Причини та рішення неполадок зі звуком в iPhone

Як і все на світі, смартфон від компанії Apple не бездоганний, і час від часу з ним можуть траплятися різного роду проблеми. Наприклад, користуєтеся ви як зазвичай iPhone, і раптом на пристрої пропадає звук. Що робити в такій ситуації? На це питання постараємося дати вичерпну відповідь в даній статті. Давайте ж розбиратися з тим, що робити, якщо на iPhone пропав звук. Поїхали!

Існує кілька причин появи подібної неприємності. Детальніше про кожну з них далі.

засмічення аудіоканали

В процесі експлуатації де тільки не буває iPhone: в кишенях одягу, сумках, а також на самих різних поверхнях. Все це може призвести до потрапляння частинок пилу, сміття, бруду в аудиоканал, що, безсумнівно, негативним чином вплине на роботу пристрою. Усунути несправність в цьому випадку легко. Необхідно провести чистку, для якої ви можете експлуатувати пилосос і тонку паличку з ватою, намочену спиртом. Також ви можете звернутися до фахівця, якщо не довіряєте собі. Ця послуга є дуже популярною в будь-якому пункті ремонту смартфонів.

волога

Ще одна причина, яка в деякій мірі пов'язана з першою. Ефект, вироблений рідинами на електроніку, всім давно відомий. Немає нічого гіршого, ніж тримати свій смартфон близько до джерел вологи. Проникнення рідини всередину пристрою спровокує окислення контактів, яке може привести до зникнення звуку на iPhone. Тут ви навряд чи зможете щось зробити власними силами, тому рекомендується відразу звернутися за допомогою в сервісний центр.

Механічні пошкодження динаміка

Хто з нас не випускав з рук телефон? Хтось більше, хтось менше, але траплялося це з кожним. Не виключено, що iPhone міг впасти в такий спосіб, що пошкодився динамік і, як наслідок, пропав звук. В даному випадку потрібно нести iPhone в ремонт, де майстер зробить заміну неробочий мікросхеми або зможе полагодити її. Може статися й таке, що через удар відійде контакт, що призведе до появи проблем зі звуком. Вирішується це елементарної пайкою мікросхеми.

Роз'єм під навушники

Ця причина, без сумніву, найпоширеніша. Практично всі люди зараз слухають музику в навушниках, а це значить, що відповідний роз'єм експлуатується досить жорстко. Крім цього, туди потрапляє пил, дрібні частинки сміття. Якщо ви користуєтеся своїм iPhone давно, то подумайте про те, щоб віднести смартфон на чистку в сервісний центр. Не виключено, що роз'єм і зовсім може бути виведений з ладу через потрапляння в нього вологи або від удару.

Що б не стало причиною відсутності звуку на вашому iPhone, бажано звертатися за допомогою в сервісний центр, де працюють професіонали. Самостійна лагодження може привести до погіршення ситуації і додатковим поломок. Якщо не впевнені у власних силах, краще не намагатися виправити все самостійно.

Тепер ви будете знати, що призводить до появи проблем зі звуком на iPhone. Пишіть в коментарях, чи допомогла вам ця стаття, і задавайте всі питання, що цікавлять по розглянутій темі.