Створення приміток до тексту в Word

Потреба в виносках з'являється не дуже часто, і багато користувачів, взагалі, навряд чи стикалися з ними, однак, що ж все-таки робити, коли до тексту потрібно зробити тлумачення або пояснення? На це питання спробуємо відповісти в статті.

Примітки є хорошим способом, щоб зробити текст більш читабельним, зрозумілим, інформативним. Пояснення і всякого роду додаткова інформація дуже позитивно сприймаються читачами.

Тепер перейдемо до справи. Спочатку необхідно визначитися з областю тексту, до якої ви хочете зробити пояснення. Далі перейдіть в стрічці Microsoft Word на вкладку «Посилання», а в ній виберіть пункт «Вставити виноску». Залишається тільки написати своє пояснення у відповідній області. Кожна додана вами посилання буде мати відповідну своєму порядку цифру. Дуже зручно, що прочитати коментар можна, просто навівши курсор миші на цифру біля тексту. Якщо ви використовуєте Word версії 2003 то нумерацію або розташування на сторінці, а також інші параметри вам доведеться встановлювати самостійно. У більш пізніх версіях програми все це виконується автоматично.

Існує ще така річ, як кінцеві зноски. Від звичайних вони відрізняються тільки тим, що коментар знаходиться не на тій же сторінці внизу, а на останньому аркуші документа. Для цього в той же блоці необхідно вибрати пункт «Додати кінцеву виноску».

Видалення виконується дуже просто. Для цього не потрібно якихось спеціальних налаштувань або блоків в меню. Досить натиснути клавішу «» або «Del», щоб прибрати цифру, а примітка буде видалено автоматично.

Як можна переконатися, робота з примітками в редакторі Microsoft Word є гранично просте завдання, яка під силу навіть початківцю. Пишіть в коментарях свою думку про цю статтю і задавайте будь-які питання, що цікавлять вас питання по темі.