Правильна закачування фільмів на iPad

Основне призначення планшетного комп'ютера - споживання розважального контенту. З його допомогою можна юзати в Інтернеті, писати електронні листи і читати книги, ну і, звичайно, дивитися відео. Є безліч онлайн-сервісів, що дозволяють дивитися фільми і ролики прямо в браузері, але не завжди ви перебуваєте в зоні дії Wi-Fi. І навіть якщо у вас підключений мобільний інтернет, то його якість теж може бути неоптимальним. Тому до цих пір існують схеми оффлайн-споживання, коли потрібний файл знаходиться безпосередньо на пристрої. Це економить трафік, та й батарея буде довше тримати заряд, якщо Айпад не доведеться завантажувати об'ємний відеоролик з мережі. До того ж відтворення не припиниться, якщо девайс втратить мережу.

Обмежений розмір пам'яті не дозволяє зберігати багато відеофайлів

Навіщо це потрібно

Як ми вже сказали, заздалегідь завантажений фільм позбавляє вас від безлічі проблем. Не потрібно стежити за станом мережі, триматися близько до Вай-Фаю і нервувати, що не вистачить буферизації. Якість можна вибрати зручне вам, а не тулитися в тісних рамках ліміту заповітних гігабайт, які вам виділив оператор зв'язку. Плюс можна користуватися саме тим програвачем, який зручний особисто вам, а не розгорнутим на весь екран браузером. Так що, якщо у вас є Айпад, скинути на нього фільм з комп'ютера як повноцінний файл буде хорошою ідеєю.

Але все одно є пара обмежень. По-перше, розмір внутрішньої пам'яті. Ви навряд чи зможете завантажити в свій планшет кіно в BlueRay якості, так як стільки місця там навряд чи буде. З тієї ж причини мультики (ми маємо на увазі який-небудь довгограючий мультсеріал) теж навряд чи вийде туди засунути. По-друге, дозвіл екрана. Планшет - це все ж мобільний комп'ютер, і екран у нього не такий вже великий за розміром і щільністю DPI. Тому, знаючи характеристики дисплея, підбирайте якість фільму під нього. Звичайно, не варто намагатися подивитися на ньому 4К фільм, а ось 720р або навіть 1080р - вже цілком. Якість зображення буде відмінним при вельми гідної продуктивності.

варіанти завантаження

Компанія Apple для своїх пристроїв підтримує спеціальний софт, iTunes. Він служить для закачування файлів, зняття і відновлення резервних копій і ще безлічі службових завдань. Це як швейцарський ніж для всіх власників техніки від Apple. Його можна і потрібно використовувати в нашому випадку.

Підключіть Айпад до комп'ютера, відкрийте це додаток. У ньому має бути діалогове вікно, де вам потрібно вибрати свій девайс на ім'я. Після цього відкриються настройки, і на вкладці «Фільм» потрібно поставити обидві галочки. Таким чином ви активуєте синхронізацію бібліотеки iTunes з прив'язаними до неї девайсами, в нашому випадку - з Айпад. Тепер потрібно власне скинути відео в програму. Для цього перейдіть у відповідний розділ і за допомогою drag-n-drop перетягніть потрібний файл прямо у вікно. Або ви можете скористатися діалогом вибору файлу. Але майте на увазі: так ви додасте фільм в медіа-каталог на пристрої, і відтворити його можна буде тільки стандартним програвачем, а у нього вельми обмежений вибір форматів. Він розуміє тільки mp4 (v) і mov. Після того як скинули фільм, на Айпад він з'явиться після завершення синхронізації. Для примусового її запуску потрібно натиснути на однойменну кнопку.

Мати в руках інженерний шедевр і бути обмеженим у форматах фільмів трохи сумно. Тому в AppStore є безліч сторонніх програвачів. Вони, на відміну від стандартного, можуть читати набагато більше форматів відео, деякі з продуктивності також обіграють рішення від купертіновского програмістів. Але за умовчанням фільми з медіатеки вони читати не можуть. Тому для них алгоритм буде трохи іншим.

Щоб скинути фільми або мультики на Айпад через айтюнс як звичайний файл, минаючи стандартний програвач, відкрийте замість вкладки «Фільми» іншу: Програми - Загальні файли. Тут зберігаються файли в різних форматах для сторонніх додатків, встановлених на планшеті, саме звідси вони беруть все те, що не каталогізувати Apple. Знайти тут фільм, можливо, буде важкувато, але зазвичай сторонні програвачі якраз сканують саме цю директорію, якщо у них в настройках не вказано інше. Відповідно, такий підхід знімає обмеження по формату, ви можете закинути файл з будь-яким розширенням, якій зрозуміє ваш улюблений плеєр. Не забувайте натиснути на кнопку синхронізації, інакше вас може чекати неприємний сюрприз.

Використання сторонніх сервісів

Але не у всіх користувачів є повний комплект екосистеми Apple. З різних причин люди можуть відмовлятися від установки iTunes на свою операційну систему: хтось із принципу, у кого-то, може бути, Linux замість MacOS або Windows. Та хіба мало причин? Головне, що і в цьому випадку є можливість закинути фільми на iPad. Як і простий обмін файлами, цей спосіб доставити контент на девайс потребують додаткового софту.

Але не поспішайте відкривати AppStore; справа в тому, що багато розробників сторонніх програвачів вже подбали про вирішення цієї проблеми. Відкрийте настройки плеєра і пошукайте в ньому пункт з назвою «Додати відео на пристрій». Назва може бути не точно таким же, так як ми не можемо заздалегідь знати, який саме плеєр ви використовуєте, але буде дуже схожим. Суть в тому, що плеєр запитує у системи місце на жорсткому диску для збереження файлів. Для такого способу скинути фільми на Айпад, як правило, навіть не потрібно з'єднання по дроту. Досить, щоб комп'ютер і планшет перебували в одній мережі, скажімо, стаціонарний комп'ютер підключений до маршрутизатора проводом, а мобільний по Wi-Fi.

Крім того, є ще й хмарні сервіси. Наприклад, широко відомі Dropbox, Google Drive, Яндекс Диск, та й, зрештою, iCloud. Якщо в них у вас достатньо вільного місця, ви цілком можете завантажити фільм туди, а потім просто завантажити його до себе на пристрій.

Недолік такого способу в тому, що вам доведеться мати встановлену програму хмарного сховища на своєму пристрої. Можливо, для когось це буде недоліком. З іншого боку, такий спосіб підійде тільки тим, у кого є широкий інтернет-канал, так як локальної передачі даних усередині мережі немає, і весь контент передається тільки через Інтернет.

Є інший варіант: можна використовувати файл-менеджер з можливістю створення спільного доступу до папки. Тоді в мережевому оточенні вашого комп'ютера з'явиться посилання на цю папку, в яку ви можете скопіювати потрібний вам фільм чи мультик. Або ви можете розширити цю папку на своєму комп'ютері, і «ходити» в неї з програми на Айпад. В цьому випадку копіювання відбуватиметься по локальній мережі, без виходу в Інтернет.

Післямова

Отже, перед тим як закачати фільм на iPad з комп'ютера, переконайтеся, що на вашому пристрої достатньо місця для нього, і що екран планшета коректно відобразить необхідний дозвіл. Виберіть бажаний спосіб, завантажте файл, і можете насолоджуватися улюбленим відеоконтентом.