуація

Справа в тому що, коли вся пам'ять пристрою зайнята, воно не відповідає на системні виклики. Що робити, якщо iPad завис, незрозуміло, адже кнопка живлення не відключає його на рівні заліза, а генерує виклик софтварной процедури якраз на рівні операційної системи. Інженери Apple передбачили таку можливість, і додали в Айпад можливість примусового перезавантаження, якщо він завис і не відповідає на запити. Як каже практичний досвід, перевірки і доопрацювання додатків в AppStore все одно не гарантують бездоганною їх роботи. Тому така дія іноді буває потрібно зробити.

Для екстреної перезавантаження Айпада потрібно одночасно натиснути на кнопку вимкнення живлення і кнопку «Додому» і утримувати їх 10-15 секунд в такому стані. На екрані з'явиться логотип з надкушений яблуком, і пристрій почне процедуру перезапуску: екстрено без збереження даних завершить додатки, видалить всі змінні оточення з пам'яті, вивантажить стек і обірветься всі процеси. Після цього операційна система отримає сигнал на негайну перезавантаження.

Не потрібно говорити, що робити це варто тільки в крайньому випадку. Весь результат роботи буде втрачено, і, якщо ви, наприклад, намагалися відправити важливе повідомлення, його доведеться набирати заново. З іншого боку, якщо Айпад завис, що ще зробити, що не перезавантажити його? Це поверне пристрій до життя і завантажить iOS заново в працездатному стані. Зверніть увагу, що і це поєднання кнопок типово для всієї лінійки пристроїв купертіновцев. Стандартизація додає користувачеві зручності, адже не потрібно запам'ятовувати один алгоритм перезавантаження для Айпада і інший, скажімо, для Айпада міні.

Післямова

Отже, тепер ви знаєте, як перезавантажити завислий Айпад. Робити це можна тільки в крайньому випадку. При цьому штатну перезавантаження ми рекомендуємо робити періодично, щоб звільняти ресурси операційної системи від даних додатків, що забивають пам'ять. У разі, якщо iPad зависає постійно, швидше за все, якийсь з встановлених додатків просто займає всю доступну пам'ять. В такому випадку банально видаліть його.